Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

DAMAT FERİT PAŞA’NIN BALDIZI

Kozlu AKP teşkilatı, Kozlu İlçe olduktan sonra daha kurumsallaşacağına, tam anlamıyla Ahmet efendinin idare edemeyip batırdığı market misali işliyor. Ahbap-çavuş ilişkisi. Tabiri caiz ise ayaklar baş, başlar ayak olmuş vaziyette. E tabi balık baştan kokar misali, bir yerde yönetim zaafı olunca kimin ne şekilde hareket ettiği, ne konuştuğu da önem arz etmez duruma geliyor Başına bakarsın, sondakinin davranışına, ‘Doğaldır, beklenir’ dersin, misali… *** Kozlu’daki tüm siyasi partilerin yerel basına destek vermek amacıyla, yerel gazetelere abone olduğu gibi, AKP’de yıllardır gazetemizin abonesi. Gerçi Ahmet Özdemir yönetimi görev başına geldiği günden sonra, olumsuz yönlerini eleştirdiğimiz için bir bahane ile aboneliği bırakmak istese, abone ücreti ödenmeme talimatı verse dahi, eleştiriden korkmayan, gerçekleri duymak, görmek isteyen AKP’li bazı arkadaşlarımız, ‘Partiye mutlaka gazete yollayın. Gerekirse parasını gelin benden alın’ şeklinde bizden istekte bulunuyorlar. ***   Gazetenin yayımlandığı günlerde bazen kendimiz AKP Kozlu teşkilatına gazete bırakıyor, bazen de Belediye Basın bürosuna fazla bırakarak iletmelerini rica ediyoruz. Sağ olsun arkadaşlar da bizi kırmıyorlar. Ancak bu durum, seçimler öncesi Ertan Şahin’in finansörlerinden olduğu, seçim sonrası belediyeye kayıtsız şartsız mal verdiği iddia edilen nalburcu Ferit efendinin baldızı olan AKP Kozlu teşkilatının sekreteri hanım efendiyi hayli derecede rahatsız etmiş olacak ki, kendisi ile teşkilata gazete yolladığımız arkadaşa mesaj atmış. Bakın mesajda neler yazmış, ‘Biz bu gazeteyi almasını bilemiyor muyuz? Bu gazetenin sahibinin yüzü olsa kendisi getirir’demiş!!! *** Vay benim başı kapalı bacım vay… Seni böyle konuşturan enişten mi? Yoksa hata yapmaktan uslanmayan, ancak eleştiriye tahammülü olmayan Ahmet başkanın mı? Bizim utanacak, çekinecek, sıkılacak bir şeyimiz yok. Ne kendi çevremizi kullanarak baldızımızı başkalarının da hakkı olan bir işe sokmuşuz, Ne çıkar amaçlı birilerini destekleyip, eşe dosta yandaşa mal verip, faturasını belediyeye keserek, hak etmediğimiz paraları kazanmışız. *** Biz kendi üyesi olduğumuz partinin yöneticileri dahi olsa, kamunun menfaatleri doğrultusunda eleştirmekten geri durmamışız. Bu mu utanılacak durum? Bu mu yüzsüzlük? Ha birde, şunu açıklasanız da bilsek. Sizin partiye hangi gazeteler alınır? Yada başkanınız hangi gazeteleri görmek, hangileini görmek istemediğinin talimatını verdi? Başkandan başka o partinin üyesi olup da, farklı fikirleri de görmek isteyen insanların hiç mi değeri yok gözünüzde? Sadece sizi öven, yağ çeken, yalaklık yapanlar mı, sizin için muteber olan ve okunması gereken gazeteler? *** Doğru aslında ortada bir yüzsüzlük, bir utanmazlık, bir aymazlık var, Ama bunu çok uzakta, bizlerde aramanıza gerek yok. Şöyle bir etrafınıza göz atmanız ya da aynaya bakmanız yeterli olacaktır!
Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2014 - Cuma

DAMAT FERİT PAŞA’NIN BALDIZI

Kozlu AKP teşkilatı, Kozlu İlçe olduktan sonra daha kurumsallaşacağına, tam anlamıyla Ahmet efendinin idare edemeyip batırdığı market misali işliyor.

