Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

FACİA UCUZ ATLATILDI

  Zonguldak’ta sel ucuz atlatıldı derken, dün gece Kozlu’da ani bastıran yağmurla birlikte az kalsın büyük bir facia yaşanıyordu. Önceki yıllardan biliriz, denizin dereyi vurmasından dere taşar, Kozlu’da çarşı içini sel basardı. Ama dere ıslah edileli mendirekler yapılalı böyle bir olasılık kalmadı derken, yağmur suları ile birlikte deredeki su debisinin artmasıyla Kozlu’yu Yeni çarşı mevkiini su bastı. Çünkü hem yeni çarşıdaki rögarlar tıkalıydı hem de, parke taş uygulaması yapılırken kot seviyelerinde oynamalar yapılmıştı. Hani bu şehrin alt yapısı yeniden yapılmış, alt yapıya milyonlarca para harcanmıştı? Alt yapısı yenilenen bir şehri bu kadar bir yağmurda sel basar mı? Bu da gösteriyor ki, önceki dönemde Kozlu’da yapılan her iş gibi, alt yapı da göstermelik olarak yapılmış… Bu iş bilmezliğin neticesinde gece yarısı saat 03.00’da bastıran yağmur ve yükselen su seviyesi ile şehir merkezindeki yaklaşık 50 işyerini su bastı. Esnaf perişan, malları ziyan oldu! Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen, Kozlu Belediyesi başkan vekili Tahsin Karaarslan’ın, gece yağmurun başladığı saat 03.00’dan itibaren olay mahalline gelerek, kriz yönetimi oluşturması ve ertesi sabah AFAD ekipleri ile koordineli olarak, zarar tespit çalışmalarını yönetmesi takdire şayan bir çalışma olarak gerçekleşti. Diğer yandan Karaarslan’ın tüm çalışmalar ve kriz yönetimi ile ilgili, ayrım yapmadan basını bilgilendirmesi de, bence Ertan Şahin’in zıddına kişisel siyasi tecrübesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Dileriz esnafın yaraları bir an önce sarılır, zararları tanzim edilir ve böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler alınır.
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2014 - Perşembe

FACİA UCUZ ATLATILDI

 

Zonguldak’ta sel ucuz atlatıldı derken, dün gece Kozlu’da ani bastıran yağmurla birlikte az kalsın büyük bir facia yaşanıyordu.

Önceki yıllardan biliriz, denizin dereyi vurmasından dere taşar, Kozlu’da çarşı içini sel basardı. Ama dere ıslah edileli mendirekler yapılalı böyle bir olasılık kalmadı derken, yağmur suları ile birlikte deredeki su debisinin artmasıyla Kozlu’yu Yeni çarşı mevkiini su bastı.

Çünkü hem yeni çarşıdaki rögarlar tıkalıydı hem de, parke taş uygulaması yapılırken kot seviyelerinde oynamalar yapılmıştı.

Hani bu şehrin alt yapısı yeniden yapılmış, alt yapıya milyonlarca para harcanmıştı?

Alt yapısı yenilenen bir şehri bu kadar bir yağmurda sel basar mı?

Bu da gösteriyor ki, önceki dönemde Kozlu’da yapılan her iş gibi, alt yapı da göstermelik olarak yapılmış…

Bu iş bilmezliğin neticesinde gece yarısı saat 03.00’da bastıran yağmur ve yükselen su seviyesi ile şehir merkezindeki yaklaşık 50 işyerini su bastı.

Esnaf perişan, malları ziyan oldu!

Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen, Kozlu Belediyesi başkan vekili Tahsin Karaarslan’ın, gece yağmurun başladığı saat 03.00’dan itibaren olay mahalline gelerek, kriz yönetimi oluşturması ve ertesi sabah AFAD ekipleri ile koordineli olarak, zarar tespit çalışmalarını yönetmesi takdire şayan bir çalışma olarak gerçekleşti.

Diğer yandan Karaarslan’ın tüm çalışmalar ve kriz yönetimi ile ilgili, ayrım yapmadan basını bilgilendirmesi de, bence Ertan Şahin’in zıddına kişisel siyasi tecrübesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Dileriz esnafın yaraları bir an önce sarılır, zararları tanzim edilir ve böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler alınır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.