BENiMLE OYNAR MISIN?
BENiMLE OYNAR MISIN?
Her yıl düzenlediği sayısız sosyal ve kültürel etkinlikler ile Zonguldak ilinin en Sosyal Belediyesi unvanını elinde bulunduran Muslu Belediyesi çocuklara yönelik yeni bir sosyal ve kültürel etkinliğe imzasını attı.
Kilimli ilçesine bağlı Muslu Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında çocuklar, halat çekme, çuval yarışması, ip atlama, topaç, misket, sek sek, köşe kapmaca, gibi geçmişten gelen, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları oynadı.
Muslu Belediyesi bahçesi ve Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Benimle Oynar mısın? projesi kapsamında Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ve Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan'ın yanı sıra vatandaşlar, çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar oynadı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda konuşan Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, “Çocuklarımız bizim en değerli varlığımız, o yüzden çocuklarımıza hem bir hediye vermek hem de onların eğlenmesini sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlemek istedim. Apartmanlara, bilgisayar oyunlarına hapsolmuş çocuklarımız zamanla sokak oyunlarından uzaklaşıyor ve unutulmaya başlıyor. Bu proje ile çocuklarımızı yeniden mahalle aralarında oyun oynarken görmeyi amaçlıyoruz. Geldiğimiz noktada internet dediğimiz çağda bütün çocuklarımızın elinde telefonlar, tabletler, beni hiç ilgilendirmedi. İngiltere’de şu oyun oynanmış bu oyun oynanmış bana ne bilgisayar oyunundan. Çocuklarımız o oynadığı oyunlarla hep savaş onu nasıl öldüreyim, o onu nasıl öldüreyim hep kan hep silah bu oyunlarda bundan başka öğrettikleri bir şey yok ama geçmişe baktığımızda köşe kapmaca, seksek gibi oyunlarla kendi imkânsızlıkların içerisinde edindiğimiz oyunlarımız var. Anlıyorum ki süper güçler, süper devletler kendi kültürlerimizi bizden uzaklaştırıp o kör karanlığa, o savaşlara layık görüyorlar ve çocuklarımızı, gençlerimizi farklı bir gelecek hazırlama noktasına geliyorlar. Onlar kendi silahını nereye pazarlarsa pazarlasın benim ülkem kurtuluş savaşı ve milli mücadele ile kurulmuş ülkenin çocuklarıyız biz. Bu bağlamda biz istedik ki geçmişimizi bir hatırlayalım geçmişimize sevgi, saygı ile yön verelim. Kendi oyuncaklarımızı kendimiz üretelim. Biz büyükler bu oyuncakları tabi ki biliyoruz. Biz geçmişte yaptığımız oyuncakları çocuklarımıza öğretelim. Geçmişimizi, kültürümüzü, tarihimizi bir daha hatırlatalım. İstediğimiz tek şey sevgi ve saygı. Bu etkinliğimize katılan tüm konuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmanın ardından çocuklar Topaç, Misket, Sek Sek, Köşe kapmaca, Dama ve Satranç, İp atlama ve Çuval yarışması gibi geçmişten gelen, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları oynandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.