Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

KONGRELERİN ARDINDAN

  Geçtiğimiz Hafta ard arda iki gün AKP ve MHP’nin İl Kongreleri yapıldı. AK PARTİ KONGRESİ Vasat geçen tek adaylı AKP İl Kongresinde uzlaşı adayı olarak da kabul edilebilecek önceki İl Yöneticisi Zeki Tosun İl Başkanı seçildi. 538 delegeden sadece 180’inin oyunu alarak İl Başkanı seçilen Tosun belki uzlaşı adayı olarak kabul gördü ama asıl dikkat çeken ve kabul görmeyen Tosun’un yönetim kurulu listesi oldu. Kamuoyunda Tosun’un listesinin yönetiminde birlikte olduğu ve AKP’den Milletvekili a.adaylığı için istifa eden eski ZTSO Başkanı Salih Demir ve eski İl Başkanı Hamdi Uçar’ın baskısı altında hazırlanmış bir liste olduğu konuşuluyor.  Tüm bu gelişmelere rağmen Tosun’un yönetim kurulu listesinde, AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve onun kankası Ertan’ın çıkartacağı çok önemli bir ders bir ayrıntı gizli!  50 Kişilik listede Ahmet Özdemir-Ertan Şahin ikilisinin verdiği bir tek isim yok!  Ahmet Özdemir 10 kişilik üst kurul delege listesinin 9’uncu sırasında zor bela yer bulurken, Ertan anca 5’inci yedekte yer alıyor! Bu da sanırım yeni İl yönetiminin bu kendilerini çok önemseyen arkadaşlara ne kadar önem verdiğini ne kadar ciddiye aldığını gözler önüne seriyor olsa gerek. MHP KONGRESİ   Yine tek adaylı gerçekleştirilen MHP İl Kongresinde mevcut Başkan Hamdi Ayan güven tazeleyerek yeniden göreve geldi. Tam bir görev adamı olduğunu bir kere daha ispatlayan Ayan’ın niyetinde Milletvekili Adayı olmak varken Genel Merkezinin direktiflerinden çıkmayışı ve fedakârlık ederek İl Başkanlığında devam kararı vermesi takdir ile karşılandı. MHP İl Kongresinde de gündeme gelen ve delegelerden birinin ısrarla söz isteyip üzerinde konuşma yaptığı konu olan önemli bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. O ayrıntı, ‘MHP’nin Zonguldak’tan gösterdiği Milletvekili Adayları’ idi. Evet delegeler MHP’nin her Milletvekili seçiminde Zonguldak’tan 1 milletvekili çıkartacak oy potansiyeli olmasına rağmen tercih edilen adaylar yüzünden Zonguldak’tan Parlamentoya Milletvekili yollayamamasından şikâyetçiydiler. Delegelerin öne çıkardığı söylem, ‘Zonguldak’tan sokakta karşılığı olan, kamuoyundan kabul görmüş aday!’ söylemiydi. Kongrenin ardından delegelerin kongredeki şikâyetlerini doğrularcasına eski Vali Yavuz Erkmen’in Zonguldak MHP’den Milletvekili adaylığının neredeyse kesin gibi olduğu iddiası siyaset kulislerine bomba gibi düştü.  Şimdi insan sormadan edemiyor; *Hani siz ideoloji partisiydiniz? *Hani sizde vefa hizmet ülkü esastı? *Genel Merkeziniz 20 senedir Zonguldak’tan ve içinizden vefayı hak eden bu makama layık bir tek insan dahi bulamadı mı da hep ithal adaylar tercih ediyor ve her dönem bir milletvekilini iktidar partisine hediye ediyorsunuz? *AKP’ye yakınlığı ile bilinen eski Vali Erkmen’in sokakta ne kadar karşılığı, MHP’ye ve Ülküsüne ne kadar hizmeti var?  Bu tablodan görünüyor ki, MHP 7 Haziran 2015’te de bir Milletvekilini AKP’ye hediye edecek.
Ekleme Tarihi: 19 Şubat 2015 - Perşembe

KONGRELERİN ARDINDAN

 

Geçtiğimiz Hafta ard arda iki gün AKP ve MHP’nin İl Kongreleri yapıldı.

