Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

HAKLARIMIZI BİLMİYORUZ !

T.B.M.Meclisi çıkardığı yasalarla vatandaşlarımıza bir çok haklar vermiştir.. Ancak vatandaşlarımız kendilerini yakından ilgilendiren bu yasalardan haberdar bile değiller. Ben bunu insanlarımızın okuma özürlü olduklarına bağlıyorum. Haklarını bilmedikleri için de sürekli mağdur duruma düşüyorlar. İnsanlarımızı en çok ilgilendiren haklarından bahsedeyim. 1-Hasta hakları   2- Tüketici hakları   3- vatandaşlık hakları  gibi. Bunların en önemlisi yaşamımız boyunca bizleri yakinen ilgilendiren Tüketici hakları ve Hasta Hakları. Son çıkan Tüketici hakları yasasını kaçınız okudunuz? Bankaların zoraki aldıkları Dosya Masraflarını çıkan yasa gereği ödemek zorunda olduklarını biliyorsunuz. Ödemeler kısmen başladı. Ancak bankalar vatandaşlarla pazarlık yapıp ödemesi gereken miktarın yarısına razı ediyorlar. Vatandaşlarımız biliyorlar mı ki, Tüketici hakem heyetine verdikleri masraf makbuzlarının toplamının 1.272.00TLyi geçmesi halinde Tüketici mahkemesinin kararını bekleyeceklerini. Ne diyor bankalar :”mahkemeyi beklerseniz çok beklersiniz. Yarısına razı olursanız hesabınıza hemen yatırırız. Şeklinde. Çoğu insanlarımız da bunu kabul ettiler. Oysa ki vatandaşlarımız söz konusu miktarı bilip, alacaklarını ayrı dilekçelerle verseler Tüketici Hakem Heyetinin kararıyla alacaklarını tahsil edebileceklerdi. Başka bir konu ise;65 Yaş üstü ücretsiz seyahat hakkı. 03.Mart.2014 tarihinde çıkan bu yasa tüm Türkiye’de uygulanmaya başladı. Ancak Zonguldak ve Kozlu’da uygulama nedense henüz başlayamadı. Bu da insanlarımızın haklarına sahip çıkmamalarından kaynaklanıyor. Ne diyor yasa :”65 yaş üstü tüm vatandaşlarımız Nüfus Cüzdanlarını göstererek tüm kamu araçları ve Halk Otobüslerinden ücretsiz faydalanabilirler. ”Kaç vatandaşımız bu yöntemi denedi? Bineceksin Halk Otobüsüne, göstereceksin Nüfus Cüzdanını, almazlarsa seni, otobüsün plakasıyla, saatiyle Mülki Amirliğe dilekçeyle şikayetini yapacaksın. Her şikayete 50 bilet bedeli ceza uygulaması var yasada. Vatandaşlarımız bu haklarını kullanmadıklarından maalesef yasa da çalıştırılmıyor. Haklarınızı öğrenin ve sahip çıkın. 
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2014 - Perşembe

HAKLARIMIZI BİLMİYORUZ !

T.B.M.Meclisi çıkardığı yasalarla vatandaşlarımıza bir çok haklar vermiştir..

Ancak vatandaşlarımız kendilerini yakından ilgilendiren bu yasalardan haberdar bile değiller. Ben bunu insanlarımızın okuma özürlü olduklarına bağlıyorum. Haklarını bilmedikleri için de sürekli mağdur duruma düşüyorlar.

İnsanlarımızı en çok ilgilendiren haklarından bahsedeyim.

1-Hasta hakları   2- Tüketici hakları   3- vatandaşlık hakları  gibi.

Bunların en önemlisi yaşamımız boyunca bizleri yakinen ilgilendiren Tüketici hakları ve Hasta Hakları.

Son çıkan Tüketici hakları yasasını kaçınız okudunuz?

Bankaların zoraki aldıkları Dosya Masraflarını çıkan yasa gereği ödemek zorunda olduklarını biliyorsunuz. Ödemeler kısmen başladı. Ancak bankalar vatandaşlarla pazarlık yapıp ödemesi gereken miktarın yarısına razı ediyorlar. Vatandaşlarımız biliyorlar mı ki, Tüketici hakem heyetine verdikleri masraf makbuzlarının toplamının 1.272.00TLyi geçmesi halinde Tüketici mahkemesinin kararını bekleyeceklerini. Ne diyor bankalar :”mahkemeyi beklerseniz çok beklersiniz. Yarısına razı olursanız hesabınıza hemen yatırırız. Şeklinde. Çoğu insanlarımız da bunu kabul ettiler. Oysa ki vatandaşlarımız söz konusu miktarı bilip, alacaklarını ayrı dilekçelerle verseler Tüketici Hakem Heyetinin kararıyla alacaklarını tahsil edebileceklerdi.

Başka bir konu ise;65 Yaş üstü ücretsiz seyahat hakkı.

03.Mart.2014 tarihinde çıkan bu yasa tüm Türkiye’de uygulanmaya başladı. Ancak Zonguldak ve Kozlu’da uygulama nedense henüz başlayamadı. Bu da insanlarımızın haklarına sahip çıkmamalarından kaynaklanıyor.

Ne diyor yasa :”65 yaş üstü tüm vatandaşlarımız Nüfus Cüzdanlarını göstererek tüm kamu araçları ve Halk Otobüslerinden ücretsiz faydalanabilirler. ”Kaç vatandaşımız bu yöntemi denedi? Bineceksin Halk Otobüsüne, göstereceksin Nüfus Cüzdanını, almazlarsa seni, otobüsün plakasıyla, saatiyle Mülki Amirliğe dilekçeyle şikayetini yapacaksın. Her şikayete 50 bilet bedeli ceza uygulaması var yasada. Vatandaşlarımız bu haklarını kullanmadıklarından maalesef yasa da çalıştırılmıyor.

Haklarınızı öğrenin ve sahip çıkın. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.