Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

SEÇİMİN BEDELİ AĞIR OLACAK!

  1 Kasım’da erken seçim kararı alınmasıyla birlikte seçim maratonu başladı. AKP’nin tek başına iktidarı için kurucu genel başkanının Ülkeyi bir maceraya sürüklemesinin bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. 7 Haziran’a kadar gelmeyen şehit cenazelerinin 7 Haziran’dan sonra ard arda gelmesinin, gencecik fidanların toprağa girmesinin bedelini, kan üzerinden mevkii makam ve iktidar hesapları yaparak siyaset yapanlar 1 Kasım’da olmazsa mahşer-i kübra’da mutlaka ödeyeceklerdir. Unutulmamalıdır ki, hiçbir mevkii makam bir ana babanın evladını kaybetmesinin yaşattığı acı ile ölçülemez. *** Zonguldak’ta siyasi partilerin milletvekili aday sıralamalarındaki 1’inci sıranın değişeceğini sanmıyorum. CHP bir önceki seçimde Ereğli’den belirlediği kontenjan adayının varlık gösterememesi, ile CHP Ereğli-Alaplı’dan istediğini alamamıştı. CHP’nin bu seçimde eğilim yoklaması sonucuna göre sıralama yapması kontenjan kullanmaması durumunda 3’üncü sırada yer alacak Harun Akın ile birlikte 3 Milletvekili çıkaracağını düşünüyorum. AKP’de beklentiler farklı gözükse de Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın yeniden birinci sırada yer alacağına kesin gözüyle bakılırken, başarılı bir seçim süreci geçiren Ereğli-Alaplı adayı Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun sırası ile de oynanmayacağı yönünde görüş ağır basıyor. Bir önceki seçimde 5’inci sırada olan ve çalışmaları ile herkesin takdirini toplayan Akın Kaymak’ın 3’üncü sırada yer alması durumunda ise AKP’nin şansı da 3 Milletvekili çıkarmaya yakın görünüyor. MHP’de ise imkansızı başaran ve uzun yıllar sonra kişisel çabası ve gayretini de ekleyerek MHP’ye Zonguldak’ta bir Milletvekili ile temsil şansı tanıyan eski Bakan Zeki Çakan yine birinci sırada mücadele edecek iken eski Vali Erkmen’in yer almayacağı ikinci sırada Ereğli-Alaplı Bölgesinden etkin bir ismin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Kısacası bu seçim teknik ve taktik ağırlıklı bir seçim olacak.AKP kaybettiklerini geri almaya çalışacak iken diğerleri kazandıklarını kaybetmemek için mücadele edecekler. Kazananı kim olursa olsun, 5 ay içerisinde iki genel seçimi kaldıracak güçte olmayan ekonomisi ile siyasilerin hırsları yüzünden 1 Kasım seçimlerinin kaybedeni halk olacak…
Ekleme Tarihi: 04 Eylül 2015 - Cuma

SEÇİMİN BEDELİ AĞIR OLACAK!

 

1 Kasım’da erken seçim kararı alınmasıyla birlikte seçim maratonu başladı.

AKP’nin tek başına iktidarı için kurucu genel başkanının Ülkeyi bir maceraya sürüklemesinin bedelini hep birlikte ödeyeceğiz.

7 Haziran’a kadar gelmeyen şehit cenazelerinin 7 Haziran’dan sonra ard arda gelmesinin, gencecik fidanların toprağa girmesinin bedelini, kan üzerinden mevkii makam ve iktidar hesapları yaparak siyaset yapanlar 1 Kasım’da olmazsa mahşer-i kübra’da mutlaka ödeyeceklerdir.

Unutulmamalıdır ki, hiçbir mevkii makam bir ana babanın evladını kaybetmesinin yaşattığı acı ile ölçülemez.

***

Zonguldak’ta siyasi partilerin milletvekili aday sıralamalarındaki 1’inci sıranın değişeceğini sanmıyorum.

CHP bir önceki seçimde Ereğli’den belirlediği kontenjan adayının varlık gösterememesi, ile CHP Ereğli-Alaplı’dan istediğini alamamıştı. CHP’nin bu seçimde eğilim yoklaması sonucuna göre sıralama yapması kontenjan kullanmaması durumunda 3’üncü sırada yer alacak Harun Akın ile birlikte 3 Milletvekili çıkaracağını düşünüyorum.

AKP’de beklentiler farklı gözükse de Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın yeniden birinci sırada yer alacağına kesin gözüyle bakılırken, başarılı bir seçim süreci geçiren Ereğli-Alaplı adayı Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun sırası ile de oynanmayacağı yönünde görüş ağır basıyor. Bir önceki seçimde 5’inci sırada olan ve çalışmaları ile herkesin takdirini toplayan Akın Kaymak’ın 3’üncü sırada yer alması durumunda ise AKP’nin şansı da 3 Milletvekili çıkarmaya yakın görünüyor.

MHP’de ise imkansızı başaran ve uzun yıllar sonra kişisel çabası ve gayretini de ekleyerek MHP’ye Zonguldak’ta bir Milletvekili ile temsil şansı tanıyan eski Bakan Zeki Çakan yine birinci sırada mücadele edecek iken eski Vali Erkmen’in yer almayacağı ikinci sırada Ereğli-Alaplı Bölgesinden etkin bir ismin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kısacası bu seçim teknik ve taktik ağırlıklı bir seçim olacak.AKP kaybettiklerini geri almaya çalışacak iken diğerleri kazandıklarını kaybetmemek için mücadele edecekler.

Kazananı kim olursa olsun, 5 ay içerisinde iki genel seçimi kaldıracak güçte olmayan ekonomisi ile siyasilerin hırsları yüzünden 1 Kasım seçimlerinin kaybedeni halk olacak…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.