Siyaset en ufak bir eleştiride adliyeye koşmak değil.
Hele hele memuriyetten siyasete atılıp bir beldeyi, bir ilçeyi, bir yönetmeye talip olanların hiç mi hiç harcı değil.
Siyaset ,özümseyebilmek ,sindirebilmek , geniş olmak ve eleştirilerden ders alma sanatıdır. Tüm bunlar için de karakterinde ,yapında böyle bir özelliğin olması gerekir.1970 yıllarda TTK’ya işbaşı yaptığımda oradaki iş amirimin bir sözü hiç aklımdan çıkmaz.” İdareciliğin mektebi yoktur. İdarecilik insanın özünde bulunur.” demişti. Geçen zaman zarfında çeşit çeşit idarecileri tanıyınca o sözün ne kadar doğru, ne kadar değerli olduğunu anladım.
Daha önceki dönemde bir Belediye Başkanını sürekli eleştirirken İlçemizin duayen siyasetçilerinden iş adamı bir abimiz aynen şöyle söylemişti; ”Bizim bu koca kafanın aklı olsa sizin yazdıklarınızdan ders alırdı.”
Alırlar veya almazlar onların bileceği iş. Alırlarsa Osmaniye’nin Düziçi Belde Belediye Başkanı gibi üst üste dört dönem Başkan seçilirler. Almazlarsa bir dönem dahi onlara çok gelir ,silinir giderler. Halk da arkalarından sitayişle söz eder !
Geçenlerde izlediğim bir haber programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir kitap fuarını geziyordu. En son mizah dergilerinin bulunduğu standa geldi. Gazetecinin biri;” Sayın Başkan mizahla aranız nasıl ?”sorusuna; ”Benimle ilgili olanları biriktiririm. Belki bunların arasında da vardır ama merak etmiyorum. Zira bende mevcuttur. Siyasileri en iyi eleştiren, yön veren bu dergilerdir.” dedi. Gazetecinin ;”Peki hiç dava açtınız mı?” sorusuna ise ;”Hayır, neden açayım. Aksine ders çıkartırım. ”yanıtını verdi.
Daha önce de yazdığım yazılarımda “Niyet Önemli” demiştim. Yöneticinin niyeti halis olduktan sonra yanlış işler yapmadıktan sonra ,dürüst olduktan sonra neden çekinsin ki eleştirilmekten.
Sen Süleyman Demirel’den, Bülent Ecevit’ten, Erbakan’dan, Erdal İnönü’den daha üstün müsün? Bu muhteremler için ulusal basında yazılmayan yazı, çizilmeyen karikatür(eşleriyle beraber) mü kaldı*
Hırs, ihtiras, ne oldum delisi olmak ve kin !Bunlar sahip oldukları kişiyi yerler, bitirirler. Siyaset Akademileri bile bunları değiştiremezler. Tekrar ediyorum ;”Zira İdareciliğin mektebi yoktur.
Öyleyse nedir ? SİYASET,YÖNETİCİLİK HERKESİN HARCI DEĞİLDİR.”