Sitenin sağında bir giydirme reklam
BALYOZ(Editörden)
Köşe Yazarı
BALYOZ(Editörden)
 

Saatlik mi Aylık mı?

Kozlu Belediyesine iş yapan taşeronlara ait İş Makinelerinin belediyeye kestikleri faturalar, belediyeye ciddi anlamda mali yük getirdiği ifade edilerek, kamuoyunda ayrı bir merak konusu oluşturuyor.Bu iş makineleri Belediyeye yaptıkları iş karşılığında saatlik fatura mı kesiyorlar yoksa aylık mı?Saat hesabı iş yapıp faturalandıran kiralık iş makinelerinin faturaları incelenip iş makinesinin beynindeki çalışma saatini gösteren saatten net çalışma saatleri tespit ediliyor mu?Kiralama aylık olarak yapılıyorsa, kiralama fiyatları başka unsurlar ilave edilerek piyasa fiyatlarının emsallerinin çok üzerine göre mi faturalandırılıyor? Kerim Yılmaz’a Pusulasını Şaşırtan Haber! Zonguldak’ta günlük yayınlanan Pusula Gazetesi yaptığı haberde Kozlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kerim Yılmaz’ın halen aktif olarak Mali Müşavirlik yaptığını ve hem etik hem yasal olarak bunun mümkün olmadığı ile ilgili yaptığı haber kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Pusula yaptığı haberin devamında haberi ihbar kabul eden Zonguldak Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odasının Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (TÜRMOB)a yazı gönderdiği ve yazının cevabına göre işlem yapılacağı ifade edildi.Yasaya göre Mali Müşavirlerinde Avukatlar gibi ikinci bir gelir getiren işte çalışmaları mümkün değil. Buna göre Kerim Yılmaz’ın Belediye Meclis üyeliğinin dışında Belediye Başkan yardımcılığı gibi düzgün gelir getiren memur statüsünde bir işte çalışmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.Ayrıca Kerim Yılmaz’ın Belediyeye iş yapan bazı müteahhit ve taşeronlarında defterlerini tuttuğu ve bununda etik olmadığı ifade ediliyor. İş Ahlaki Boyuttan Dışarı Çıktı! Yine iş ve siyaset ahlakının sınırları dışına taşan bir başka iddia da, Kozlu’da iş makinesi sahibi bazı belediye meclis üyelerinin iş makinelerini piyasa rayiç fiyatlarının çok üzerinde belediye sınırları içerisinde iş yapan müteahhitlere kiraladıkları, müteahhitleri belediyedeki işlerini aksatmakla tehdit ettikleri, ifade ediliyor.Müteahhitler piyasada 12 Bin TL+KDV/Aylık kiralık bir makineyi, 17 Bin TL+kiralık gibi rakamlara kiralamaktan rahatsız.
Ekleme Tarihi: 28 Nisan 2016 - Perşembe

Saatlik mi Aylık mı?


Kozlu Belediyesine iş yapan taşeronlara ait İş Makinelerinin belediyeye kestikleri faturalar, belediyeye ciddi anlamda mali yük getirdiği ifade edilerek, kamuoyunda ayrı bir merak konusu oluşturuyor.
Bu iş makineleri Belediyeye yaptıkları iş karşılığında saatlik fatura mı kesiyorlar yoksa aylık mı?
Saat hesabı iş yapıp faturalandıran kiralık iş makinelerinin faturaları incelenip iş makinesinin beynindeki çalışma saatini gösteren saatten net çalışma saatleri tespit ediliyor mu?
Kiralama aylık olarak yapılıyorsa, kiralama fiyatları başka unsurlar ilave edilerek piyasa fiyatlarının emsallerinin çok üzerine göre mi faturalandırılıyor?

Kerim Yılmaz’a Pusulasını
Şaşırtan Haber!

Zonguldak’ta günlük yayınlanan Pusula Gazetesi yaptığı haberde Kozlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kerim Yılmaz’ın halen aktif olarak Mali Müşavirlik yaptığını ve hem etik hem yasal olarak bunun mümkün olmadığı ile ilgili yaptığı haber kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Pusula yaptığı haberin devamında haberi ihbar kabul eden Zonguldak Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odasının Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (TÜRMOB)a yazı gönderdiği ve yazının cevabına göre işlem yapılacağı ifade edildi.
Yasaya göre Mali Müşavirlerinde Avukatlar gibi ikinci bir gelir getiren işte çalışmaları mümkün değil. Buna göre Kerim Yılmaz’ın Belediye Meclis üyeliğinin dışında Belediye Başkan yardımcılığı gibi düzgün gelir getiren memur statüsünde bir işte çalışmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.
Ayrıca Kerim Yılmaz’ın Belediyeye iş yapan bazı müteahhit ve taşeronlarında defterlerini tuttuğu ve bununda etik olmadığı ifade ediliyor.

İş Ahlaki Boyuttan Dışarı Çıktı!

Yine iş ve siyaset ahlakının sınırları dışına taşan bir başka iddia da, Kozlu’da iş makinesi sahibi bazı belediye meclis üyelerinin iş makinelerini piyasa rayiç fiyatlarının çok üzerinde belediye sınırları içerisinde iş yapan müteahhitlere kiraladıkları, müteahhitleri belediyedeki işlerini aksatmakla tehdit ettikleri, ifade ediliyor.Müteahhitler piyasada 12 Bin TL+KDV/Aylık kiralık bir makineyi, 17 Bin TL+kiralık gibi rakamlara kiralamaktan rahatsız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.