Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZONGULDAK’IN MAHMUT HOCASI

Bülent Ecevit Üniversitesi önceki Rektörü Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olması Zonguldak kamuoyunda mutlulukla karşılandı. Mahmut Özer Zonguldaklı değil ama Zonguldaklıymış gibi yükselerek geldiği her makamdan Zonguldaklılar gurur ve mutluluk duydular. Evet, Mahmut hocanın nüfus cüzdanında doğum yeri yazmasa da, o Zonguldak’ın fahri hemşerisidir. Çünkü en büyük Zonguldaklı bu memlekete hizmet eden insandır. Mahmut hocanın Rektör oluşuna kadar basından ve Zonguldak kamuoyundan kopuk olan üniversite onun gelişiyle Zonguldak ve şehir halkı ile bütünleşti. Basın ile olan yakın diyalogları sayesinde üniversitenin çalışmaları, başarıları ve yatırımlarını sadece Zonguldak’a değil, Türkiye’ye hatta dünyaya duyurma fırsatı yakalanmış oldu. İlk defa bir Tıp Doktoru olmayan Rektörün yönettiği Üniversitede Tıp Fakültesi Hastanesi en büyük yatırımlarını yapmış ve en parlak dönemini yaşamış oldu. Mahmut hoca’nın Bülent Ecevit Üniversitesi’ni yönetirken yakaladığı başarının sırrı o dönemki izlenimlerimize göre ekip çalışmasına verdiği önemden geçiyordu. Mahmut hoca başarıyı tesadüfen yakalamadı! Liyakat sahibi, çalışkan rektör yardımcısı, genel sekreter, dekan, dekan yardımcısı ve müdürleri göreve getirip sağlam bir ekip kurmakla yakaladı bugün bile bahsettiğimiz o başarıyı… Bizim memlekette başarılı insan sevilmez! Menfaat çeteleri, çakal gurupları, sırtlanlar ayağı tökezlese diye pusuda bekler. Ama bir gün bir yerlerde başarıyı taktir eden birileri de çıkar mutlaka. Öyle de oldu, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde iki dönem başarılı bir döneme imza atan Mahmut hoca, Cumhurbaşkanımız tarafından önce ÖSYM Başkanlığına, Ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı makamlarına layık görüldü. Mahmut hocanın Zonguldak’tan ayrılışı kamuoyunda üzüntü ile karşılansa da geldiği makamlar göğsümüzü kabarttı. Çünkü şunu biliyorduk; Fahri hemşerimiz, Zonguldak sevdalısı Mahmut hoca hangi makama gelirse gelsin, Zonguldak’tan ve Bülent Ecevit Üniversitesinden desteğini esirgemeyecekti. Bu güne kadar öyle de oldu. Ve Zonguldak’ın Mahmut hocası Milli Eğitim Bakanı oldu. Ekibinde Zonguldak’tan gitme Zonguldak’ı iyi tanıyan çalışma arkadaşları var. Bundan sonra Zonguldak’a proje üretmek ve Mahmut hocadan destek istemek düşer. Kişisel talepler için değil, Milli Eğitim yatırımları adına şehre katkı sağlamak adına bürokratların ve siyasilerin Mahmut hocanın kapısını aşındırması durumunda elleri boş dönmeyeceklerine olan inancım tamdır. Bu vesile ile Milli Eğitim Bakanlığına atanmasından büyük onur ve mutluluk duyduğumuz kıymetli dostumuz, fahri hemşerimiz, Mahmut hocamızı bir kez daha yürekten kutluyor, başarılı çalışmalarının devam edeceğine olan tam inancımızla başarı ve muvaffakiyet dileklerimizi kendisine iletiyoruz.
Ekleme Tarihi: 13 Ağustos 2021 - Cuma

ZONGULDAK’IN MAHMUT HOCASI

Bülent Ecevit Üniversitesi önceki Rektörü Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olması Zonguldak kamuoyunda mutlulukla karşılandı.

Mahmut Özer Zonguldaklı değil ama Zonguldaklıymış gibi yükselerek geldiği her makamdan Zonguldaklılar gurur ve mutluluk duydular.

Evet, Mahmut hocanın nüfus cüzdanında doğum yeri yazmasa da, o Zonguldak’ın fahri hemşerisidir.

Çünkü en büyük Zonguldaklı bu memlekete hizmet eden insandır.

Mahmut hocanın Rektör oluşuna kadar basından ve Zonguldak kamuoyundan kopuk olan üniversite onun gelişiyle Zonguldak ve şehir halkı ile bütünleşti.

Basın ile olan yakın diyalogları sayesinde üniversitenin çalışmaları, başarıları ve yatırımlarını sadece Zonguldak’a değil, Türkiye’ye hatta dünyaya duyurma fırsatı yakalanmış oldu.

İlk defa bir Tıp Doktoru olmayan Rektörün yönettiği Üniversitede Tıp Fakültesi Hastanesi en büyük yatırımlarını yapmış ve en parlak dönemini yaşamış oldu.

Mahmut hoca’nın Bülent Ecevit Üniversitesi’ni yönetirken yakaladığı başarının sırrı o dönemki izlenimlerimize göre ekip çalışmasına verdiği önemden geçiyordu.

Mahmut hoca başarıyı tesadüfen yakalamadı!

Liyakat sahibi, çalışkan rektör yardımcısı, genel sekreter, dekan, dekan yardımcısı ve müdürleri göreve getirip sağlam bir ekip kurmakla yakaladı bugün bile bahsettiğimiz o başarıyı…

Bizim memlekette başarılı insan sevilmez!

Menfaat çeteleri, çakal gurupları, sırtlanlar ayağı tökezlese diye pusuda bekler.

Ama bir gün bir yerlerde başarıyı taktir eden birileri de çıkar mutlaka.

Öyle de oldu, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde iki dönem başarılı bir döneme imza atan Mahmut hoca,

Cumhurbaşkanımız tarafından önce ÖSYM Başkanlığına,

Ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı makamlarına layık görüldü.

Mahmut hocanın Zonguldak’tan ayrılışı kamuoyunda üzüntü ile karşılansa da geldiği makamlar göğsümüzü kabarttı.

Çünkü şunu biliyorduk;

Fahri hemşerimiz, Zonguldak sevdalısı Mahmut hoca hangi makama gelirse gelsin, Zonguldak’tan ve Bülent Ecevit Üniversitesinden desteğini esirgemeyecekti.

Bu güne kadar öyle de oldu.

Ve Zonguldak’ın Mahmut hocası Milli Eğitim Bakanı oldu.

Ekibinde Zonguldak’tan gitme Zonguldak’ı iyi tanıyan çalışma arkadaşları var.

Bundan sonra Zonguldak’a proje üretmek ve Mahmut hocadan destek istemek düşer.

Kişisel talepler için değil, Milli Eğitim yatırımları adına şehre katkı sağlamak adına bürokratların ve siyasilerin Mahmut hocanın kapısını aşındırması durumunda elleri boş dönmeyeceklerine olan inancım tamdır.

Bu vesile ile Milli Eğitim Bakanlığına atanmasından büyük onur ve mutluluk duyduğumuz kıymetli dostumuz, fahri hemşerimiz, Mahmut hocamızı bir kez daha yürekten kutluyor, başarılı çalışmalarının devam edeceğine olan tam inancımızla başarı ve muvaffakiyet dileklerimizi kendisine iletiyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.