Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

COVİD-19 ADAM SEÇMİYOR!

Korona virüs illeti her yanımızı sardı. Nisan-Mayıs aylarındaki bulaştan çok daha hızlı yayılıyor. Buna rağmen gerek tedbirler gerekse insanların hassasiyeti o zamankinden daha düşük seviyede. Başta sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere sıkı tedbirler yeniden hayata geçirilmeye başlandı. Ancak Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi kesintisiz üç ya da dört haftalık bir sokağa çıkma yasağı uygulanması zaten kötü durumda olan ekonominin gidişatı açısından yeterli görünmüyor. Bazı sektörler salgın sürecinde ekonomik olarak tükendi, bazıları da can çekişiyor. Ancak alınan önlemler içerisinde tükenme noktasına gelen bazı esnafa çare olacak bir önlem yok! Destekler düşük faizle kredi sağlamak, vergi borçlarını düşük faizle yapılandırmaktan öteye gitmiyor. Karşılıksız verilen bir destek yok! Bu süreçte vatandaş ülkeyi yönetenlerden çözüm odaklı açıklamalar beklerken, siyasi popülasyonunu artırmak ve seçmen kitlesini konsolide etmek amaçlı muhalefete yönelik saldırı ve hakaretlerini dinlemekle yetiniyor.  Aşı konusuna gelince işin o kısmı da ayrı bir muamma. Vatandaş parası ile eczaneden gidip grip aşısı satın alıp vurulamıyor! Aynı vatandaş Covid-19 aşısına nasıl ulaşacağını hesap ederken bile umutsuzluk yaşamakta haksız sayılmaz. Kamuoyunun nabzını yoklamak amacıyla çarşıda pazarda sohbet ettiğimiz esnaf covid-19 dan korkmadığını ifade ediyor. ‘Neden?’ diye sorduğumuzda; ‘covid-19 dan ölmesek bile bu gidişle açlıktan öleceğiz. İflas etme noktasına geldik’ şeklinde cevaplar alıyoruz. Birde olayın ciddiyetinden habersiz olan kesim var ki, onlarda nasıl olsa aşı bulundu covid-19’u dert etmeye gerek yok zihniyeti ile hareket ediyorlar ki, işin en vahim olan kısmı da bu olsa gerek… Covid-19 un kime bulaşacağı nereden bulaşacağı kestirilemiyor. Evinde aylarca izole şekilde yaşayanlara dahi bir şekilde bulaşırken sokakta kirin pasın içinde dolaşanlara bulaşmadığına şahit olabiliyoruz. Ama yine de bu illetten korunmanın yolu ve metodu uzmanların ve bilim insanlarının uyarı ve ikazlarına kulak vermekten geçiyor. Biraz daha hassasiyet biraz daha sağduyu ile bu kötü günleri geride bırakacağımıza olan inancım ile sağlıcakla kalın, sevgiyle kalın sevgili okurlarım.
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe

COVİD-19 ADAM SEÇMİYOR!

Korona virüs illeti her yanımızı sardı.
Nisan-Mayıs aylarındaki bulaştan çok daha hızlı yayılıyor.
Buna rağmen gerek tedbirler gerekse insanların hassasiyeti o zamankinden daha düşük seviyede.
Başta sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere sıkı tedbirler yeniden hayata geçirilmeye başlandı.
Ancak Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi kesintisiz üç ya da dört haftalık bir sokağa çıkma yasağı uygulanması zaten kötü durumda olan ekonominin gidişatı açısından yeterli görünmüyor.
Bazı sektörler salgın sürecinde ekonomik olarak tükendi, bazıları da can çekişiyor.
Ancak alınan önlemler içerisinde tükenme noktasına gelen bazı esnafa çare olacak bir önlem yok!
Destekler düşük faizle kredi sağlamak, vergi borçlarını düşük faizle yapılandırmaktan öteye gitmiyor.
Karşılıksız verilen bir destek yok!
Bu süreçte vatandaş ülkeyi yönetenlerden çözüm odaklı açıklamalar beklerken, siyasi popülasyonunu artırmak ve seçmen kitlesini konsolide etmek amaçlı muhalefete yönelik saldırı ve hakaretlerini dinlemekle yetiniyor. 
Aşı konusuna gelince işin o kısmı da ayrı bir muamma.
Vatandaş parası ile eczaneden gidip grip aşısı satın alıp vurulamıyor!
Aynı vatandaş Covid-19 aşısına nasıl ulaşacağını hesap ederken bile umutsuzluk yaşamakta haksız sayılmaz.
Kamuoyunun nabzını yoklamak amacıyla çarşıda pazarda sohbet ettiğimiz esnaf covid-19 dan korkmadığını ifade ediyor.
‘Neden?’ diye sorduğumuzda; ‘covid-19 dan ölmesek bile bu gidişle açlıktan öleceğiz. İflas etme noktasına geldik’ şeklinde cevaplar alıyoruz.
Birde olayın ciddiyetinden habersiz olan kesim var ki, onlarda nasıl olsa aşı bulundu covid-19’u dert etmeye gerek yok zihniyeti ile hareket ediyorlar ki, işin en vahim olan kısmı da bu olsa gerek…
Covid-19 un kime bulaşacağı nereden bulaşacağı kestirilemiyor. Evinde aylarca izole şekilde yaşayanlara dahi bir şekilde bulaşırken sokakta kirin pasın içinde dolaşanlara bulaşmadığına şahit olabiliyoruz.
Ama yine de bu illetten korunmanın yolu ve metodu uzmanların ve bilim insanlarının uyarı ve ikazlarına kulak vermekten geçiyor.
Biraz daha hassasiyet biraz daha sağduyu ile bu kötü günleri geride bırakacağımıza olan inancım ile sağlıcakla kalın, sevgiyle kalın sevgili okurlarım.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.