Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZONGULDAK'I KİMLER TEMSİL EDECEK?

Aslında bu soruyu 'Zonguldak'ı kimler temsil etmeli?' şeklinde sorsak daha isabetli olurdu... Ya da 'Zonguldak'ı temsil etmek isteyecek olan vekil adaylarının misyonu ne olmalı' şeklinde de sorsak yanlış olmazdı. Amaç, seçime iki ay kala çalmadık kapı, sıkmadık el, öpmedik yanak bırakmayıp, Milleti kafalayıp, Türkiye'nin 600 imtiyazlı insanından biri olup, Devletin ayrıcalıklı imkanlarından yararlanmak Ve kapısını aşındırdığın insanları kapıda bekletmek mi? Yoksa sana şehrini temsil için yetki veren insanların Ankara'da sesi olmak, Bu şehrin menfaatleri uğruna gerekirse  temsil ettiğin partinin Genel Başkanı dahil temsilcileri ile tartışıp masaya yumruğunu vurabilecek irade ve kararlılıkla o yetkiyi kullanıp Zonguldak'a hizmet etmek mi olmalı? Bunu sorgulamak lazım... Hangi partiden olursa olsun, sokaktaki vatandaşa sorun bakalım bu vasıfta bir milletvekilimiz var diyebiliyor mu? Pek yakında görürüz; Tek tek piyasaya çıkmaya başladılar bile... Hepsi Zonguldak'a borcum var diye her seçim dönemi öncesinde olduğu gibi ortaya çıkar. Koltuğa bir kere oturan koltukta kalmanın hesaplarını yapar, Oturamayanlar ise karısını,kızını, yakınını o imtiyazlı koltuğa oturtmak için var gücü ile mücadele eder. Ne güzel iş değil mi? 3-5 Ay kapı kapı gez, sahte samimiyet ve yakınlık gösterisi yap, Sonra yetki aldığın şehrin insanlarını hatta senin için mücadele eden teşkilat mensuplarını bile tanımamazlıkdan gelip, bir daha seni aday yapsın diye Genel Başkan'a yada ona yakın kişilere taklacılık yapmaktan ibaret zannet o temsil yetkisini... Zonguldak halkı artık uyanık olmalı! Seçime kadar geçen 4 senede kendisini yok sayıp hatırlamayanların, Seçime 4 ay kala kapısına geldiğinde, Sahte samimiyet ve yakınlık gösterisine, Yalandan elini sıkıp, yanağını okşamasına kanmamalı. Bir de, Zonguldak temsil noktasında aynı isimler ile anılmaktan kurtulmalı! Bu memleketin evladı olan, bu memlekette yaşayan, devlet terbiyesi almış, siyasette yıpranmamış, kirlenmemiş yeni isimler bulunup şehri temsil etmesi sağlanmalı. Tabi siyasetin yamyamları izin verirlerse...
Ekleme Tarihi: 19 Ocak 2023 - Perşembe

ZONGULDAK'I KİMLER TEMSİL EDECEK?

Aslında bu soruyu 'Zonguldak'ı kimler temsil etmeli?' şeklinde sorsak daha isabetli olurdu...
Ya da 'Zonguldak'ı temsil etmek isteyecek olan vekil adaylarının misyonu ne olmalı' şeklinde de sorsak yanlış olmazdı.
Amaç, seçime iki ay kala çalmadık kapı, sıkmadık el, öpmedik yanak bırakmayıp,
Milleti kafalayıp, Türkiye'nin 600 imtiyazlı insanından biri olup,
Devletin ayrıcalıklı imkanlarından yararlanmak
Ve kapısını aşındırdığın insanları kapıda bekletmek mi?
Yoksa sana şehrini temsil için yetki veren insanların Ankara'da sesi olmak,
Bu şehrin menfaatleri uğruna gerekirse  temsil ettiğin partinin Genel Başkanı dahil temsilcileri ile tartışıp masaya yumruğunu vurabilecek irade ve kararlılıkla o yetkiyi kullanıp Zonguldak'a hizmet etmek mi olmalı?
Bunu sorgulamak lazım...
Hangi partiden olursa olsun, sokaktaki vatandaşa sorun bakalım bu vasıfta bir milletvekilimiz var diyebiliyor mu?
Pek yakında görürüz;
Tek tek piyasaya çıkmaya başladılar bile...
Hepsi Zonguldak'a borcum var diye her seçim dönemi öncesinde olduğu gibi ortaya çıkar.
Koltuğa bir kere oturan koltukta kalmanın hesaplarını yapar,
Oturamayanlar ise karısını,kızını, yakınını o imtiyazlı koltuğa oturtmak için var gücü ile mücadele eder.
Ne güzel iş değil mi?
3-5 Ay kapı kapı gez, sahte samimiyet ve yakınlık gösterisi yap,
Sonra yetki aldığın şehrin insanlarını hatta senin için mücadele eden teşkilat mensuplarını bile tanımamazlıkdan gelip, bir daha seni aday yapsın diye Genel Başkan'a yada ona yakın kişilere taklacılık yapmaktan ibaret zannet o temsil yetkisini...
Zonguldak halkı artık uyanık olmalı!
Seçime kadar geçen 4 senede kendisini yok sayıp hatırlamayanların,
Seçime 4 ay kala kapısına geldiğinde,
Sahte samimiyet ve yakınlık gösterisine,
Yalandan elini sıkıp, yanağını okşamasına kanmamalı.
Bir de, Zonguldak temsil noktasında aynı isimler ile anılmaktan kurtulmalı!
Bu memleketin evladı olan, bu memlekette yaşayan, devlet terbiyesi almış, siyasette yıpranmamış, kirlenmemiş yeni isimler bulunup şehri temsil etmesi sağlanmalı.
Tabi siyasetin yamyamları izin verirlerse...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.