Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZONGULDAK KÖMÜR JEOPARKI'NIN ÖNEMİ

Geçtiğimiz hafta sonu Bülent Ecevit Üniversitesinde çok keyifli, Keyifli olduğu kadar da önemli bir organizasyon vardı. Organizasyonun mimarı, fikir babası, önderi Saygıdeğer Valimiz Mustafa Tutulmaz'dı. Bir Vali ancak bu kadar yönettiği ve yaşadığı şehre enerjisini,heyecanını vizyonunu yansıtabilir! Türkiye'nin ünlü radyo programcıları ve sunucuları üniversiteli gençlerle buluştular. 'Gençlerle Başbaşa Bir Medya Gösterisi' başlıklı interaktif söyleşinin ana teması Zonguldak Kömür Jeoparkı idi. Zonguldak'ta sokakta gezen 10 kişiye sorun Zonguldak Kömür Jeoparkı ne demektir? diye, Eminim 1 tanesi doğru yanıt veremez! Hatta çok ilginç yanıtlar alırsınız... Oysa ki Zonguldak açısından çok hayati bir konu olan ve halkın ilgisinden uzak Valiliğimiz, Akademik heyet ve paydaşlarının emekleri ile uğraş verilen bu yolda Zonguldak adına bu güne kadar çok önemli mesafeler alındığını öğrendik. Mücadelenin mutfağındaki isimlerden Zonguldak Kömür Jeoparkı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükmeriç hafta sonu yaptığı sunumda projenin UNESCO tarafından kabul gördüğünü ve Zonguldak Kömür Jeoparkı'nın UNESCO yolunda ilerleyişinin sürdüğünü ifade etti. Bu potansiyel olarak muhteşem bir potansiyele sahip olmasına rağmen bugüne kadar turizm açısından ilgi ve talep görmeyen Zonguldak'ı bütün dünyanın tanıması demek! Zonguldak'ın gelişmesi demek, şehir olarak makus talihini yenmesi demek! Bence Zonguldak'a Vali beyin ve bu çalışmayı gerçekleştiren ekibin yaptığı en büyük hizmet budur! Ünlü radyocuların gençlerle buluşması çok güzeldi. Ancak orada yerel radyoların temsilcilerinden biri ya da bir kaçının da olması gerekirdi diye düşünüyorum. Hatta o çok keyifli gösteri ve öncesindeki Prof. Dr. Yeşim Büyükmeriç hocanın bir o kadar anlamlı sunumu Zonguldak'ta yayın yapan radyolardan naklen yayınlanabilirdi. Zonguldak adına organize edilen bu muhteşem toplantı bir o kadar daha faydalı ve etkili olurdu.    Her neyse herşey her zaman dört dörtlük olmuyor. Bundan sonrasına bakmak lazım. Vali Beyin vizyonundan ve enerjisinden faydalanıp, Zonguldak Kömür Jeoparkına katkı sağlayacak etkenlerden biri olan insanın yani sokaktaki vatandaşın Kömür Jeoparkının ne olduğu bilincine sahip olması için yazılı ve görsel medya kanalları ile çeşitli bilgilendirme çalışmaları ve etkinlikleri düzenlenmeli. Bu Zonguldak'a ödenecek en büyük vefa borcudur. Siyasetçilerin seçim dönemlerinde Zonguldak'a vefa borcunu ödemek için ortaya çıkışlarından çok daha anlamlı ve inandırıcı bir vefa borcu ödeme yöntemidir. Şehrini seven insanlar olarak, gelecek nesillerimiz adına hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.  
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2022 - Perşembe

ZONGULDAK KÖMÜR JEOPARKI'NIN ÖNEMİ

Geçtiğimiz hafta sonu Bülent Ecevit Üniversitesinde çok keyifli,
Keyifli olduğu kadar da önemli bir organizasyon vardı.
Organizasyonun mimarı, fikir babası, önderi Saygıdeğer Valimiz Mustafa Tutulmaz'dı.
Bir Vali ancak bu kadar yönettiği ve yaşadığı şehre enerjisini,heyecanını vizyonunu yansıtabilir!
Türkiye'nin ünlü radyo programcıları ve sunucuları üniversiteli gençlerle buluştular.
'Gençlerle Başbaşa Bir Medya Gösterisi' başlıklı interaktif söyleşinin ana teması Zonguldak Kömür Jeoparkı idi.
Zonguldak'ta sokakta gezen 10 kişiye sorun Zonguldak Kömür Jeoparkı ne demektir? diye,
Eminim 1 tanesi doğru yanıt veremez!
Hatta çok ilginç yanıtlar alırsınız...
Oysa ki Zonguldak açısından çok hayati bir konu olan ve halkın ilgisinden uzak Valiliğimiz, Akademik heyet ve paydaşlarının emekleri ile uğraş verilen bu yolda Zonguldak adına bu güne kadar çok önemli mesafeler alındığını öğrendik.
Mücadelenin mutfağındaki isimlerden Zonguldak Kömür Jeoparkı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükmeriç hafta sonu yaptığı sunumda projenin UNESCO tarafından kabul gördüğünü ve Zonguldak Kömür Jeoparkı'nın UNESCO yolunda ilerleyişinin sürdüğünü ifade etti.
Bu potansiyel olarak muhteşem bir potansiyele sahip olmasına rağmen bugüne kadar turizm açısından ilgi ve talep görmeyen Zonguldak'ı bütün dünyanın tanıması demek!
Zonguldak'ın gelişmesi demek, şehir olarak makus talihini yenmesi demek!
Bence Zonguldak'a Vali beyin ve bu çalışmayı gerçekleştiren ekibin yaptığı en büyük hizmet budur!
Ünlü radyocuların gençlerle buluşması çok güzeldi.
Ancak orada yerel radyoların temsilcilerinden biri ya da bir kaçının da olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Hatta o çok keyifli gösteri ve öncesindeki Prof. Dr. Yeşim Büyükmeriç hocanın bir o kadar anlamlı sunumu Zonguldak'ta yayın yapan radyolardan naklen yayınlanabilirdi.
Zonguldak adına organize edilen bu muhteşem toplantı bir o kadar daha faydalı ve etkili olurdu.   
Her neyse herşey her zaman dört dörtlük olmuyor.
Bundan sonrasına bakmak lazım.
Vali Beyin vizyonundan ve enerjisinden faydalanıp, Zonguldak Kömür Jeoparkına katkı sağlayacak etkenlerden biri olan insanın yani sokaktaki vatandaşın Kömür Jeoparkının ne olduğu bilincine sahip olması için yazılı ve görsel medya kanalları ile çeşitli bilgilendirme çalışmaları ve etkinlikleri düzenlenmeli.
Bu Zonguldak'a ödenecek en büyük vefa borcudur.
Siyasetçilerin seçim dönemlerinde Zonguldak'a vefa borcunu ödemek için ortaya çıkışlarından çok daha anlamlı ve inandırıcı bir vefa borcu ödeme yöntemidir.
Şehrini seven insanlar olarak, gelecek nesillerimiz adına hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.