Sitenin sağında bir giydirme reklam
BALYOZ(Editörden)
Köşe Yazarı
BALYOZ(Editörden)
 

CENAZE DÜĞÜN BAHANE REKLAM ŞAHANE…

Şu siyasileri anlamak gerçekten bazen çok güç oluyor. Her ne kadar gizlemeye çalışsalar da gerçek amaçlarının siyasetin nimetlerinden rant sağlamak adına konumlarını güçlendirmek üzere reklamlarını yapmak olduğunu anlamak güç değil. * * * Cenazeler, nikâh ve düğün merasimleri ve hastanelerde şifa bulma mücadelesi veren hastalar bu zat-ı muhteremlerin (!) çalışma alanlarının başında geliyor… Hemen hemen hepsinin en büyük özellikleri sosyal medyayı etkin olarak kullanmaları. Bunu bazıları danışmanları vasıtasıyla, danışmaları olmayanlar ise kendini geliştirmek suretiyle oldukça güzel beceriyorlar. Hatta görevi haber olan biz gazetecilerden bile birçok yerde hızlı davranıyorlar. Cenazeden, düğünden ya da hastaneden biz fotoğrafını çektiğimiz haberi ofisimize gelip kaleme almadan bir bakıyoruz ki, siyasetçi sosyal medya hesabında yayınlamış bile. Ama bazen durum öyle hal alıyor ki, kendilerine ‘Bu kadar da duygusuz olunmaz, pes artık’’ dedirtiyorlar. * * * Siyasilerimiz hasta ziyaretine gidiyor. Vatandaş canıyla uğraşırken bizimkiler cep telefonları ile fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşma derdine düşmüş… Siyasiler düğüne gidiyor. Gelinin aile bireylerinin damat ve gelin ile fotoğraf çektirmesine fırsat vermeden cep telefonları ile fotoğraf çektirip, anında sosyal medyadan paylaşıyor ve takı törenine kalmadan salondan ayrılıyorlar… Siyasilerimiz cenazeye gidiyorlar. Sıra cenaze namazının kılınmasına geldiğinde, cenaze sahipleri de dâhil olmak üzere kim var, kim yok arka saflara itip, objektiflere iyi görüntü vermek adına en ön sırada yerlerini alıyorlar. Bazıları ön saftaki yerini beğenmeyip namazın başlayacağı sıra yerini değiştirip, ön safında tam ortasına geçiyor. Sonrası malum, cenaze daha toprağa indirilmeden bunların cenaze fotoğrafları boy boy sosyal medyada yayınlanmış oluyor… * * * Halkın değer yargılarına bu şekilde saygısızlık yaparak reklamını yaptığını sanan siyasilerimize halk adına buradan bir tavsiyede bulunmak istiyorum. İnsanların manevi duygularını inciterek sosyal medyadaki paylaşımlarınızla değil, halka hizmet ederek, sorunlarını çözerek reklamınızı yapın! İnanın o paylaştığınız fotoğraflardan çok daha etkili olur. Ve reklamınızı yapayım derken insanların manevi duygularını incittiğinizin, içerisinde bulundukları durumu suiistimal ettiğinizin farkında olunduğunu ve bunun size fayda sağlamaktan öte tepki gösterilmesine sebep olduğunu biliniz. * * * Bırakın insanlar kendi cenazelerinde ön safta kendileri dursunlar. Arka safta da cenaze namazını kılsanız, hem Allah hem de insanlar tarafından fark edilirsiniz.Merak etmeyin. Ha, birde şu sosyal medyadaki fotoğraf işini biraz fazla abarttığınızın bir zahmet farkına varın artık… Bizden söylemesi…  
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2016 - Cuma

CENAZE DÜĞÜN BAHANE REKLAM ŞAHANE…

Şu siyasileri anlamak gerçekten bazen çok güç oluyor.

Her ne kadar gizlemeye çalışsalar da gerçek amaçlarının siyasetin nimetlerinden rant sağlamak adına konumlarını güçlendirmek üzere reklamlarını yapmak olduğunu anlamak güç değil.

* * *

Cenazeler, nikâh ve düğün merasimleri ve hastanelerde şifa bulma mücadelesi veren hastalar bu zat-ı muhteremlerin (!) çalışma alanlarının başında geliyor…

Hemen hemen hepsinin en büyük özellikleri sosyal medyayı etkin olarak kullanmaları.

Bunu bazıları danışmanları vasıtasıyla, danışmaları olmayanlar ise kendini geliştirmek suretiyle oldukça güzel beceriyorlar.

Hatta görevi haber olan biz gazetecilerden bile birçok yerde hızlı davranıyorlar.

Cenazeden, düğünden ya da hastaneden biz fotoğrafını çektiğimiz haberi ofisimize gelip kaleme almadan bir bakıyoruz ki, siyasetçi sosyal medya hesabında yayınlamış bile.

Ama bazen durum öyle hal alıyor ki, kendilerine ‘Bu kadar da duygusuz olunmaz, pes artık’’ dedirtiyorlar.

* * *

Siyasilerimiz hasta ziyaretine gidiyor. Vatandaş canıyla uğraşırken bizimkiler cep telefonları ile fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşma derdine düşmüş…

Siyasiler düğüne gidiyor. Gelinin aile bireylerinin damat ve gelin ile fotoğraf çektirmesine fırsat vermeden cep telefonları ile fotoğraf çektirip, anında sosyal medyadan paylaşıyor ve takı törenine kalmadan salondan ayrılıyorlar…

Siyasilerimiz cenazeye gidiyorlar. Sıra cenaze namazının kılınmasına geldiğinde, cenaze sahipleri de dâhil olmak üzere kim var, kim yok arka saflara itip, objektiflere iyi görüntü vermek adına en ön sırada yerlerini alıyorlar. Bazıları ön saftaki yerini beğenmeyip namazın başlayacağı sıra yerini değiştirip, ön safında tam ortasına geçiyor. Sonrası malum, cenaze daha toprağa indirilmeden bunların cenaze fotoğrafları boy boy sosyal medyada yayınlanmış oluyor…

* * *

Halkın değer yargılarına bu şekilde saygısızlık yaparak reklamını yaptığını sanan siyasilerimize halk adına buradan bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

İnsanların manevi duygularını inciterek sosyal medyadaki paylaşımlarınızla değil, halka hizmet ederek, sorunlarını çözerek reklamınızı yapın!

İnanın o paylaştığınız fotoğraflardan çok daha etkili olur.

Ve reklamınızı yapayım derken insanların manevi duygularını incittiğinizin, içerisinde bulundukları durumu suiistimal ettiğinizin farkında olunduğunu ve bunun size fayda sağlamaktan öte tepki gösterilmesine sebep olduğunu biliniz.

* * *

Bırakın insanlar kendi cenazelerinde ön safta kendileri dursunlar. Arka safta da cenaze namazını kılsanız, hem Allah hem de insanlar tarafından fark edilirsiniz.Merak etmeyin.

Ha, birde şu sosyal medyadaki fotoğraf işini biraz fazla abarttığınızın bir zahmet farkına varın artık…

Bizden söylemesi…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.