Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

BÖYLE İYİ, DÜZEN BOZULMASIN AMA DİYETİ NASIL ÖDENECEK?

Kozlu’da müteahhitlerin siyaseti dizayn etme çabası niye? Lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan,  kendini mahalli seçimlerin Fatihi, seçim başarısının ardındaki baş aktör olarak lanse eden, esip Gürleyen bazı müteahhitler,  AKP’de kongre sürecinin başladığı şu günlerde, şimdi de İlçe başkanını belirleyen adam olma rollerine bürünmüş, harıl harıl çalışıyorlarmış. E tabi adamlar 30 Mart öncesi tarlayı ektiler, şimdi ürünün büyümesini ve hasat etmeyi bekliyorlar! Hal böyle iken, Mantocu-Kartonpierci’nin tarlaya girmesi adamların keyfini kaçırıyor. Eski sistem iyi, bozulmamalı! Al gülüm ver gülüm misali… Mantocu-Kartonpierci de, öyle uysal koyun modeli, tak boynuna ipi istediğin yere çek, tipinde bir adam değil. Adam Osmanlı erkeği, ‘Ben kimseye biat etmem! Ben kimsenin adamı olarak ta anılmak istemem! Partimin neferiyim. Tabanın sesinden başka ses dinlemem. Herkes yerini ve haddini bilecek! Benim kimsenin beş kuruşuna ihtiyacım yok! Rantla-Runtla hiç ama hiç işim olmaz! Hiçbir şey benim ve benimle birlikte bu yola baş koymuş insanların boynunu yere eğdirmenin bedeli olamaz!’ diyor… İşte bu merkezde, suyun Akarının yönü değişip, gök gürültüsü susuyor! *** Sevgili Kozlulular, sevgili hemşerilerim; hangi siyasi görüşten olursanız olun, hangi partiye gönül vermiş kişiler olursanız olun, ön yargılarınızı bir kenara bırakıp, sakin kafa ile hiç düşündünüz mü?  Neden Kozlu’da müteahhitler her ne seçimi olursa olsun, siyasetçilerin arkasından koşuyor hep? Neden helal kazançlarını, çoluk çocuklarının rızıklarını Ertan Belediye başkanı, Ahmet İlçe başkanı olsun diye harcıyorlar?  Bunun bedeli ne? Kazansın diye, müteahhitlerin uğruna yüz binlerce lira harcadığı siyasetçiler, uğurlarına harcanan paraların diyetini bu müteahhitlere nasıl ödeyecekler? Aydan aya aldıkları 4 bin 500 ile 6 Bin 500 TL arasındaki maaşları ile mi? Yoksa gerçek sahibinin Kozlu halkının olduğu belediyenin, mallarını ya da imkânlarını peşkeş çekerek mi? Ya da bu mütehhitlerin uygunsuz yaptıkları işlere, kişilere özel düzenlemeler yapmak suretiyle milyonlarca TL imar rantı sağlayarak mı?
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2014 - Perşembe

BÖYLE İYİ, DÜZEN BOZULMASIN AMA DİYETİ NASIL ÖDENECEK?

Kozlu’da müteahhitlerin siyaseti dizayn etme çabası niye?

Lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan,  kendini mahalli seçimlerin Fatihi, seçim başarısının ardındaki baş aktör olarak lanse eden, esip Gürleyen bazı müteahhitler,  AKP’de kongre sürecinin başladığı şu günlerde, şimdi de İlçe başkanını belirleyen adam olma rollerine bürünmüş, harıl harıl çalışıyorlarmış.

E tabi adamlar 30 Mart öncesi tarlayı ektiler, şimdi ürünün büyümesini ve hasat etmeyi bekliyorlar!

Hal böyle iken, Mantocu-Kartonpierci’nin tarlaya girmesi adamların keyfini kaçırıyor.

Eski sistem iyi, bozulmamalı!

Al gülüm ver gülüm misali…

Mantocu-Kartonpierci de, öyle uysal koyun modeli, tak boynuna ipi istediğin yere çek, tipinde bir adam değil. Adam Osmanlı erkeği, ‘Ben kimseye biat etmem! Ben kimsenin adamı olarak ta anılmak istemem! Partimin neferiyim. Tabanın sesinden başka ses dinlemem. Herkes yerini ve haddini bilecek! Benim kimsenin beş kuruşuna ihtiyacım yok! Rantla-Runtla hiç ama hiç işim olmaz! Hiçbir şey benim ve benimle birlikte bu yola baş koymuş insanların boynunu yere eğdirmenin bedeli olamaz!’ diyor…

İşte bu merkezde, suyun Akarının yönü değişip, gök gürültüsü susuyor!

***

Sevgili Kozlulular, sevgili hemşerilerim; hangi siyasi görüşten olursanız olun, hangi partiye gönül vermiş kişiler olursanız olun, ön yargılarınızı bir kenara bırakıp, sakin kafa ile hiç düşündünüz mü? 

Neden Kozlu’da müteahhitler her ne seçimi olursa olsun, siyasetçilerin arkasından koşuyor hep?

Neden helal kazançlarını, çoluk çocuklarının rızıklarını Ertan Belediye başkanı, Ahmet İlçe başkanı olsun diye harcıyorlar?

 Bunun bedeli ne?

Kazansın diye, müteahhitlerin uğruna yüz binlerce lira harcadığı siyasetçiler, uğurlarına harcanan paraların diyetini bu müteahhitlere nasıl ödeyecekler?

Aydan aya aldıkları 4 bin 500 ile 6 Bin 500 TL arasındaki maaşları ile mi?

Yoksa gerçek sahibinin Kozlu halkının olduğu belediyenin, mallarını ya da imkânlarını peşkeş çekerek mi?

Ya da bu mütehhitlerin uygunsuz yaptıkları işlere, kişilere özel düzenlemeler yapmak suretiyle milyonlarca TL imar rantı sağlayarak mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.