NECMETTİN ERBAKAN 6.VEFAT YILI NEDENİYLE DEVREKTE ANILDI
NECMETTİN ERBAKAN 6.VEFAT YILI NEDENİYLE DEVREKTE ANILDI
Türkiye Cumhuriyeti 54.Başbakanı olan ve Saadet Partisi Genel Başkanı iken vefat eden Prof.Dr.Necmettin Erbakan vefatının 6.yıl dönümünde Devrekte anıldı. Devrek Belediyesi Nikah Salonunda yapılan proğrama konuşmacı olarak Eğitimci- yazar Lüfi Aydın ve Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya katıldı.
Proğrama Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, Devrek Belediye Meclis Üyeleri İsmail Külah ve Faik Mekik, Önder Devrek Başkanı Erdoğan Ören, İmam Hatip Dernek Başkanı İsmail Akça ve SP İl Başkan yardımcısı İsmail Üstünyer SP Devrek İlçe Başkanı Mehmet Özmekik Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.
Proğram İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Yakup Baltacının okuduğu Kuranı Kerim’den sonra Hulisi Çekirdekçi hocaefendinin hatim duasını okumasıyla devam edildi. Açılış konuşmasını Saadet Partisi Devrek İlçe Başkanı Mehmet Özmekik yaparak proğramın içeriği ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “Efsane Başbakan Milli Görüş Lideri Erbakan hocamızı rahmet ile anıyoruz, ruhu şad olsun sözleriyle sözü Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya’ya devretti.
Bana ne Amerika’dan diyebilmektir
Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya;Erbakan olmak hakkı üstün tutmaktır. Erbakan olmak, yeni bir dünya kurmaktır. Erbakan olmak, mazlum milletlere umuttur, işçinin hakkını vermek, fakir fukaraya sahip çıkmaktır, emektir, ekmektir. Erbakan olmak, Ağır sanayi kurulması demektir. Kıbrıs’a sahip çıkmaktır. Erbakan demek, önce ahlak ve maneviyat demektir. Son nefesine kadar hakk için halk için mücadele etmek demektir. Erbakan olmak, Bana ne Amerika’dan diyebilmektir.
Erbakan Hocanın hayatından kesitler anlatan Aydın Bağımsızlar hareketiyle sözlerine başlayarak “bu yol çetin, bu yol uzun, bu yol meşakkatli, ama biz seferden sorumluyuz. İnancımızın gereğini yapacağız.” Dedi. Aydın;
Okul hayatını iki iki geçerek başarılı bir öğrenci olan Erbakan hoca Türkiyenin en Doçenti olan ilim ve bili adamıydı. Toplu iğne bile üretilemeyen yıllarda Gümüş Motoru kurarak motor imal eden, TOBB Başaklığını seçimle kazanmasına rağmen siyasi baskı nedeniyle hakkı gasb edilen Erbakan Hocamız, 1969 yılında Konya’dan Bağımsızlar Haeketini başlattı ve üç milletvekili oyu alara seçildi. 1974 yılında Kıbrıs’ta ilk kez bu ülke toprak kazandı. Ağır sanayi hamleleri o dönemde başladı. İmam Hatip okulları o dönemde açıldı. Rahmetli müsülmanın müslümanla savaşmaması için çaba göstermiş ve siyonizme karşı uyarmıştır. Biz papayla neyi konuşacağız, papayla diyaloğ olmaz, müslümanla diyaloğ olur, konuşacağız. Hakkı üstün tutacağız. Rahmetli Erbakan hoca ben ne yaptımsa Allah rızası için yaptım demiştir.
Biz çoklukla, azlıkla, rakamla muhatap değiliz. Biz seferle, görevle, gayretle sorumluyuz. Bunun için mücadele ediyoruz. Haksız bir davada zirve olmaktansa, Haklı dava da zerre olmayı tercih ederiz. Bizim davamızda kimse kendisi için yaşamaz, kardeşi için yaşar. Bakkın Erbakan hoca emekliye, işçiye, memura en güzel rakamları verdi. Herkes Erbakan’ı seviyoruz diyor. Öyleyse onun yolundan hep beraber gidelim. Ömrü ahirinde kendisine zorluk çıkaran, yolunu kesenlerle mücadele etti. Ama cenazesinde milyonları buluşturarak, kendisine eziyet verenlere, engel çıkaranlara son sözü sözü söyledi; Hakktan yana olun, halka hizmet edin. Dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.