Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

Neden Olmasın?

  Önceki gün Zonguldak merkez Terakki Mahallesi Soğuksu semtinde birbiri ile tartışan iki oto galericisinden birinin silahına sarılarak diğerine cadde ortasında kurşun yağdırdığını, seken kurşunlardan yoldan geçen bir vatandaşımızın yaralanarak hastaneye kaldırıldığını sanırım duymuşsunuzdur. Benim asıl dikkat çekmek istediğim bu silahlı kavgadan ziyade olayın meydana geldiği yer! Soğuksu! Haftada iki kere Zonguldak Pazarının kurulduğu, Hiçbirinin otoparkı olamamasına rağmen kapasitesinden çok fazla hiper marketin yer aldığı, Dershanelerin bulunduğu, Bir özel Hastane’nin bulunduğu Üstüne üstlük, Zonguldak’taki oto galerilerinin yüzde 90’ının yer aldığı bir semt! Soğuksu’daki galerilerin bir Oto Galericiler Sitesi yapılarak şehir dışına taşınması gerektiğini yazılarımızda defalarca dile getirdik. Bu kadar yoğun insan trafiğinin, Bu kadar yoğun araç trafiğinin olduğu bir yerde, Bu kadar fazla oto galerisinin bulunması hem galerici esnafına, hem de çevreye katkı değil zarar verir diye defalarca dile getirdik. Maalesef bu yaşanmasını arzu etmediğimiz olayda da haklılığımız bir kez daha kanıtlandı. Galericilerin kavgasında yoldan geçen bir vatandaş seken kurşunlarla yaralandı. O kurşunlar dershaneden çıkan bir öğrenciye ya da pazara giden bir kadına da isabet edebilirdi. *** Belediyelerin işi sadece su kanalizasyon ya da şehir içi yol yapımı olmamalı. Yerel yöneticiler, şehrin kronik hale gelmiş sorunlarına çözüm üreten projeler üretmeli. İsmail Eşref’in Milletvekili adayı olması ile boşalan Belediye Başkanlığı koltuğuna meclisin seçimi iki buçuk yıl oturan ve ardından onca aday adayının arasından demokratik bir önseçim ile seçilerek aday olan ve AKP’ye karşı Zonguldak’ta seçim kazanan Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir’in artık Belediyecilik konusunda acemiliği kalmadığını düşünüyorum. Yapılmaz, olmaz, denilen Soğuksu kapalı Pazaryerini kısa bir sürede yapan Sayın Akdemir’e buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; Sayın hocam Lavuar alanı gibi, çok önemli yapılması gecikmiş ancak sorunlu bir projeyi hayata geçirmek için beklerken şehrimiz insanının yaşamını kolaylaştıracak Oto Galeri Sitelerinin Şehir Dışına taşınması, derenin ıslahı ve üzerinin kapatılması gibi projeler hayata geçirilemez mi? Neden olmasın!
Ekleme Tarihi: 15 Ağustos 2015 - Cumartesi

Neden Olmasın?

 

Önceki gün Zonguldak merkez Terakki Mahallesi Soğuksu semtinde birbiri ile tartışan iki oto galericisinden birinin silahına sarılarak diğerine cadde ortasında kurşun yağdırdığını, seken kurşunlardan yoldan geçen bir vatandaşımızın yaralanarak hastaneye kaldırıldığını sanırım duymuşsunuzdur.

Benim asıl dikkat çekmek istediğim bu silahlı kavgadan ziyade olayın meydana geldiği yer!

Soğuksu!

Haftada iki kere Zonguldak Pazarının kurulduğu,

Hiçbirinin otoparkı olamamasına rağmen kapasitesinden çok fazla hiper marketin yer aldığı,

Dershanelerin bulunduğu,

Bir özel Hastane’nin bulunduğu

Üstüne üstlük, Zonguldak’taki oto galerilerinin yüzde 90’ının yer aldığı bir semt!

Soğuksu’daki galerilerin bir Oto Galericiler Sitesi yapılarak şehir dışına taşınması gerektiğini yazılarımızda defalarca dile getirdik.

Bu kadar yoğun insan trafiğinin,

Bu kadar yoğun araç trafiğinin olduğu bir yerde,

Bu kadar fazla oto galerisinin bulunması hem galerici esnafına, hem de çevreye katkı değil zarar verir diye defalarca dile getirdik.

Maalesef bu yaşanmasını arzu etmediğimiz olayda da haklılığımız bir kez daha kanıtlandı.

Galericilerin kavgasında yoldan geçen bir vatandaş seken kurşunlarla yaralandı.

O kurşunlar dershaneden çıkan bir öğrenciye ya da pazara giden bir kadına da isabet edebilirdi.

***

Belediyelerin işi sadece su kanalizasyon ya da şehir içi yol yapımı olmamalı.

Yerel yöneticiler, şehrin kronik hale gelmiş sorunlarına çözüm üreten projeler üretmeli.

İsmail Eşref’in Milletvekili adayı olması ile boşalan Belediye Başkanlığı koltuğuna meclisin seçimi iki buçuk yıl oturan ve ardından onca aday adayının arasından demokratik bir önseçim ile seçilerek aday olan ve AKP’ye karşı Zonguldak’ta seçim kazanan Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir’in artık Belediyecilik konusunda acemiliği kalmadığını düşünüyorum.

Yapılmaz, olmaz, denilen Soğuksu kapalı Pazaryerini kısa bir sürede yapan Sayın Akdemir’e buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum;

Sayın hocam Lavuar alanı gibi, çok önemli yapılması gecikmiş ancak sorunlu bir projeyi hayata geçirmek için beklerken şehrimiz insanının yaşamını kolaylaştıracak Oto Galeri Sitelerinin Şehir Dışına taşınması, derenin ıslahı ve üzerinin kapatılması gibi projeler hayata geçirilemez mi?

Neden olmasın!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.