Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

DİLERİZ AĞA HERKESE YERİNİ DE HADDİNİ DE ÖĞRETİR

Yine biz demiştik demek istemiyorum, Ancak öngörülerimiz her zaman ki gibi doğru çıktı. Hatırlarsanız Kozlu’daki AKP Kozlu İlçe başkanlığı yarışında son hafta Hatta son güne kadar derenin altından çok sular akar, Şartlar daha çok değişir, demiştik. Bu öngörüde bulunurken Kozlu siyasetinde belirleyici olabilecek isimlerin henüz siyaset sahnesine çıkmadığını dile getirmiştik. Seçime yaklaşık on gün kala Ertan Şahin’in arkasındaki en güçlü isimlerden biri olan AKP’nin Kozlu’daki kurucularından Belediye Meclis üyesi, İmar Komisyonu Başkanı, İş adamı Tahsin Karaarslan Ertan Şahin’i karşısına almak pahasına sahneye çıkarak, ‘Kimseye basamak olmam. Bende bu yarışta varım’ dedi. Ertan Şahin, eçim sürecinde adaylık mücadelesinde kendisine destek veren Ahmet Özdemir’e diyet borcu olduğu için Tahsin Karaaslan’ın adaylığına karşı çıktı.  Ancak Karaarslan kadar siyasi tecrübesi olmayan ve siyasi teamül neyi gerektirir bilmeyen Şahin’in hesap etmediği bir şey vardı. Özdemir’e diyet borcu olan sadece ve sadece kendisiydi. Karaarslan’ın kimseye diyet borcu yoktu! Hatta samimi olmak gerekirse, seçim süresince kendisini iste dışında bırakmaya kalkmasına rağmen şahin’in arkasında duran, Şahin’i maddi ve manevi bu günlere taşıyan asıl diyet duyması gereken kişi Karaarslan’dı. Delege seçimlerinde Ahmet Özdemir’in alt yapısını oluşturan delegelerin çoğu kendisine ait iken yine saf dışı bırakılmak istenen, amca oğlu ve kızı liste dışı bırakılmak istenen buna rağmen yine ekip anlayışı gereği duruşunu bozmayan yine Karaarslan’dı. İşte bunun için yine son sözü Karaarslan söyledi. Daha fazla siyasi entrika ve ayak oyununa müsaade etmeyeceğini dile getirerek, kendini ortaya koydu ve ‘Madem o kadar kendinize güveniyorsunuz işte meydan’ diyerek kurucusu olduğu AKP Kozlu İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Olağanüstü bir durum olmazsa Karaarslan’ın seçileceğinden hiç şüphem yok! Ertan Şahin ve Hikmet Aydın’ın desteklediği Ahmet Özdemir, Karaarslan karşısında belki aday dahi olmaya cesaret edemeyecek. Olsa da sonucu değiştirmez zaten. Dileriz AKP’de Kendisini her şeyin üzerinde gören anlayış sona erer ve Karaarslan ile birlikte sağduyu, hoşgörü ve adalet anlayışı hakim olur. Böylece siyaseti bilmeyenler siyaseti ve yerini de öğrenmiş olurlar.
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2014 - Cuma

DİLERİZ AĞA HERKESE YERİNİ DE HADDİNİ DE ÖĞRETİR

Yine biz demiştik demek istemiyorum,

Ancak öngörülerimiz her zaman ki gibi doğru çıktı.

Hatırlarsanız Kozlu’daki AKP Kozlu İlçe başkanlığı yarışında son hafta

Hatta son güne kadar derenin altından çok sular akar,

Şartlar daha çok değişir, demiştik.

Bu öngörüde bulunurken Kozlu siyasetinde belirleyici olabilecek isimlerin henüz siyaset sahnesine çıkmadığını dile getirmiştik.

Seçime yaklaşık on gün kala Ertan Şahin’in arkasındaki en güçlü isimlerden biri olan AKP’nin Kozlu’daki kurucularından Belediye Meclis üyesi, İmar Komisyonu Başkanı, İş adamı Tahsin Karaarslan Ertan Şahin’i karşısına almak pahasına sahneye çıkarak, ‘Kimseye basamak olmam. Bende bu yarışta varım’ dedi.

Ertan Şahin, eçim sürecinde adaylık mücadelesinde kendisine destek veren Ahmet Özdemir’e diyet borcu olduğu için Tahsin Karaaslan’ın adaylığına karşı çıktı.

 Ancak Karaarslan kadar siyasi tecrübesi olmayan ve siyasi teamül neyi gerektirir bilmeyen Şahin’in hesap etmediği bir şey vardı.

Özdemir’e diyet borcu olan sadece ve sadece kendisiydi.

Karaarslan’ın kimseye diyet borcu yoktu!

Hatta samimi olmak gerekirse, seçim süresince kendisini iste dışında bırakmaya kalkmasına rağmen şahin’in arkasında duran, Şahin’i maddi ve manevi bu günlere taşıyan asıl diyet duyması gereken kişi Karaarslan’dı.

Delege seçimlerinde Ahmet Özdemir’in alt yapısını oluşturan delegelerin çoğu kendisine ait iken yine saf dışı bırakılmak istenen, amca oğlu ve kızı liste dışı bırakılmak istenen buna rağmen yine ekip anlayışı gereği duruşunu bozmayan yine Karaarslan’dı.

İşte bunun için yine son sözü Karaarslan söyledi.

Daha fazla siyasi entrika ve ayak oyununa müsaade etmeyeceğini dile getirerek, kendini ortaya koydu ve ‘Madem o kadar kendinize güveniyorsunuz işte meydan’ diyerek kurucusu olduğu AKP Kozlu İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Olağanüstü bir durum olmazsa Karaarslan’ın seçileceğinden hiç şüphem yok!

Ertan Şahin ve Hikmet Aydın’ın desteklediği Ahmet Özdemir, Karaarslan karşısında belki aday dahi olmaya cesaret edemeyecek.

Olsa da sonucu değiştirmez zaten.

Dileriz AKP’de Kendisini her şeyin üzerinde gören anlayış sona erer ve Karaarslan ile birlikte sağduyu, hoşgörü ve adalet anlayışı hakim olur.

Böylece siyaseti bilmeyenler siyaseti ve yerini de öğrenmiş olurlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.