Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

EREN 'TEMİZ' ENERJİ

27 Ağustos Çarşamba günü Kozlulu Gazeteciler olarak Eren Enerji’ye ziyarette bulunduk.Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı ve Muslu Beldelerinde kurulu Eren Holding’e bağlı Termik Santralin bundan önceki yıllarda bazı yerel gazetelerde Çatalağzı’ndan Zonguldak’a kadar çevreyi aşırı kirlettiğine dair haberler çıkmakta idi. Bu gibi haberlerin basında yer almasının birinci sorumlusu olarak Eren Enerji Basın ve Halkla ilişkiler birimi sorumlu idi bana göre. Geçtiğimiz yıllarda Eren Enerji bugün olduğu gibi basın mensuplarını hem görsel ve hem de teknik olarak yeterince bilgilendirmediğinden haliyle yerel gazeteler de kulaktan dolma bilgilerle(veya başka fikirlerle)olumsuz haberlere yer veriyorlardı.Eren Enerji Yönetimi Basın ve Halkla İlişkilerde yeni bir yapılanmaya giderek bu görevi Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Sevda Ergenekon ve Kurumsal İletişim sorumlusu Fatma Oflu’ ya vererek Basınla ilişkilerde büyük adımlar atmayı başardı. Öyle ki; Ziyaretimiz sırasında Çevre Mühendisi Taner Çınar teknik ve çevreyle ilgili tüm bilgileri bizlere aktardı. Çınar; çevreyi ve denizi kirlettiklerine dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu, çevreye son derece önem veren bir kuruluş olduklarını, bu nedenle santralin çevreye olumsuz etkilerinin Avrupa ve Uluslararası standartların çok altında olduğu söyledi.Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında geçtiğimiz yıl Çatalağzı Belediyesi ile beraber yürütülen Sıcak Su ile konutları ısıtma çalışmalarının da sonuna geldiklerini, en kısa zamanda Cumayanı mahallesinden başlayacaklarını belirttiler.Tüm bu teknik gezinin ardından orman manzaralı yemek salonunda sohbetimize devam ederken Eren Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Dr.Sevda Ergenekon basında geçmiş yıllarda çıkan olumsuz haberlere atıfta bulunarak bir espri yaptı. “İşte bu dışarıda gördüğünüz yemyeşil Plastik Ağaçları sizler geleceksiniz diye oralara yerleştirdik.” Sevda hanımın bu haklı ve manidar esprisi gülüşmelere neden oldu. Çünkü Eren Enerji santralin içi dahil tüm çevresi yemyeşil ağaçlarla (hem de plastik olmayan, doğal!) kaplı.Çevreye bu kadar duyarlı, çevrenin kalkınmasında büyük rol üstlenmiş bu kuruluşu ve yetkililerini kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 04 Eylül 2014 - Perşembe

EREN 'TEMİZ' ENERJİ

27 Ağustos Çarşamba günü Kozlulu Gazeteciler olarak Eren Enerji’ye ziyarette bulunduk.
Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı ve Muslu Beldelerinde kurulu Eren Holding’e bağlı Termik Santralin bundan önceki yıllarda bazı yerel gazetelerde Çatalağzı’ndan Zonguldak’a kadar çevreyi aşırı kirlettiğine dair haberler çıkmakta idi. Bu gibi haberlerin basında yer almasının birinci sorumlusu olarak Eren Enerji Basın ve Halkla ilişkiler birimi sorumlu idi bana göre.
Geçtiğimiz yıllarda Eren Enerji bugün olduğu gibi basın mensuplarını hem görsel ve hem de teknik olarak yeterince bilgilendirmediğinden haliyle yerel gazeteler de kulaktan dolma bilgilerle(veya başka fikirlerle)olumsuz haberlere yer veriyorlardı.
Eren Enerji Yönetimi Basın ve Halkla İlişkilerde yeni bir yapılanmaya giderek bu görevi Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Sevda Ergenekon ve Kurumsal İletişim sorumlusu Fatma Oflu’ ya vererek Basınla ilişkilerde büyük adımlar atmayı başardı.
Öyle ki; Ziyaretimiz sırasında Çevre Mühendisi Taner Çınar teknik ve çevreyle ilgili tüm bilgileri bizlere aktardı. Çınar; çevreyi ve denizi kirlettiklerine dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu, çevreye son derece önem veren bir kuruluş olduklarını, bu nedenle santralin çevreye olumsuz etkilerinin Avrupa ve Uluslararası standartların çok altında olduğu söyledi.
Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında geçtiğimiz yıl Çatalağzı Belediyesi ile beraber yürütülen Sıcak Su ile konutları ısıtma çalışmalarının da sonuna geldiklerini, en kısa zamanda Cumayanı mahallesinden başlayacaklarını belirttiler.
Tüm bu teknik gezinin ardından orman manzaralı yemek salonunda sohbetimize devam ederken Eren Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Dr.Sevda Ergenekon basında geçmiş yıllarda çıkan olumsuz haberlere atıfta bulunarak bir espri yaptı.
“İşte bu dışarıda gördüğünüz yemyeşil Plastik Ağaçları sizler geleceksiniz diye oralara yerleştirdik.” Sevda hanımın bu haklı ve manidar esprisi gülüşmelere neden oldu. Çünkü Eren Enerji santralin içi dahil tüm çevresi yemyeşil ağaçlarla (hem de plastik olmayan, doğal!) kaplı.
Çevreye bu kadar duyarlı, çevrenin kalkınmasında büyük rol üstlenmiş bu kuruluşu ve yetkililerini kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.