Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZONGULDAK’TA İZ BIRAKANLARDAN OLDU…

Tatlı sert tavırları ve babacan kişiliği ile sokaktan bürokrasiye her kesimin sevgisini ve takdirini kazanan Osman baba dediği, Osman Ak’tan sonra, Ben reisten başkasını tanımam sloganı ile göreve başlayan ve beklenenden uzun süre Zonguldak’ta kalan Metin Turanlı’nın Isparta’ya gitmesi ile Giresun’dan Zonguldak’a atanan ve kısa sürede Osman baba misali toplumun her kesiminin sevdiği, bu adam Zonguldak’ta uzun süre kalmalı dediği İl Emniyet Müdürümüz Fahri Aktaş’ın tayin olduğu haberini tatilimi geçirdiğim Antalya’da aldım. Bir yakınım Zonguldak’tan taşınsa anca bu kadar üzülürdüm. Zonguldak’tan bir İl Emniyet Müdürü geldi geçti. Askerler arasında bir söz vardır kışlada; ‘Kimi anası ile anılır, kimi anısı ile’ derler… Fahri Aktaş gerçekten üzerinden uzun yıllar geçse de anıları, dostluğu ve toplumda topladığı takdir ve sevgi ile anılacak, Zonguldak’ta ve Zonguldaklılarda olumlu izler bırakan, İsmi gibi Zonguldak’ın Fahri hemşerisi olarak iz bırakan bir bürokrat olarak tarihe geçti. Zonguldak adına üzülsek de müdür bey adına memleketi Ege’nin incisi İzmir’in yanı başındaki Manisa’ya tayini çıktığı için mutlu olduk. Yolun açık olsun kıymetli müdürüm. Her şey gönlünce olsun. Sadece Manisa değil, görev yaptığın ve yapacağın tüm şehirlerde Zonguldak’ta olduğu gibi gönüllerde taht kuracağından hiç şüphemiz yok. Umarım, emeğin başkenti Zonguldak’a gelmiş ve gelecek olan diğer bürokratlara da Aktaş’ın gönüllere nasıl girdiği bir ders niteliğinde olur. Aslında Zonguldak zor şehir, Zonguldak insanı zor değil! Aktaş’ın yakaladığı diyaloğu yakalayamayanlar kabahati kendinde aramalı.
Ekleme Tarihi: 03 Ağustos 2023 - Perşembe

ZONGULDAK’TA İZ BIRAKANLARDAN OLDU…

Tatlı sert tavırları ve babacan kişiliği ile sokaktan bürokrasiye her kesimin sevgisini ve takdirini kazanan Osman baba dediği, Osman Ak’tan sonra,

Ben reisten başkasını tanımam sloganı ile göreve başlayan ve beklenenden uzun süre Zonguldak’ta kalan Metin Turanlı’nın Isparta’ya gitmesi ile Giresun’dan Zonguldak’a atanan ve kısa sürede Osman baba misali toplumun her kesiminin sevdiği, bu adam Zonguldak’ta uzun süre kalmalı dediği İl Emniyet Müdürümüz Fahri Aktaş’ın tayin olduğu haberini tatilimi geçirdiğim Antalya’da aldım.

Bir yakınım Zonguldak’tan taşınsa anca bu kadar üzülürdüm.

Zonguldak’tan bir İl Emniyet Müdürü geldi geçti.

Askerler arasında bir söz vardır kışlada;

‘Kimi anası ile anılır, kimi anısı ile’ derler…

Fahri Aktaş gerçekten üzerinden uzun yıllar geçse de anıları, dostluğu ve toplumda topladığı takdir ve sevgi ile anılacak,

Zonguldak’ta ve Zonguldaklılarda olumlu izler bırakan,

İsmi gibi Zonguldak’ın Fahri hemşerisi olarak iz bırakan bir bürokrat olarak tarihe geçti.

Zonguldak adına üzülsek de müdür bey adına memleketi Ege’nin incisi İzmir’in yanı başındaki Manisa’ya tayini çıktığı için mutlu olduk.

Yolun açık olsun kıymetli müdürüm.

Her şey gönlünce olsun.

Sadece Manisa değil, görev yaptığın ve yapacağın tüm şehirlerde Zonguldak’ta olduğu gibi gönüllerde taht kuracağından hiç şüphemiz yok.

Umarım, emeğin başkenti Zonguldak’a gelmiş ve gelecek olan diğer bürokratlara da Aktaş’ın gönüllere nasıl girdiği bir ders niteliğinde olur.

Aslında Zonguldak zor şehir, Zonguldak insanı zor değil!

Aktaş’ın yakaladığı diyaloğu yakalayamayanlar kabahati kendinde aramalı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.