Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

16 Nisan'a 19 Kala....

  Türkiye'de  siyasetin bambaşka bir şekil alacağı Anayasa Değişikliği Referandumu'na 18 gün kaldı. CHP seçim çalışmalarında göstermediği performansı bu süreçte gösteriyor. CHP'nin stratejisi, parti kimliğini öne çıkartmadan bu Referandumdaki değişikliği istenen Anayasa maddelerini kapı kapı dolaşarak halka anlatmanın üzerine kurulmuş. Tam bir beraberlik içerisinde hareket ediyorlar. Eski yeni siyasetçiler, küskünler dargınlar sürece katkı vermek adına çalışmalara katılıyorlar. AKP ise tam tersi bir strateji izliyor. Bu güne kadar AKP'nin kazandığı seçimlerin de tecrübesi ve alt yapısı ile parti kimliğini öne çıkartıyor, bu Referandumu AKP ile CHP arasında geçen bir seçim algısı ile seçmenin önüne çıkartıyorlar. *** AKP'nin bu referandumda işi zor. Cumhurbaşkanı AKP ile aynı tarafta, Başbakan ve Hükümet aynı tarafta, MHP tabanı ve sayısı azımsanmayacak muhalifler değil belki ama Devlet Bahçeli'yi destekleyen MHP teşkilatları AKP ile aynı tarafta, Dolayısı ile Devletin tüm Kurumları AKP ile aynı tarafta, İşlerinin bozulmasından korkan ya da iktidarın baskısı ile karşı karşıya gelmek istemeyen İş adamları AKP ile aynı tarafta olmasına rağmen yarışın başından beri yapılan tüm anketlerde EVET oyları HAYIR oylarının hep gerisinde kalıyor. İşin Özü AKP HAYIR'ı halka anlatamıyor. Yada anlatım tarzları yanlış... AKP işin ta en başında, HAYIR oyu vereceklere Vatan haini,terörist yaftası yapıştırmakla yaptı en büyük hatayı. Çünkü o hain, terörist ilan edilenlerin içerisinde bugüne kadar tüm seçimlerde oyunu AKP'ye vermiş ama Cumhurbaşkanının bu kadar fazla yetkilerle donatılmasına karşı çıkan, bundan sonra bir seçim olsa oyunu yine AKP'ye verecek seçmenler vardı. Bu söylem ters tepti,tepki topladı. Şimdi hatasının farkına varan AKP, Avrupa krizlerinin rüzgarını da arkasına alarak dışa karşı milli birlik duyguları üzerinden seçmeni etkilemeye çalışıyor. Bununla beraber tüm yükü sahip olduğu Belediyelere yüklemiş durumda. Belediye Başkanları İl ve İlçe teşkilatlarının üç katı performans sergiliyor. Ha bu arada kazanan halk oluyor, 16 Nisan'a kadar üç yıldır beklediği belediye hizmetleri halkın ayağına gidiyor. Daha önceki tecrübelerle sabittir ki seçim yarışı son 1 haftada kızışır ve şekillenir. Bakalım bu Referandumu kendisine kader seçimi olarak gören AKP son bir haftada ne tür bir atak yapacak? CHP hız kesmez, AKP'de olağanüstü bir atak yapmazsa 16 Nisan dan sonra memleketin hali Hayır olur gibi görünüyor. 
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2017 - Salı

16 Nisan'a 19 Kala....

 

Türkiye'de  siyasetin bambaşka bir şekil alacağı Anayasa Değişikliği Referandumu'na 18 gün kaldı.

CHP seçim çalışmalarında göstermediği performansı bu süreçte gösteriyor.

CHP'nin stratejisi, parti kimliğini öne çıkartmadan bu Referandumdaki değişikliği istenen Anayasa maddelerini kapı kapı dolaşarak halka anlatmanın üzerine kurulmuş.

Tam bir beraberlik içerisinde hareket ediyorlar.

Eski yeni siyasetçiler, küskünler dargınlar sürece katkı vermek adına çalışmalara katılıyorlar.

AKP ise tam tersi bir strateji izliyor.

Bu güne kadar AKP'nin kazandığı seçimlerin de tecrübesi ve alt yapısı ile parti kimliğini öne çıkartıyor, bu Referandumu AKP ile CHP arasında geçen bir seçim algısı ile seçmenin önüne çıkartıyorlar.

***

AKP'nin bu referandumda işi zor.

Cumhurbaşkanı AKP ile aynı tarafta,

Başbakan ve Hükümet aynı tarafta,

MHP tabanı ve sayısı azımsanmayacak muhalifler değil belki ama

Devlet Bahçeli'yi destekleyen MHP teşkilatları AKP ile aynı tarafta,

Dolayısı ile Devletin tüm Kurumları AKP ile aynı tarafta,

İşlerinin bozulmasından korkan ya da iktidarın baskısı ile karşı karşıya gelmek istemeyen İş adamları AKP ile aynı tarafta olmasına rağmen yarışın başından beri yapılan tüm anketlerde EVET oyları HAYIR oylarının hep gerisinde kalıyor.

İşin Özü AKP HAYIR'ı halka anlatamıyor.

Yada anlatım tarzları yanlış...

AKP işin ta en başında, HAYIR oyu vereceklere Vatan haini,terörist yaftası yapıştırmakla yaptı en büyük hatayı.

Çünkü o hain, terörist ilan edilenlerin içerisinde bugüne kadar tüm seçimlerde oyunu AKP'ye vermiş ama Cumhurbaşkanının bu kadar fazla yetkilerle donatılmasına karşı çıkan, bundan sonra bir seçim olsa oyunu yine AKP'ye verecek seçmenler vardı.

Bu söylem ters tepti,tepki topladı.

Şimdi hatasının farkına varan AKP, Avrupa krizlerinin rüzgarını da arkasına alarak dışa karşı milli birlik duyguları üzerinden seçmeni etkilemeye çalışıyor.

Bununla beraber tüm yükü sahip olduğu Belediyelere yüklemiş durumda.

Belediye Başkanları İl ve İlçe teşkilatlarının üç katı performans sergiliyor.

Ha bu arada kazanan halk oluyor, 16 Nisan'a kadar üç yıldır beklediği belediye hizmetleri halkın ayağına gidiyor.

Daha önceki tecrübelerle sabittir ki seçim yarışı son 1 haftada kızışır ve şekillenir.

Bakalım bu Referandumu kendisine kader seçimi olarak gören AKP son bir haftada ne tür bir atak yapacak?

CHP hız kesmez, AKP'de olağanüstü bir atak yapmazsa 16 Nisan dan sonra memleketin hali Hayır olur gibi görünüyor. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.