Sitenin sağında bir giydirme reklam
Prof. Dr. Ufuk TÜTÜN (Sağlık Köşesi)
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Ufuk TÜTÜN (Sağlık Köşesi)
 

COVİD-19 ÖNEMLİ BİR KALP KRİZİ NEDENİDİR!

Covid in en önemli komplikasyonu damar içi pıhtılaşma ve yarattığı sorunlar.  Her damar içinde pıhtı yaratan Covid -19 virüsü kalp deki koroner damarları tutulması ile içinde oluşan ağır trombüs ( pıhtı) yükü ile ani kalp krizlerine neden olmaktadır. Son 1,5 Yılda angio seyrettiğiniz ortak kalp cerrahisi kardiyoloji ortak konseyinde akut koroner sendrom dediğimiz tablo ile gelen alt da bir kronik hastalığı yatan kişilerde kalp damarları içinde önemli darlıklarla beraber yoğun pıhtı da gözlemlerimizde olup bunların sayıları normal karşılaştığımız sayılardan daha yüksek oranda olduğunu gözlemlemekteyiz. İşin zor yanı hastaların tedavisi … Acil bypass gerektirenlerde bile mevcut enfeksiyon nedeni ile ölüm riski yüksektir.  İçi pıhtı dolu kalp damarı -99 darlık gösteriyor ve bu na bypass gerekiyor. Her iki halde de hayati tehlike 100. Hekimin de hasta ve yakınının da karar vermesi çok zor . Düşünün bu halde gelen hasta kriz geçiriyor stent takılanıyor ve ameliyat tek çare. O da yüksek ölüm riskli. 40 satır mı 40 katır mı?  Hasta sahiplerine bu durumu anlatsanız bile Covid in bu kadar etkin olacağını düşünemiyor ve bunun ardına mı saklanıyorsunuz diyebiliyorlar. Cahillik kötü bir şey .. Acıları olan insanlar doğruyu göremeyebilir . Ancak hiç bir doktor hastasını kaybetmek istemez. Covid ve acil müdahale gerektiren kalp krizi çok riskli bir durumdur. Yaygın pıhtılar damar içinde darlıklar arasında yer almakta ve kan akışını engelleyip ölüme neden olmaktadır…
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2021 - Perşembe

COVİD-19 ÖNEMLİ BİR KALP KRİZİ NEDENİDİR!

Covid in en önemli komplikasyonu damar içi pıhtılaşma ve yarattığı sorunlar.

 Her damar içinde pıhtı yaratan Covid -19 virüsü kalp deki koroner damarları tutulması ile içinde oluşan ağır trombüs ( pıhtı) yükü ile ani kalp krizlerine neden olmaktadır.

Son 1,5 Yılda angio seyrettiğiniz ortak kalp cerrahisi kardiyoloji ortak konseyinde akut koroner sendrom dediğimiz tablo ile gelen alt da bir kronik hastalığı yatan kişilerde kalp damarları içinde önemli darlıklarla beraber yoğun pıhtı da gözlemlerimizde olup bunların sayıları normal karşılaştığımız sayılardan daha yüksek oranda olduğunu gözlemlemekteyiz.

İşin zor yanı hastaların tedavisi …

Acil bypass gerektirenlerde bile mevcut enfeksiyon nedeni ile ölüm riski yüksektir.

 İçi pıhtı dolu kalp damarı -99 darlık gösteriyor ve bu na bypass gerekiyor.

Her iki halde de hayati tehlike 100.

Hekimin de hasta ve yakınının da karar vermesi çok zor .

Düşünün bu halde gelen hasta kriz geçiriyor stent takılanıyor ve ameliyat tek çare.

O da yüksek ölüm riskli.

40 satır mı 40 katır mı?

 Hasta sahiplerine bu durumu anlatsanız bile Covid in bu kadar etkin olacağını düşünemiyor ve bunun ardına mı saklanıyorsunuz diyebiliyorlar.

Cahillik kötü bir şey ..

Acıları olan insanlar doğruyu göremeyebilir .

Ancak hiç bir doktor hastasını kaybetmek istemez.

Covid ve acil müdahale gerektiren kalp krizi çok riskli bir durumdur.

Yaygın pıhtılar damar içinde darlıklar arasında yer almakta ve kan akışını engelleyip ölüme neden olmaktadır…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.