Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ELEŞTİRMEK KOLAY, TAKDİR ETMEK ZOR!

3 gün kuvvetli bir kar yağdı kızılca kıyamet koptu Uzun zamandır kar görmeyen klavye kahramanları, araçlarına binip dap başlarında fotoğraf çekip sosyal medya da paylaşırken iyiydi. Ama kar biraz fazla yağıp kapılarının önünü bir gün kapattı mı bastılar yaygarayı. Kırsaldaki aşırı kar ve fırtınadan direklerin devrilip enerji hatlarının kopması da işin tuzu biberi oldu. Hadi kapının önünde biriken kara bir şekilde tahammül edilebiliyor da saatlerce kesik olan elektrikten ötürü ısınma sorunu ve susuzluk ta yanına eklenince halkımızın tahammül sınırları zorlanmış oluyor. Halkın seçilen yerel yönetimden en kaliteli hizmeti beklemesi, şüphesiz en doğal hakkı. Daha kaliteli hizmet vermesi için özelleştirilen karayolları ya da enerji şirketlerinin yetersiz personel ve alt yapı hizmetlerinden kaynaklanan mağduriyet kesinlikle kabullenilemez bir durum. Ancak olağan üstü şartlardan kaynaklanan mağduriyetlerde de halkımızın bu kadar empati yeteneğinden uzaklaşmış olması sorgulanmaya değer bir davranış şekli diye düşünüyorum. Üniversite hastanesinde görevli Genel Cerrah Prof. bir hanımefendi işine gitmek için Kozlu’dan Abaz’a yürüme gitmeye çalışırken ve bunun yaygarasını yapmazken mahalleden çarşıya keyfi olarak özel arabası ile bir gün inemeyen vatandaşın sosyal medyadan yaygara kopartması da koparılan yaygaranın ne  derece  samimiyetten ve dürüstlükten uzak olduğunun bir göstergesi olsa gerek. Bunun üzerinden siyaset üretmek ise ayrı bir anlayış meselesi.. Klavye slahşörlerinin, bu acımasız eleştirileri evde klavye başında yaparken göz ardı ettikleri bir konu var! Belediyelerdeki karla mücadele eden ekiplerinde evlerinde çoluk çocuğu var Ya da elektrik arızasına müdahale edip enerjiyi bir an önce vermek isteyen çalışan emekçilerinde… Bunlar bir yandan canla başla mücadele verirken, diğer yandan sorumsuz kişilerin zincirsiz, kar lastiği olmadan yollara çıkması, kayarak yolları kapatmaları ve çalışmaları engellemeleri bir yana bir de kendilerine yönelik yapılan acımasız eleştiriler çalışma şevk ve heyecanlarını kırıyor. Zonguldak’ta yağan en büyük kar 3-5 gün sonra eriyor.  Ama yaşanan vefasızlıklar bir ömür boyu akıllarda kalıyor. 
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2021 - Perşembe

ELEŞTİRMEK KOLAY, TAKDİR ETMEK ZOR!

3 gün kuvvetli bir kar yağdı kızılca kıyamet koptu
Uzun zamandır kar görmeyen klavye kahramanları, araçlarına binip dap başlarında fotoğraf çekip sosyal medya da paylaşırken iyiydi.
Ama kar biraz fazla yağıp kapılarının önünü bir gün kapattı mı bastılar yaygarayı.
Kırsaldaki aşırı kar ve fırtınadan direklerin devrilip enerji hatlarının kopması da işin tuzu biberi oldu.
Hadi kapının önünde biriken kara bir şekilde tahammül edilebiliyor da saatlerce kesik olan elektrikten ötürü ısınma sorunu ve susuzluk ta yanına eklenince halkımızın tahammül sınırları zorlanmış oluyor.
Halkın seçilen yerel yönetimden en kaliteli hizmeti beklemesi, şüphesiz en doğal hakkı.
Daha kaliteli hizmet vermesi için özelleştirilen karayolları ya da enerji şirketlerinin yetersiz personel ve alt yapı hizmetlerinden kaynaklanan mağduriyet kesinlikle kabullenilemez bir durum.
Ancak olağan üstü şartlardan kaynaklanan mağduriyetlerde de halkımızın bu kadar empati yeteneğinden uzaklaşmış olması sorgulanmaya değer bir davranış şekli diye düşünüyorum.
Üniversite hastanesinde görevli Genel Cerrah Prof. bir hanımefendi işine gitmek için Kozlu’dan Abaz’a yürüme gitmeye çalışırken ve bunun yaygarasını yapmazken mahalleden çarşıya keyfi olarak özel arabası ile bir gün inemeyen vatandaşın sosyal medyadan yaygara kopartması da koparılan yaygaranın ne  derece  samimiyetten ve dürüstlükten uzak olduğunun bir göstergesi olsa gerek.
Bunun üzerinden siyaset üretmek ise ayrı bir anlayış meselesi..
Klavye slahşörlerinin, bu acımasız eleştirileri evde klavye başında yaparken göz ardı ettikleri bir konu var!
Belediyelerdeki karla mücadele eden ekiplerinde evlerinde çoluk çocuğu var
Ya da elektrik arızasına müdahale edip enerjiyi bir an önce vermek isteyen çalışan emekçilerinde…
Bunlar bir yandan canla başla mücadele verirken, diğer yandan sorumsuz kişilerin zincirsiz, kar lastiği olmadan yollara çıkması, kayarak yolları kapatmaları ve çalışmaları engellemeleri bir yana bir de kendilerine yönelik yapılan acımasız eleştiriler çalışma şevk ve heyecanlarını kırıyor.
Zonguldak’ta yağan en büyük kar 3-5 gün sonra eriyor. 
Ama yaşanan vefasızlıklar bir ömür boyu akıllarda kalıyor. 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.