Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

OKULLAR YENİDEN KAPANIR MI?

Okulların açıldı ve yüz yüze eğitim tekrar başladı. Çok özlemelerine rağmen hem eğitim çalışanları hemde öğrenci velileri tedirgin. Çünkü Koronavirüs (Covid-19) salgını yeni çıkan varyantları ile birlikte tam olarak kontrol altına alınabilmiş değil. Zonguldak genelinde halen günlük vaka sayısı 335 civarında ve can kayıpları devam etmekte. Tam ‘okulların açılması yüz yüze eğitimin başlaması ile okullarda durum ne olur?’ diye düşünülürken, Eğitim Bir-Sen Başkanı Kamuran Aşkar’ın rakamlar vererek yaptığı açıklamalar durumun vahametini gözler önüne sermeye yetti. Aşkar açıklamasında; Zonguldak’ta 70 civarında sınıfın Covid vakaları nedeniyle kapalı olduğunu, 23 öğretmen, 150 civarında öğrencinin Kovidli 2000 civarında öğrencinin temaslı olduğunu belirtti. Diğer taraftan aşı olmayan öğretmenlerin sınıfa sokulmayacakları ve öğretmenlerden haftada iki kez pcr testi isteneğine karşılık başka bir eğitim sendikasının okul yetkililerini mahkemeye verecekleri yönünde yaptığı açıklamalar durumu içinden çıkılmaz bir mecraya taşıyor. Basite alınmayacak bu ve benzeri birçok sorun çözüm beklerken, Zonguldak’ın başarılı Milli Eğitim Müdürünün görevden alınması, kamuoyunda manidar olarak nitelendirildi. Şimdi velilerin ve sürecin bizzat içerisinde olan eğitim çalışanlarının aklındaki en büyük soru şu; ‘tedbirlere uymanın neredeyse imkansız olduğu okul ortamı içerisindeki öğrenciler arasında temas ve bulaş daha da fazla olursa, yüz yüze eğitime tekrar ara verilir mi?’ İzleyip göreceğiz… AÇIK KESME ŞEKER  Pandemi henüz bitmedi Korona virüs (Covid-19) hala can almaya devam ediyor. Uzmanlar tedbirlere sıkıca uymaya devam etmemiz gerektiği yönünde uyarıyorlar. Tedbirlerin hafızalarımızda kalan en büyük uyarı sloganlarından biri maske mesafe hijyen di. Gazetemizdeki yazılarımızda defalarca dile getirmemize ve yetkilileri uyarmamıza rağmen duyarsın kahvehane ve çay ocağı işletmecileri sanırım yeterli denetim olmamasını da fırsat bilerek açık şeker kullanmaya devam ediyorlar… Şekersiz çay içenlerin iade ettiği şekerler pandemi ortamında 3 kuruş kar etme hevesi ile geri gidiyor.. Gücenmeye gerek yok ancak burada Kozlu Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimlerinin yetersiz olduğunu anlıyoruz. Bu konuyu toplum sağlığı açısından aylar öncesinden defalarca gündeme taşıdık. Konu ile ilgili belediye Meclis kararı dahi varken duyarsız işletmecilerin biraz daha kar elde etmek amacı ile bu kadar umursamazca hareket etmeleri, denetim mekanizmasının zayıf olduğunun bir göstergesidir. Dileriz bu vesile ile dileriz zabıta ekipleri denetimlerini daha sıkı bir hale gelir ve yanlışta ısrar eden gözünü para hırsı bürümüş, toplum sağlığını hiçe sayan işletmelere daha ciddi yaptırımlar uygulanır…
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2021 - Cuma

OKULLAR YENİDEN KAPANIR MI?

Okulların açıldı ve yüz yüze eğitim tekrar başladı.

Çok özlemelerine rağmen hem eğitim çalışanları hemde öğrenci velileri tedirgin.

Çünkü Koronavirüs (Covid-19) salgını yeni çıkan varyantları ile birlikte tam olarak kontrol altına alınabilmiş değil.

Zonguldak genelinde halen günlük vaka sayısı 335 civarında ve can kayıpları devam etmekte.

Tam ‘okulların açılması yüz yüze eğitimin başlaması ile okullarda durum ne olur?’ diye düşünülürken,

Eğitim Bir-Sen Başkanı Kamuran Aşkar’ın rakamlar vererek yaptığı açıklamalar durumun vahametini gözler önüne sermeye yetti.

Aşkar açıklamasında;

Zonguldak’ta 70 civarında sınıfın Covid vakaları nedeniyle kapalı olduğunu, 23 öğretmen, 150 civarında öğrencinin Kovidli 2000 civarında öğrencinin temaslı olduğunu belirtti.

Diğer taraftan aşı olmayan öğretmenlerin sınıfa sokulmayacakları ve öğretmenlerden haftada iki kez pcr testi isteneğine karşılık başka bir eğitim sendikasının okul yetkililerini mahkemeye verecekleri yönünde yaptığı açıklamalar durumu içinden çıkılmaz bir mecraya taşıyor.

Basite alınmayacak bu ve benzeri birçok sorun çözüm beklerken, Zonguldak’ın başarılı Milli Eğitim Müdürünün görevden alınması, kamuoyunda manidar olarak nitelendirildi.

Şimdi velilerin ve sürecin bizzat içerisinde olan eğitim çalışanlarının aklındaki en büyük soru şu; ‘tedbirlere uymanın neredeyse imkansız olduğu okul ortamı içerisindeki öğrenciler arasında temas ve bulaş daha da fazla olursa, yüz yüze eğitime tekrar ara verilir mi?’

İzleyip göreceğiz…

AÇIK KESME ŞEKER 

Pandemi henüz bitmedi

Korona virüs (Covid-19) hala can almaya devam ediyor.

Uzmanlar tedbirlere sıkıca uymaya devam etmemiz gerektiği yönünde uyarıyorlar.

Tedbirlerin hafızalarımızda kalan en büyük uyarı sloganlarından biri maske mesafe hijyen di.

Gazetemizdeki yazılarımızda defalarca dile getirmemize ve yetkilileri uyarmamıza rağmen duyarsın kahvehane ve çay ocağı işletmecileri sanırım yeterli denetim olmamasını da fırsat bilerek açık şeker kullanmaya devam ediyorlar…

Şekersiz çay içenlerin iade ettiği şekerler pandemi ortamında 3 kuruş kar etme hevesi ile geri gidiyor..

Gücenmeye gerek yok ancak burada Kozlu Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimlerinin yetersiz olduğunu anlıyoruz.

Bu konuyu toplum sağlığı açısından aylar öncesinden defalarca gündeme taşıdık.

Konu ile ilgili belediye Meclis kararı dahi varken duyarsız işletmecilerin biraz daha kar elde etmek amacı ile bu kadar umursamazca hareket etmeleri, denetim mekanizmasının zayıf olduğunun bir göstergesidir.

Dileriz bu vesile ile dileriz zabıta ekipleri denetimlerini daha sıkı bir hale gelir ve yanlışta ısrar eden gözünü para hırsı bürümüş, toplum sağlığını hiçe sayan işletmelere daha ciddi yaptırımlar uygulanır…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.