Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

ÖZELLEŞTİRMEYİ YAP, GİT YAT !

Ülkemizde kamu Kurumlarının yapmış oldukları özelleştirme ihalelerinin sonucunda, ihaleyi yapan kamu Kurumu sanki satış yapmış gibi DENETLEME HAKKINI tamamen unutuyor ya da Kamu Kurumu başındaki yönetici  Özel Şirket sahibiyle KANKA olup, Özel Şirketin keyfi uygulamalarına göz yumuyor diye düşünüyoruz. Kozlu İlçe Belediyesinin taşımacılık hizmetlerini özelleştirip “BEKARD” adlı firmaya sözleşme gereği 32 araçla taşımacılık yapma yetkisi vermesinden sonra  araçlarda belirtilen oturan ve ayakta kişi adetlerine uymadığı herkesçe  aşikardır. Özelleştirme yapılırken Kozlu halkının Klimalı araçlarda rahat seyahat edecekleri söyleniyordu. Aksine  hergün,32 aracın en az 10 tanesi garajda yatırılıp, insanlar yoğunluk olan sabah ve akşam saatlerinde duraklarda uzun kuyruklar oluşturup, tabiri caizse “BALIK İSTİFİ” taşınmaktadırlar. En az 10 aracı yatırılması ve buna göz yumulması da  firmaya büyük kıyaktır. Ne Zonguldak’taki durakta, ne de Kozlu’daki durakta yolcu kapasitelerine müdahale edecek bir tek Belediye yetkilisi bulunmamaktadır. Sadece Kozlu durağında bir Belediye görevlisi, o da şoförlerin kılık-kıyafet ve yaka kartlarını kontrol ediyor. Ancak sözüm ona Bekard(Günaydın Kardeşler)firması Devletin 65 yaş üstü vatandaşlarına vermiş olduğu ”Ücretsiz Seyahat)hakkını  hiçe sayarak 04 mart 2014 tarihinden bu yana, bu hakkı kullandırmamakta  direnmektedir. Neymiş efendim zarar ediyormuş. Her gün en az 10 otobüsü yatırırken ettiğin kardan düşersin  sayın Günaydın. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de sorumluluğun tamamen Belediyelerde olduğunu beyan ediyor. Peki Halkın Başkanı Ertan,65 yaş üstü vatandaşlara verilen hakkı Sayın Günaydın’a neden uygulattırmıyor veya uygulata mı yorsun  acaba ?  
Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2015 - Perşembe

ÖZELLEŞTİRMEYİ YAP, GİT YAT !

Ülkemizde kamu Kurumlarının yapmış oldukları özelleştirme ihalelerinin sonucunda, ihaleyi yapan kamu Kurumu sanki satış yapmış gibi DENETLEME HAKKINI tamamen unutuyor ya da Kamu Kurumu başındaki yönetici  Özel Şirket sahibiyle KANKA olup, Özel Şirketin keyfi uygulamalarına göz yumuyor diye düşünüyoruz.

Kozlu İlçe Belediyesinin taşımacılık hizmetlerini özelleştirip “BEKARD” adlı firmaya sözleşme gereği 32 araçla taşımacılık yapma yetkisi vermesinden sonra  araçlarda belirtilen oturan ve ayakta kişi adetlerine uymadığı herkesçe  aşikardır. Özelleştirme yapılırken Kozlu halkının Klimalı araçlarda rahat seyahat edecekleri söyleniyordu. Aksine  hergün,32 aracın en az 10 tanesi garajda yatırılıp, insanlar yoğunluk olan sabah ve akşam saatlerinde duraklarda uzun kuyruklar oluşturup, tabiri caizse “BALIK İSTİFİ” taşınmaktadırlar. En az 10 aracı yatırılması ve buna göz yumulması da  firmaya büyük kıyaktır.

Ne Zonguldak’taki durakta, ne de Kozlu’daki durakta yolcu kapasitelerine müdahale edecek bir tek Belediye yetkilisi bulunmamaktadır. Sadece Kozlu durağında bir Belediye görevlisi, o da şoförlerin kılık-kıyafet ve yaka kartlarını kontrol ediyor.

Ancak sözüm ona Bekard(Günaydın Kardeşler)firması Devletin 65 yaş üstü vatandaşlarına vermiş olduğu ”Ücretsiz Seyahat)hakkını  hiçe sayarak 04 mart 2014 tarihinden bu yana, bu hakkı kullandırmamakta  direnmektedir. Neymiş efendim zarar ediyormuş. Her gün en az 10 otobüsü yatırırken ettiğin kardan düşersin  sayın Günaydın.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de sorumluluğun tamamen Belediyelerde olduğunu beyan ediyor.

Peki Halkın Başkanı Ertan,65 yaş üstü vatandaşlara verilen hakkı Sayın Günaydın’a neden uygulattırmıyor veya uygulata mı yorsun  acaba ?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.