Sitenin sağında bir giydirme reklam
BALYOZ(Editörden)
Köşe Yazarı
BALYOZ(Editörden)
 

BUNUN ADI KAPANIŞ PROVASI

Doğuda ahırdaki hayvanını elektrik ocağı ile ısıtıp klima ile serinleten kaçakçının yaktığı elektiriğin parasını batıda alnının teri ile kazancını sağlayıp elektrik faturasını ödemeye çalışan vatandaşa, dar gelirli, emekli memur işçi demeden mahkemenin iptal kararına rağmen yüklemeyi yasallaştırıp ‘Allaha emanet olun’ diyerek Meclis Genel Kurulundan ayrılan Damat Bakan Efendi, TTK ile ilgili çalışma başlatmış.Yandı gülüm keten helva.Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur misali, yaptıkları çalışmadaki niyetini de sarf ettikleri şu sözlerle belli etmiş damat bakan efendi; “Devlete ve kamuya yük olmayacak bir çerçevede bir yapılanma çalışması yapıyoruz”Bu güne kadar tepeden gelen emirleri sorgulamadan her şeye evet deme siyasetini yaşam biçimi haline getirmiş teşkilatın Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’da Zonguldak’ta TTK’nın kapatılması şok etkisi yaratmasın diye şimdiye kadar olduğu gibi önceden vermeye başlamış millete narkozu.Bakın damat Bakan efendinin sözlerini nasıl yorumlamış AKP Merkez İlçe Başkanı Karaduman;‘TTK özelleşirse, kurum kapanır.’ ‘Özelleştirme’ demek kurumun kapatılması anlamına gelmiyor. Biz, özelleştirmeyi öcü olarak gösteriyoruz”Yani TTK Özelleşecek ! sizi korkutmasın. Özelleştirme öcü değildir. Sempatik hoş güzel bir şeydir ve Zonguldak’a çok faydası olur demek istemiş sayın AKP Merkez İlçe başkanı.Elektrik kayıp kaçak bedeli ile ilgili kazığı boyayıp süsleyip püsleyip milletin tamamına soktular kimsenin sesi çıkmadı.Şimdi TTK Kazığını süsleyip püsleyip boyayıp güzel göstererek Cumhuriyetin Sanayide Lokomotif kenti olan Emeğin Başkenti Zonguldak’a sokacaklar. Yine ses çıkmaz sanırım.Olsun yol yaptılar desek, Zonguldak’a onu da yapmadılar!Aksine olanları kapattılar!Bölge Müdürlükleri gitti, Devrek’teki tabur kapandı, Alaplı’daki tersaneler bitti. Demir-Çelik sektörü can çekişiyor…Filyos Vadisi, Kurtlar vadisine döndü, hayalden öteye gideceği yok.Havaalanı iki kere kapandı, üç kere açıldı. İç hat seferleri yok!Tekel Binası yıkıldı, gümrük binası yıkıldı, yapılan bir şey yok!Sıra geldi son kale TTK’ya!Önce Genel Müdürü’nü emekli olmaya zorladılar. Defalarca söz verdiler ama işçi almadılar. Norm Kadronun altında çalışmaktan üretim düştü.Şimdi Damat Bakan efendi çalışma yapıyormuş.Kim bilir hangi yandaş iş adamına sözü bile verildi!Uyan ey Zonguldak, bunun adı kapanış Provası…
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2016 - Perşembe

BUNUN ADI KAPANIŞ PROVASI

Doğuda ahırdaki hayvanını elektrik ocağı ile ısıtıp klima ile serinleten kaçakçının yaktığı elektiriğin parasını batıda alnının teri ile kazancını sağlayıp elektrik faturasını ödemeye çalışan vatandaşa, dar gelirli, emekli memur işçi demeden mahkemenin iptal kararına rağmen yüklemeyi yasallaştırıp ‘Allaha emanet olun’ diyerek Meclis Genel Kurulundan ayrılan Damat Bakan Efendi, TTK ile ilgili çalışma başlatmış.
Yandı gülüm keten helva.
Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur misali, yaptıkları çalışmadaki niyetini de sarf ettikleri şu sözlerle belli etmiş damat bakan efendi; “Devlete ve kamuya yük olmayacak bir çerçevede bir yapılanma çalışması yapıyoruz”
Bu güne kadar tepeden gelen emirleri sorgulamadan her şeye evet deme siyasetini yaşam biçimi haline getirmiş teşkilatın Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’da Zonguldak’ta TTK’nın kapatılması şok etkisi yaratmasın diye şimdiye kadar olduğu gibi önceden vermeye başlamış millete narkozu.
Bakın damat Bakan efendinin sözlerini nasıl yorumlamış AKP Merkez İlçe Başkanı Karaduman;
‘TTK özelleşirse, kurum kapanır.’ ‘Özelleştirme’ demek kurumun kapatılması anlamına gelmiyor. Biz, özelleştirmeyi öcü olarak gösteriyoruz”
Yani TTK Özelleşecek ! sizi korkutmasın.
Özelleştirme öcü değildir. Sempatik hoş güzel bir şeydir ve Zonguldak’a çok faydası olur demek istemiş sayın AKP Merkez İlçe başkanı.
Elektrik kayıp kaçak bedeli ile ilgili kazığı boyayıp süsleyip püsleyip milletin tamamına soktular kimsenin sesi çıkmadı.
Şimdi TTK Kazığını süsleyip püsleyip boyayıp güzel göstererek Cumhuriyetin Sanayide Lokomotif kenti olan Emeğin Başkenti Zonguldak’a sokacaklar. Yine ses çıkmaz sanırım.
Olsun yol yaptılar desek, Zonguldak’a onu da yapmadılar!
Aksine olanları kapattılar!
Bölge Müdürlükleri gitti, Devrek’teki tabur kapandı, Alaplı’daki tersaneler bitti. Demir-Çelik sektörü can çekişiyor…
Filyos Vadisi, Kurtlar vadisine döndü, hayalden öteye gideceği yok.
Havaalanı iki kere kapandı, üç kere açıldı. İç hat seferleri yok!
Tekel Binası yıkıldı, gümrük binası yıkıldı, yapılan bir şey yok!
Sıra geldi son kale TTK’ya!
Önce Genel Müdürü’nü emekli olmaya zorladılar. Defalarca söz verdiler ama işçi almadılar. Norm Kadronun altında çalışmaktan üretim düştü.
Şimdi Damat Bakan efendi çalışma yapıyormuş.
Kim bilir hangi yandaş iş adamına sözü bile verildi!
Uyan ey Zonguldak, bunun adı kapanış Provası…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.