Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

DEVLET KANSER HASTALARINA ÖMÜR BİÇTİ!

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan Kanser hastalarıyla ilgili ömür biçen bir haber halk arasında infiale yol açtı. Habere göre 13 Kanser türünden birine yakalanmış hastaların yaşayacağı süre aylarına kadar tespit edilmiş. Oysa ki Kanser hastalarının en büyük tedavi kaynağının MORAL olduğunu belirten Hasta Hakları Dernekleri bu açıklamaların hastanın moralini ve motivasyonunu bozarak tedavi sürecini olumsuz etkilediğini belirtiyorlar. Dernek yetkilileri bu tür açıklamaların tüm hastaların ulaşabileceği internetten yayınlanmasının da çok yanlış olduğunu belirttiler. Sağlık Bakanlığının “kanser.gov.tr” sitesindeki “sağ kalım dağılımı” tablosundaki verilerin net ve kesin olduğu yer alıyor. Bu verilerin yayınlanmasının Hasta Hakları açısından moral bozucu olduğu ve hastalık sürecini kötü yönde etkilediği için Hak İhlali olduğu ve hasta yakınları için de yaşamı çekilmez hale getireceği belirtiliyor. Dernek yetkilileri ve Onkologlar “ Devlet Kanser hastasına ömür biçemez. Kısaca .Sen git bir kenarda ölümü bekle, devleti de zarara sokma ! demektir. Bu çok yanlış ve talihsiz bir  açıklamadır. ”diyorlar.
Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2015 - Perşembe

DEVLET KANSER HASTALARINA ÖMÜR BİÇTİ!

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan Kanser hastalarıyla ilgili ömür biçen bir haber halk arasında infiale yol açtı.

Habere göre 13 Kanser türünden birine yakalanmış hastaların yaşayacağı süre aylarına kadar tespit edilmiş. Oysa ki Kanser hastalarının en büyük tedavi kaynağının MORAL olduğunu belirten Hasta Hakları Dernekleri bu açıklamaların hastanın moralini ve motivasyonunu bozarak tedavi sürecini olumsuz etkilediğini belirtiyorlar. Dernek yetkilileri bu tür açıklamaların tüm hastaların ulaşabileceği internetten yayınlanmasının da çok yanlış olduğunu belirttiler.

Sağlık Bakanlığının “kanser.gov.tr” sitesindeki “sağ kalım dağılımı” tablosundaki verilerin net ve kesin olduğu yer alıyor. Bu verilerin yayınlanmasının Hasta Hakları açısından moral bozucu olduğu ve hastalık sürecini kötü yönde etkilediği için Hak İhlali olduğu ve hasta yakınları için de yaşamı çekilmez hale getireceği belirtiliyor.

Dernek yetkilileri ve Onkologlar “ Devlet Kanser hastasına ömür biçemez. Kısaca .Sen git bir kenarda ölümü bekle, devleti de zarara sokma ! demektir. Bu çok yanlış ve talihsiz bir  açıklamadır. ”diyorlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.