Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZONGULDAK NE ZAMAN UÇACAK?

Diyarbakır’daki yurttaş ‘bana Türkiye’nin her yeri 2 saat diyor’ Urfa’da ki de aynı, Adana’daki de.. Antalya, İzmir, Konya, Ordu,Trabzon… Ya Zonguldak? Türkiye uçuyor, Zonguldak bir türlü havalanamadı… İki kere kapanan, üç kere açılan Saltukova havaalanımız var! Havaalanımız var, uçamıyoruz. Ankara’ya 270, İstanbul’a 350 Km uzaklıktayız, ama en yakın Ankara’ya otobüsle 4 saatte gidiyoruz… Başbakan Binali Yıldırım’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde Zonguldak heyeti tarafından kendisine kapsamlı bir rapor sunulmuş, kendisi de Zonguldak’a iç hat seferlerinin en kısa zamanda başlayacağı müjdesini vermişti. Yine Başbakan Binali Yıldırım, 2016 Nisan ayında gerçekleştirdiği Zonguldak ziyaretinizde, tren garında yapmış olduğu konuşmada, ‘Bu havaalanından; İstanbul’a, İzmir’e, Antalya’ya, Erzurum’a da uçuşlar olmalı. Bunun için sizden de gayret bekliyorum. İç hat seferlerini sizlerin desteğiyle başlatacağız. Ama bu seferlerin dolu olması görevi sizin... Unutmayın, marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan mal metadır. Biz marifetimizi göstereceğiz, siz de gerekli katkıyı yapacaksınız. Söz mü?’ demiş, Zonguldak halkından seferleri doldurma sözünü almıştı. Ancak kendi verdiği sözü hala yerine getirmedi! Zonguldak halkı sözünü tutar, Seferleri doldurur. Uçak biletlerinin zaman zaman otobüs biletlerinden ucuz olduğu günümüzde, Zonguldak’tan Antalya’ya 13 saat yerine 1 buçuk saatte gitmeyi kim istemez ki? İç hat seferlerinin başlaması, Zonguldak’ın gelişmesi demektir. Kongre turizminin, doğa turizminin gelişmesi demektir. Siyasetçilerimizin ivedilikle bu konunun takipçisi olması gerekir. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu bu konu ile ilgili Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle geçtiğimiz günlerde TBMM’ne bir soru önergesi verdi. Aldığı yanıt pek iç açıcı değil. Verilen sözler yine havada kalacak gibi görülüyor. Ancak bu konuyu her seçim öncesi Zonguldaklının ayağına ‘DAİMA MİLLET,DAİMA HİZMET’ sloganını dillerinden düşürmeden giden AKP’li Zonguldak milletvekillerinin de takipçisi olması gerekir. Biz takipçisi olacağız. Biliyoruz ki Zonguldak için çakılan her çivi, üst üste konulan her taş geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza bırakacağımız en güzel mirastır.  
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2017 - Perşembe

ZONGULDAK NE ZAMAN UÇACAK?

Diyarbakır’daki yurttaş ‘bana Türkiye’nin her yeri 2 saat diyor’

Urfa’da ki de aynı,

Adana’daki de..

Antalya, İzmir, Konya, Ordu,Trabzon…

Ya Zonguldak?

Türkiye uçuyor, Zonguldak bir türlü havalanamadı…

İki kere kapanan, üç kere açılan Saltukova havaalanımız var!

Havaalanımız var, uçamıyoruz.

Ankara’ya 270, İstanbul’a 350 Km uzaklıktayız, ama en yakın Ankara’ya otobüsle 4 saatte gidiyoruz…

Başbakan Binali Yıldırım’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde Zonguldak heyeti tarafından kendisine kapsamlı bir rapor sunulmuş, kendisi de Zonguldak’a iç hat seferlerinin en kısa zamanda başlayacağı müjdesini vermişti.

Yine Başbakan Binali Yıldırım, 2016 Nisan ayında gerçekleştirdiği Zonguldak ziyaretinizde, tren garında yapmış olduğu konuşmada, ‘Bu havaalanından; İstanbul’a, İzmir’e, Antalya’ya, Erzurum’a da uçuşlar olmalı. Bunun için sizden de gayret bekliyorum. İç hat seferlerini sizlerin desteğiyle başlatacağız. Ama bu seferlerin dolu olması görevi sizin... Unutmayın, marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan mal metadır. Biz marifetimizi göstereceğiz, siz de gerekli katkıyı yapacaksınız. Söz mü?’ demiş, Zonguldak halkından seferleri doldurma sözünü almıştı.

Ancak kendi verdiği sözü hala yerine getirmedi!

Zonguldak halkı sözünü tutar, Seferleri doldurur.

Uçak biletlerinin zaman zaman otobüs biletlerinden ucuz olduğu günümüzde, Zonguldak’tan Antalya’ya 13 saat yerine 1 buçuk saatte gitmeyi kim istemez ki?

İç hat seferlerinin başlaması, Zonguldak’ın gelişmesi demektir.

Kongre turizminin, doğa turizminin gelişmesi demektir.

Siyasetçilerimizin ivedilikle bu konunun takipçisi olması gerekir.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu bu konu ile ilgili Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle geçtiğimiz günlerde TBMM’ne bir soru önergesi verdi.

Aldığı yanıt pek iç açıcı değil.

Verilen sözler yine havada kalacak gibi görülüyor.

Ancak bu konuyu her seçim öncesi Zonguldaklının ayağına ‘DAİMA MİLLET,DAİMA HİZMET’ sloganını dillerinden düşürmeden giden AKP’li Zonguldak milletvekillerinin de takipçisi olması gerekir.

Biz takipçisi olacağız.

Biliyoruz ki Zonguldak için çakılan her çivi, üst üste konulan her taş geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza bırakacağımız en güzel mirastır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.