Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZONGULDAK PAYDASI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Zongulldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'lı gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltıda önemli açıklamalarda bulundu. Vali Tutulmaz'ın açıklamaları arasında en önemli ve en dikkat çeken konu konu başlığı, 'Herkes Zonguldak Paydasında Birleşmek Zorunda' idi. Peki Zonguldak Paydasında birleşmek ne demek? Vali neden buna vurgu yaptı? Aslında Vali Bey'in vurgu yaptığı 'Zonguldak Paydasında Birleşmek' konusu Zonguldak'ı iyi tanımış bir Devlet Yöneticisinin Zonguldak'ta gazetecilik yapan, siyaset yapan,ticaret yapan, Zonguldak'ta yaşayan herkese üstü kapalı bir sitemi! Bu sitemin çevirisini yapacak olursak, Vali bey; Ey Zonguldaklılar! artık kişisel çıkarlarınız, anlık, kısa vadeli menfaatleriniz uğruna birbirinizle, kamu kurumları ve yönetecileri ile kavga etmeyi, çekişmeyi bırakın da, enerjinizi, vaktinizi Cumhuriyetin ilk şehri olan, Türkiye'ye katma değer üreten, bir zamanlar ülkenin ekmek kapısı olarak göç alan, şehrinizin gelişmesine, kalkınmasına büyümesine, yeniden ülkenin cazibe merkezi olmasına ayırın diyor. Valimiz çok donanımlı bir yönetici! Geldiği günden beri çalışmaları ile bir başkaları gibi Zonguldak'a görev süresi doldurmak için gelmediğini, kamuoyuna kanıtladı. Enerjisi ve vizyonu ile makamında farklı bir sinerji yarattı. Ancak tahmin ediyorum ki, Vali Tutulmaz Zonguldak adına bu mücadele ve azmi sergilerken Zonguldaklı gazetecilerin birbirleri ile kavga etmekten şehrin gelişimi adına mücadele vermeye vakit bulamadıklarını çok iyi gözlemledi. Siyasetçilerin ikbal beklentisi ve şahsi çıkarları uğruna gazete manşetlerine düşen kavgalarından şehrin gelişmesi adına bir şeyler yapmaya vakit bulamadıklarını gördü. Bürokratların koltuk kavgası uğruna şehire bırakın katkı sağlamayı nasıl zarar verdiklerini gördü ki; Şehrin bir adım ileriye gidebilmesi için herkesin şahsi çıkar menfaat hesaplarını ve bu uğurdaki kavga ve mücadelelerini bir kenara bıırakıp, Zonguldak Paydasında Birleşmesinin zorunluluk olduğuna vurgu yaptı. Tabi anlayana...
Ekleme Tarihi: 12 Ocak 2023 - Perşembe

ZONGULDAK PAYDASI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Zongulldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'lı gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltıda önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Tutulmaz'ın açıklamaları arasında en önemli ve en dikkat çeken konu konu başlığı, 'Herkes Zonguldak Paydasında Birleşmek Zorunda' idi.

Peki Zonguldak Paydasında birleşmek ne demek?

Vali neden buna vurgu yaptı?

Aslında Vali Bey'in vurgu yaptığı 'Zonguldak Paydasında Birleşmek' konusu Zonguldak'ı iyi tanımış bir Devlet Yöneticisinin Zonguldak'ta gazetecilik yapan, siyaset yapan,ticaret yapan, Zonguldak'ta yaşayan herkese üstü kapalı bir sitemi!

Bu sitemin çevirisini yapacak olursak, Vali bey; Ey Zonguldaklılar! artık kişisel çıkarlarınız, anlık, kısa vadeli menfaatleriniz uğruna birbirinizle, kamu kurumları ve yönetecileri ile kavga etmeyi, çekişmeyi bırakın da, enerjinizi, vaktinizi Cumhuriyetin ilk şehri olan, Türkiye'ye katma değer üreten, bir zamanlar ülkenin ekmek kapısı olarak göç alan, şehrinizin gelişmesine, kalkınmasına büyümesine, yeniden ülkenin cazibe merkezi olmasına ayırın diyor.

Valimiz çok donanımlı bir yönetici!

Geldiği günden beri çalışmaları ile bir başkaları gibi Zonguldak'a görev süresi doldurmak için gelmediğini, kamuoyuna kanıtladı.

Enerjisi ve vizyonu ile makamında farklı bir sinerji yarattı.

Ancak tahmin ediyorum ki, Vali Tutulmaz Zonguldak adına bu mücadele ve azmi sergilerken Zonguldaklı gazetecilerin birbirleri ile kavga etmekten şehrin gelişimi adına mücadele vermeye vakit bulamadıklarını çok iyi gözlemledi.

Siyasetçilerin ikbal beklentisi ve şahsi çıkarları uğruna gazete manşetlerine düşen kavgalarından şehrin gelişmesi adına bir şeyler yapmaya vakit bulamadıklarını gördü.

Bürokratların koltuk kavgası uğruna şehire bırakın katkı sağlamayı nasıl zarar verdiklerini gördü ki; Şehrin bir adım ileriye gidebilmesi için herkesin şahsi çıkar menfaat hesaplarını ve bu uğurdaki kavga ve mücadelelerini bir kenara bıırakıp, Zonguldak Paydasında Birleşmesinin zorunluluk olduğuna vurgu yaptı.

Tabi anlayana...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.