AK PARTİ KONGRESİ

Vasat geçen tek adaylı AKP İl Kongresinde uzlaşı adayı olarak da kabul edilebilecek önceki İl Yöneticisi Zeki Tosun İl Başkanı seçildi.

538 delegeden sadece 180’inin oyunu alarak İl Başkanı seçilen Tosun belki uzlaşı adayı olarak kabul gördü ama asıl dikkat çeken ve kabul görmeyen Tosun’un yönetim kurulu listesi oldu.

Kamuoyunda Tosun’un listesinin yönetiminde birlikte olduğu ve AKP’den Milletvekili a.adaylığı için istifa eden eski ZTSO Başkanı Salih Demir ve eski İl Başkanı Hamdi Uçar’ın baskısı altında hazırlanmış bir liste olduğu konuşuluyor.

 Tüm bu gelişmelere rağmen Tosun’un yönetim kurulu listesinde, AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve onun kankası Ertan’ın çıkartacağı çok önemli bir ders bir ayrıntı gizli!

 50 Kişilik listede Ahmet Özdemir-Ertan Şahin ikilisinin verdiği bir tek isim yok!

 Ahmet Özdemir 10 kişilik üst kurul delege listesinin 9’uncu sırasında zor bela yer bulurken, Ertan anca 5’inci yedekte yer alıyor!

Bu da sanırım yeni İl yönetiminin bu kendilerini çok önemseyen arkadaşlara ne kadar önem verdiğini ne kadar ciddiye aldığını gözler önüne seriyor olsa gerek.


MHP KONGRESİ

 

Yine tek adaylı gerçekleştirilen MHP İl Kongresinde mevcut Başkan Hamdi Ayan güven tazeleyerek yeniden göreve geldi.

Tam bir görev adamı olduğunu bir kere daha ispatlayan Ayan’ın niyetinde Milletvekili Adayı olmak varken Genel Merkezinin direktiflerinden çıkmayışı ve fedakârlık ederek İl Başkanlığında devam kararı vermesi takdir ile karşılandı.

MHP İl Kongresinde de gündeme gelen ve delegelerden birinin ısrarla söz isteyip üzerinde konuşma yaptığı konu olan önemli bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

O ayrıntı, ‘MHP’nin Zonguldak’tan gösterdiği Milletvekili Adayları’ idi.

Evet delegeler MHP’nin her Milletvekili seçiminde Zonguldak’tan 1 milletvekili çıkartacak oy potansiyeli olmasına rağmen tercih edilen adaylar yüzünden Zonguldak’tan Parlamentoya Milletvekili yollayamamasından şikâyetçiydiler.

Delegelerin öne çıkardığı söylem, ‘Zonguldak’tan sokakta karşılığı olan, kamuoyundan kabul görmüş aday!’ söylemiydi.

Kongrenin ardından delegelerin kongredeki şikâyetlerini doğrularcasına eski Vali Yavuz Erkmen’in Zonguldak MHP’den Milletvekili adaylığının neredeyse kesin gibi olduğu iddiası siyaset kulislerine bomba gibi düştü.

 Şimdi insan sormadan edemiyor;

*Hani siz ideoloji partisiydiniz?

*Hani sizde vefa hizmet ülkü esastı?

*Genel Merkeziniz 20 senedir Zonguldak’tan ve içinizden vefayı hak eden bu makama layık bir tek insan dahi bulamadı mı da hep ithal adaylar tercih ediyor ve her dönem bir milletvekilini iktidar partisine hediye ediyorsunuz?

*AKP’ye yakınlığı ile bilinen eski Vali Erkmen’in sokakta ne kadar karşılığı, MHP’ye ve Ülküsüne ne kadar hizmeti var?

 Bu tablodan görünüyor ki, MHP 7 Haziran 2015’te de bir Milletvekilini AKP’ye hediye edecek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.