Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

ÇÖPMATİK-BANKAMATİK

Dışarıdan bakıldığında Kamuoyunda Kozlu’nun ihale cenneti olduğu, büyük paraların döndüğü rantların havada uçuştuğu bir ilçe olarak görüldüğü konuşuluyor.Öyle ki, bu uğurda silahların patladığı da herkesin malumu...Oysa ki; her şeyde niyet çok önemlidir. Dinimizde de iyi bir işe niyetlendiğinizde yapamazsanız bile yapmış gibi sevabını alırsınız. Bu da halis düşünceler ve temiz zihniyetle olur.Eğer bir kurumun başına iyi şeyler yapmak , insanlara faydalı olmak niyetiyle gelirseniz Allah da yardımcınız olur. Yok niyetiniz kötü sadece hizmet süreniz müddetince helal haram demeden kendinizin ve yakın çevrenizin küpünü doldurmak zihniyetiyle gelirseniz şunu çok iyi bilin ki muhakkak bir yerlerde tökezlersiniz. Önceki dönem Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın başlattığı usulsüz ve kanunsuz uygulamalar bu dönemde de hız kesmeden hatta daha da hızlı devam ediyor. Zaten Ali Bektaş da Ertan’ı aday gösterirken “Ha ben ha Ertan” dememiş miydi? En ufak bir şeyde ihale açılıyor. Birilerinin para kazanmaları sağlanıyor. Bunun yanında sözleşmeli işçinin de maaşları ödenmiyor. İş reklama gelince para bol. ”Ayran yok içmeye tahtırevanla gidiliyor gezmeye.”Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç seçildiğinde ziyaretine gitmiştik. Sohbet arasında şunu söylemişti. “Bir Belediyede ne kadar çok ihale o kadar çok yolsuzluk, rant.”Daha önceki sayılarımızda Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcının icraatlarından bahsetmiş, Kozlu belediyesini yönetenlerin de onu örnek almalarını salık vermiştik. Ama nerdeeee. Cemaat ne derse desin İmam bildiğini okuyor.Yeni bir uygulama başlatıldı. Çöp Konteynırları yer altına alınıyor. Pek de güzel oluyor. Ama buradan da kötü kokular geliyor. Çünkü zihniyet kötü. İhale ile alınan ÇÖPMATİKLER nasıl ve kaça alındı ? Çaycuma Belediyesi bu işi nasıl yaptı? ÇÖPMATİKLERİ kendileri imal ettiler. Hem istihdam sağladılar hem de düşük maliyetle mal ettiler. Zira adam Çaycuma’yı Yaşanabilir bir kent yapma niyetiyle göreve geldi. Yani niyet halis. Niyet halis olunca da herkes muradına erer.Yine bir Atasözüyle bağlıyayım.“Kötü niyetle iyi murada erilmez.”
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2015 - Pazar

ÇÖPMATİK-BANKAMATİK

Dışarıdan bakıldığında Kamuoyunda Kozlu’nun ihale cenneti olduğu, büyük paraların döndüğü rantların havada uçuştuğu bir ilçe olarak görüldüğü konuşuluyor.
Öyle ki, bu uğurda silahların patladığı da herkesin malumu...
Oysa ki; her şeyde niyet çok önemlidir.
Dinimizde de iyi bir işe niyetlendiğinizde yapamazsanız bile yapmış gibi sevabını alırsınız.
Bu da halis düşünceler ve temiz zihniyetle olur.
Eğer bir kurumun başına iyi şeyler yapmak , insanlara faydalı olmak niyetiyle gelirseniz Allah da yardımcınız olur.
Yok niyetiniz kötü sadece hizmet süreniz müddetince helal haram demeden kendinizin ve yakın çevrenizin küpünü doldurmak zihniyetiyle gelirseniz şunu çok iyi bilin ki muhakkak bir yerlerde tökezlersiniz.
Önceki dönem Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın başlattığı usulsüz ve kanunsuz uygulamalar bu dönemde de hız kesmeden hatta daha da hızlı devam ediyor. Zaten Ali Bektaş da Ertan’ı aday gösterirken “Ha ben ha Ertan” dememiş miydi? En ufak bir şeyde ihale açılıyor. Birilerinin para kazanmaları sağlanıyor. Bunun yanında sözleşmeli işçinin de maaşları ödenmiyor. İş reklama gelince para bol. ”Ayran yok içmeye tahtırevanla gidiliyor gezmeye.”
Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç seçildiğinde ziyaretine gitmiştik. Sohbet arasında şunu söylemişti. “Bir Belediyede ne kadar çok ihale o kadar çok yolsuzluk, rant.”
Daha önceki sayılarımızda Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcının icraatlarından bahsetmiş, Kozlu belediyesini yönetenlerin de onu örnek almalarını salık vermiştik.
Ama nerdeeee.
Cemaat ne derse desin İmam bildiğini okuyor.
Yeni bir uygulama başlatıldı. Çöp Konteynırları yer altına alınıyor. Pek de güzel oluyor. Ama buradan da kötü kokular geliyor.
Çünkü zihniyet kötü.
İhale ile alınan ÇÖPMATİKLER nasıl ve kaça alındı ?
Çaycuma Belediyesi bu işi nasıl yaptı?
ÇÖPMATİKLERİ kendileri imal ettiler. Hem istihdam sağladılar hem de düşük maliyetle mal ettiler.
Zira adam Çaycuma’yı Yaşanabilir bir kent yapma niyetiyle göreve geldi.
Yani niyet halis. Niyet halis olunca da herkes muradına erer.
Yine bir Atasözüyle bağlıyayım.
“Kötü niyetle iyi murada erilmez.”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.