Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZONGULDAK BİTMİŞ OKEY DÖNÜYOR

AKP İktidarının 16 Nisan’da yapılan Referandum öncesi vaatleri, Referandum sonucunun ‘Evet’ çıkması durumunda, 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin adeta dikensiz gül bahçesine döneceği ve uçuşa geçeceği şeklindeydi.İşsizlik bitecekti,Terör sona erecekti,Piyasalar ve ekonomi canlanacaktı,Hak ve özgürlükler artacaktı.*** YSK’nın 2 buçuk milyon mühürsüz oy pusulasını yasaya aykırı olmasına rağmen geçerli sayması ile referandumun sonucu ‘Evet’ çıktı.Peki, ‘Evet’ çıktı da ne oldu?Koca bir hiç!Şehit cenazesi haberleri gelmeye devam ediyor,İşsizlik gün geçtikçe artmakta,Üretim ekonomisi yerle bir olmuş, piyasalar durma noktasına gelmiş durumda.Hepsinden öte, ülke hala olağan üstü hal ile yani demokrasi rafa kaldırılmış şekilde yönetiliyor…Bu durumda geniş hak ve özgürlüklerden de söz etmek imkânsızdır.*** Gelelim Zonguldak’a…Zonguldak’ın durumunu tek cümle ile ifade edecek olursak;‘Zonguldak Bitmiş Okey dönüyor’.TTK her geçen gün azalan işçi sayısı ve üretim eksikliği ile kendiliğinden kapanma noktasına gelmiş durumda.‘İşçi alınsın, üretim artsın’ diye slogan atan maden işçisi fırçayı yiyor.Ereğli’de milyon dolarlık tersaneler kapalı yatıyor.Topu toplamı 150 km.’yi bulmayan yolların yapımı 15 senedir devam ediyor.Havaalanı iç hat uçuşları dahi Başbakan’ın 1 buçuk yıl önce söz vermesine rağmen başlatılamamış durumda.*** Filyos Vadi Projesi masalı ile 30 yıldır her seçim döneminde uykuya dalan Zonguldak, atı alan Üsküdar’ı geçerken uyumaya devam ediyor.Zonguldak yaptığı siyasi tercihlerin bedelini, Türkiye’nin en geri kalmış, yatırım alamayan illerinin başında yer almakla ödüyor.
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2017 - Perşembe

ZONGULDAK BİTMİŞ OKEY DÖNÜYOR

AKP İktidarının 16 Nisan’da yapılan Referandum öncesi vaatleri, Referandum sonucunun ‘Evet’ çıkması durumunda, 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin adeta dikensiz gül bahçesine döneceği ve uçuşa geçeceği şeklindeydi.
İşsizlik bitecekti,
Terör sona erecekti,
Piyasalar ve ekonomi canlanacaktı,
Hak ve özgürlükler artacaktı.
***
YSK’nın 2 buçuk milyon mühürsüz oy pusulasını yasaya aykırı olmasına rağmen geçerli sayması ile referandumun sonucu ‘Evet’ çıktı.
Peki, ‘Evet’ çıktı da ne oldu?
Koca bir hiç!
Şehit cenazesi haberleri gelmeye devam ediyor,
İşsizlik gün geçtikçe artmakta,
Üretim ekonomisi yerle bir olmuş, piyasalar durma noktasına gelmiş durumda.
Hepsinden öte, ülke hala olağan üstü hal ile yani demokrasi rafa kaldırılmış şekilde yönetiliyor…
Bu durumda geniş hak ve özgürlüklerden de söz etmek imkânsızdır.
***
Gelelim Zonguldak’a…
Zonguldak’ın durumunu tek cümle ile ifade edecek olursak;
‘Zonguldak Bitmiş Okey dönüyor’.
TTK her geçen gün azalan işçi sayısı ve üretim eksikliği ile kendiliğinden kapanma noktasına gelmiş durumda.
‘İşçi alınsın, üretim artsın’ diye slogan atan maden işçisi fırçayı yiyor.
Ereğli’de milyon dolarlık tersaneler kapalı yatıyor.
Topu toplamı 150 km.’yi bulmayan yolların yapımı 15 senedir devam ediyor.
Havaalanı iç hat uçuşları dahi Başbakan’ın 1 buçuk yıl önce söz vermesine rağmen başlatılamamış durumda.
***
Filyos Vadi Projesi masalı ile 30 yıldır her seçim döneminde uykuya dalan Zonguldak, atı alan Üsküdar’ı geçerken uyumaya devam ediyor.
Zonguldak yaptığı siyasi tercihlerin bedelini, Türkiye’nin en geri kalmış, yatırım alamayan illerinin başında yer almakla ödüyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.