Ahbap-çavuş ilişkisi.

Tabiri caiz ise ayaklar baş, başlar ayak olmuş vaziyette.

E tabi balık baştan kokar misali, bir yerde yönetim zaafı olunca kimin ne şekilde hareket ettiği, ne konuştuğu da önem arz etmez duruma geliyor

Başına bakarsın, sondakinin davranışına, ‘Doğaldır, beklenir’ dersin, misali…

***

Kozlu’daki tüm siyasi partilerin yerel basına destek vermek amacıyla, yerel gazetelere abone olduğu gibi, AKP’de yıllardır gazetemizin abonesi.

Gerçi Ahmet Özdemir yönetimi görev başına geldiği günden sonra, olumsuz yönlerini eleştirdiğimiz için bir bahane ile aboneliği bırakmak istese, abone ücreti ödenmeme talimatı verse dahi, eleştiriden korkmayan, gerçekleri duymak, görmek isteyen AKP’li bazı arkadaşlarımız, ‘Partiye mutlaka gazete yollayın. Gerekirse parasını gelin benden alın’ şeklinde bizden istekte bulunuyorlar.

***

 

Gazetenin yayımlandığı günlerde bazen kendimiz AKP Kozlu teşkilatına gazete bırakıyor, bazen de Belediye Basın bürosuna fazla bırakarak iletmelerini rica ediyoruz. Sağ olsun arkadaşlar da bizi kırmıyorlar.

Ancak bu durum, seçimler öncesi Ertan Şahin’in finansörlerinden olduğu, seçim sonrası belediyeye kayıtsız şartsız mal verdiği iddia edilen nalburcu Ferit efendinin baldızı olan AKP Kozlu teşkilatının sekreteri hanım efendiyi hayli derecede rahatsız etmiş olacak ki, kendisi ile teşkilata gazete yolladığımız arkadaşa mesaj atmış. Bakın mesajda neler yazmış, ‘Biz bu gazeteyi almasını bilemiyor muyuz? Bu gazetenin sahibinin yüzü olsa kendisi getirir’demiş!!!

***

Vay benim başı kapalı bacım vay…

Seni böyle konuşturan enişten mi?

Yoksa hata yapmaktan uslanmayan, ancak eleştiriye tahammülü olmayan Ahmet başkanın mı?

Bizim utanacak, çekinecek, sıkılacak bir şeyimiz yok.

Ne kendi çevremizi kullanarak baldızımızı başkalarının da hakkı olan bir işe sokmuşuz,

Ne çıkar amaçlı birilerini destekleyip, eşe dosta yandaşa mal verip, faturasını belediyeye keserek, hak etmediğimiz paraları kazanmışız.

***

Biz kendi üyesi olduğumuz partinin yöneticileri dahi olsa, kamunun menfaatleri doğrultusunda eleştirmekten geri durmamışız.

Bu mu utanılacak durum?

Bu mu yüzsüzlük?

Ha birde, şunu açıklasanız da bilsek.

Sizin partiye hangi gazeteler alınır?

Yada başkanınız hangi gazeteleri görmek, hangileini görmek istemediğinin talimatını verdi?

Başkandan başka o partinin üyesi olup da, farklı fikirleri de görmek isteyen insanların hiç mi değeri yok gözünüzde?

Sadece sizi öven, yağ çeken, yalaklık yapanlar mı, sizin için muteber olan ve okunması gereken gazeteler?

***

Doğru aslında ortada bir yüzsüzlük, bir utanmazlık, bir aymazlık var,

Ama bunu çok uzakta, bizlerde aramanıza gerek yok.

Şöyle bir etrafınıza göz atmanız ya da aynaya bakmanız yeterli olacaktır!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.