Sitenin sağında bir giydirme reklam
BALYOZ(Editörden)
Köşe Yazarı
BALYOZ(Editörden)
 

Yapmak değil, önemli olan korumak!

Yapmak değil, önemli olan korumak! Sırf yandaş müteahhite fazla hak ediş çıkartacak şekilde yeniden düzenlenen Kozlu Güney Mahallesi, Hürriyet Caddesi üzerindeki Kavaklık Park Alanı ile ilgili Doğal yapısının bozulmasına yönelik daha önce bazı eleştirilerimiz olmuş ise de, neticede kamunun kullanımı için yapılan bu tesis çevreye bir güzellik kattı diyebiliriz. Ancak yapmak değil, önemli olan bu yatırımı korumaktır! Vatandaşın içerisinde duyarlı olanı da var, duyarsız olanı da. Tertemiz gelip oturduğu masayı sanki bir daha hiç gelmeyecekmiş gibi pislik içerisinde bırakıp giden de var, üç kuruşluk ampulü söküp evine götüren de var! *** Piknik denilince bizim milletin aklına ateş yakmak geliyor! Oysaki burası ateş yakmaya uygun bir alan olsaydı, belediye diğer alanlardaki gibi buraya da barbeküler koyardı. Ama sen gel bunu evden mangalı semaveri yüklenip Kavaklığa gelen vatandaşa anlat… Mangal yapayım diye her gün sulanan, bakımı yapılan çimler yakılmış, Çay semaverinin ateşinden kamelyaların masaları kararmış! Ateş ile işini bırakan közünü pisliğini kamelyalara yana çimlerin üzerine bırakıp gitmiş! *** Her sözümüze ön yargılı bakan AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin tavsiyelerimizi dikkate alır mı bilinmez ama milletin parası ile yapılan bu tesislerin korunması adına birkaç tavsiyede bulunalım; Işıklı köprünün başında araçlar park etmesin diye güneşin altında sabahtan akşama kadar iki zabıta memuru bekleten belediye başkanı, bu yatırımı korumak adına hiç değilse hafta sonları bu park alanında ateş yakanları uyarmak için iki zabıta memuru görevlendirebilir. Çevreye ‘Ateş yakmak yasaktır’ yazıları astırabilir. Hatta parkın bazı yerlerine güvenlik kamerası yerleştirebilir. Diye düşünüyoruz, ne dersiniz?  
Ekleme Tarihi: 04 Ağustos 2016 - Perşembe

Yapmak değil, önemli olan korumak!

Yapmak değil, önemli olan korumak!

Sırf yandaş müteahhite fazla hak ediş çıkartacak şekilde yeniden düzenlenen Kozlu Güney Mahallesi, Hürriyet Caddesi üzerindeki Kavaklık Park Alanı ile ilgili Doğal yapısının bozulmasına yönelik daha önce bazı eleştirilerimiz olmuş ise de, neticede kamunun kullanımı için yapılan bu tesis çevreye bir güzellik kattı diyebiliriz.

Ancak yapmak değil, önemli olan bu yatırımı korumaktır!

Vatandaşın içerisinde duyarlı olanı da var, duyarsız olanı da.

Tertemiz gelip oturduğu masayı sanki bir daha hiç gelmeyecekmiş gibi pislik içerisinde bırakıp giden de var, üç kuruşluk ampulü söküp evine götüren de var!

***

Piknik denilince bizim milletin aklına ateş yakmak geliyor!

Oysaki burası ateş yakmaya uygun bir alan olsaydı, belediye diğer alanlardaki gibi buraya da barbeküler koyardı.

Ama sen gel bunu evden mangalı semaveri yüklenip Kavaklığa gelen vatandaşa anlat…

Mangal yapayım diye her gün sulanan, bakımı yapılan çimler yakılmış,

Çay semaverinin ateşinden kamelyaların masaları kararmış!

Ateş ile işini bırakan közünü pisliğini kamelyalara yana çimlerin üzerine bırakıp gitmiş!

***

Her sözümüze ön yargılı bakan AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin tavsiyelerimizi dikkate alır mı bilinmez ama milletin parası ile yapılan bu tesislerin korunması adına birkaç tavsiyede bulunalım;

Işıklı köprünün başında araçlar park etmesin diye güneşin altında sabahtan akşama kadar iki zabıta memuru bekleten belediye başkanı, bu yatırımı korumak adına hiç değilse hafta sonları bu park alanında ateş yakanları uyarmak için iki zabıta memuru görevlendirebilir.

Çevreye ‘Ateş yakmak yasaktır’ yazıları astırabilir.

Hatta parkın bazı yerlerine güvenlik kamerası yerleştirebilir.

Diye düşünüyoruz, ne dersiniz?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.