Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

İYİ Kİ KARŞISINDA ADAY YOKMUŞ…

Ahmet Özdemir, Namı diğer Leblebici Ahmet. Kim derdi ki siyasete girecek de, iktidar partisinin İlçe olan Kozlu’daki ilk ilçe başkanı olacak. Kozlu’da önceden beri o kadar siyasetle ilgilenen vaktini, parasını harcayan insan varken, ne yalan söyleyeyim rüyamda görsem inanmazdım Ahmet’in siyasete girip, mevki makam için bu kadar hırs yapacağını. Ama siyasete girmek, birileri tarafından bir yerlere getirilmek, hatta yine birileri tarafından seçilmek suretiyle yerinizi sağlamlaştırmakta her zaman yeterli olmuyor. Toplum tarafından sevilmek, benimsenmekte en önemli kriterlerin başında geliyor. Bu bağlamda daha önce siyasetle aktif olarak ilgilenmemiş, cemaat harici toplumla olan sosyal ilişkileri yok denecek kadar kopuk olan Ahmet Özdemir AKP Camiasında başından beri benimsenmedi. *** Bunun en büyük göstergesi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 1’inci Kozlu İlçe başkanlığı kongresi oldu. Sözüm ona güya demokrasi ve birlik beraberlik adına bin bir türlü siyasi ayak oyunu entrika ve hamle ile çıkacak adayları engelleyip, ikna edip seçimden çekilmesini sağlayarak tek aday olarak kongreye giden Ahmet Özdemir 401 delegeden sadece 218’inin oyunu almak suretiyle İlçe Başkanı olabildi. Görünen tablo o ki, eğer Özdemir’in karşısına bir aday dahi çıksaydı bu kadar patırtı gürültüye rağmen Özdemir seçimi kazanamayacaktı. Kongrede yönetim kurulu listesinin okunması ile bazı partililerin oy kullanmayarak salonu terk etmeleri ise AKP’deki Özdemir’e karşı olan tepkinin bir başka boyutu. Kongrede dikkatlerden kaçmayan bir başka ayrıntı ise, bir tek bölge milletvekilinin Kozlu İlçe Kongresine katılmayışı oldu! Ereğli Kongresine Bakan katılırken, Çaycuma Kongresine koordinatör milletvekili katılırken, Ahmet’in tek aday olarak seçileceğinin garanti olduğu kongreye Köksal Toptan dahil tüm AKP’li Milletvekillerinin mazeret ileterek katılmayışı da Özdemir ile ilgili çeşitli eleştirilere neden oldu. *** Ahmet Özdemir şimdi kankisi Ertan ile birlikte rakipsiz girdiği seçimin sarhoşluğu içerisinde zaferini kutlaya dursun, AKP içerisinde Özdemir ve ekibine karşı olan tepki ve huzursuzluk devam ediyor. Önümüzdeki günlerde AKP Kozlu Teşkilatında toplu istifalar olacağı iddia ediliyor. Görünen o ki, 2015 Milletvekili seçimlerine kadar bu teşkilatta çok şeyler daha yaşanır. Ne demiş atalarımız, ‘ Zulm ile abad olanın sonu berbat olur’
Ekleme Tarihi: 04 Aralık 2014 - Perşembe

İYİ Kİ KARŞISINDA ADAY YOKMUŞ…

Ahmet Özdemir,

Namı diğer Leblebici Ahmet.

Kim derdi ki siyasete girecek de, iktidar partisinin İlçe olan Kozlu’daki ilk ilçe başkanı olacak.

Kozlu’da önceden beri o kadar siyasetle ilgilenen vaktini, parasını harcayan insan varken, ne yalan söyleyeyim rüyamda görsem inanmazdım Ahmet’in siyasete girip, mevki makam için bu kadar hırs yapacağını.

Ama siyasete girmek, birileri tarafından bir yerlere getirilmek, hatta yine birileri tarafından seçilmek suretiyle yerinizi sağlamlaştırmakta her zaman yeterli olmuyor.

Toplum tarafından sevilmek, benimsenmekte en önemli kriterlerin başında geliyor.

Bu bağlamda daha önce siyasetle aktif olarak ilgilenmemiş, cemaat harici toplumla olan sosyal ilişkileri yok denecek kadar kopuk olan Ahmet Özdemir AKP Camiasında başından beri benimsenmedi.

***

Bunun en büyük göstergesi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 1’inci Kozlu İlçe başkanlığı kongresi oldu.

Sözüm ona güya demokrasi ve birlik beraberlik adına bin bir türlü siyasi ayak oyunu entrika ve hamle ile çıkacak adayları engelleyip, ikna edip seçimden çekilmesini sağlayarak tek aday olarak kongreye giden Ahmet Özdemir 401 delegeden sadece 218’inin oyunu almak suretiyle İlçe Başkanı olabildi.

Görünen tablo o ki, eğer Özdemir’in karşısına bir aday dahi çıksaydı bu kadar patırtı gürültüye rağmen Özdemir seçimi kazanamayacaktı.

Kongrede yönetim kurulu listesinin okunması ile bazı partililerin oy kullanmayarak salonu terk etmeleri ise AKP’deki Özdemir’e karşı olan tepkinin bir başka boyutu.

Kongrede dikkatlerden kaçmayan bir başka ayrıntı ise, bir tek bölge milletvekilinin Kozlu İlçe Kongresine katılmayışı oldu!

Ereğli Kongresine Bakan katılırken, Çaycuma Kongresine koordinatör milletvekili katılırken, Ahmet’in tek aday olarak seçileceğinin garanti olduğu kongreye Köksal Toptan dahil tüm AKP’li Milletvekillerinin mazeret ileterek katılmayışı da Özdemir ile ilgili çeşitli eleştirilere neden oldu.

***

Ahmet Özdemir şimdi kankisi Ertan ile birlikte rakipsiz girdiği seçimin sarhoşluğu içerisinde zaferini kutlaya dursun, AKP içerisinde Özdemir ve ekibine karşı olan tepki ve huzursuzluk devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde AKP Kozlu Teşkilatında toplu istifalar olacağı iddia ediliyor.

Görünen o ki, 2015 Milletvekili seçimlerine kadar bu teşkilatta çok şeyler daha yaşanır.

Ne demiş atalarımız, ‘ Zulm ile abad olanın sonu berbat olur’

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.