Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

GELİN YENİ ZONGULDAK İÇİN EL ELE VERELİM

Geçen ay gerçekleştirilen olağan kongrede Enerji Bir-Sen Zonguldak şube Başkanlığına seçilen çok değerli büyüğüm Sedat Güngör ağabeyimin geçtiğimiz hafta Kozlu Gazeteciler Cemiyetine iadeyi ziyarete geldi.Kendisi ile çok zevkli, bir o kadar da faydalı olduğuna inandığım bir sohbet gerçekleştirdik.Sedat ağabeyin de benim gibi, başta enerji politikaları konusu olmak üzere her konuda ‘İstemezük’ diyenlere, ancak alternatif sunmayanlara karşı tepkili olduğunu gördüm.Bunu söylerken kesinlikle çevreye ve doğal yaşama zarar verici uygulamaları benimsemediğimi peşin olarak vurgulamak istiyorum! Ancak yıllarca Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmuş bu şehrin de her geçen gün bitip tükendiğini görmek içimi sızlatıyor.Bu şehrin yeniden Türkiye’nin lokomotifi olabilmesi, göç alması, geri kalmışlıktan kurtulup gelişmesi için son yılların en cazip teknolojik dalı olan Enerji üssü dolaylı olarak ’ta Sanayi şehri olmasını düşünenlerden biriyim.Bununla birlikte Aktivistlere bakacak olursak, ‘Kömür öldürür’, ‘Termik Santrallar Zehir saçar’, ‘Demir Çelik tesisleri havayı kirletir’, ‘Sanayi tesisleri kanser saçar’, ‘Hidroelektrik santraller Doğa katliamına yol açar’ gibi birçok söylemle sanayileşmenin her zaman karşısında olduklarını görürüz.Ancak gerçek, uygulanabilir yapıcı çözüm üretmekten geri dururlar. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelin demekten öteye gitmezler.Tamam, yenilenebilir enerjiden de faydalanmak güzel ancak, insanlara iş alanları ve istihdam yaratacak işletmeler de lazım bu şehrin gelişmesi için.Bakın Erdemir sadece Ereğli’nin değil, Batı Karadeniz Bölgesinin ekonomisine can veriyor. Erdemir’siz bir Ereğli köy olmaktan öteye gidebilir mi?Ya köy olan Muslu? Ya da Çatalağzı Beldesi?Eren Enerji Santralının kurulması ile kaderleri değişmedi mİ?Birçok insan göç etmekten kurtulup, göç edenler çalışmak için kendi memleketlerine dönmediler mi?Hava kirliliği vs. bazı etkenler yok mu?Vardır elbette. Ancak emin olun Gazipaşa caddesinde boş gezenlerin soluduğu zehirli egzoz dumanı dolu hava Çatalağzı ve Ereğli ile mukayese dahi edilemez! Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurarak şehrimizin gelişmesi adına doğru enerji politikalarına destek vermek, gerekli olduğuna olan inanç ve düşüncelerimle tüm hemşerilerimi yeni Türkiye değil ama yeni Zonguldak için el ele vermeye çağırıyorum.
Ekleme Tarihi: 12 Aralık 2014 - Cuma

GELİN YENİ ZONGULDAK İÇİN EL ELE VERELİM

Geçen ay gerçekleştirilen olağan kongrede Enerji Bir-Sen Zonguldak şube Başkanlığına seçilen çok değerli büyüğüm Sedat Güngör ağabeyimin geçtiğimiz hafta Kozlu Gazeteciler Cemiyetine iadeyi ziyarete geldi.
Kendisi ile çok zevkli, bir o kadar da faydalı olduğuna inandığım bir sohbet gerçekleştirdik.
Sedat ağabeyin de benim gibi, başta enerji politikaları konusu olmak üzere her konuda ‘İstemezük’ diyenlere, ancak alternatif sunmayanlara karşı tepkili olduğunu gördüm.
Bunu söylerken kesinlikle çevreye ve doğal yaşama zarar verici uygulamaları benimsemediğimi peşin olarak vurgulamak istiyorum!
Ancak yıllarca Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmuş bu şehrin de her geçen gün bitip tükendiğini görmek içimi sızlatıyor.
Bu şehrin yeniden Türkiye’nin lokomotifi olabilmesi, göç alması, geri kalmışlıktan kurtulup gelişmesi için son yılların en cazip teknolojik dalı olan Enerji üssü dolaylı olarak ’ta Sanayi şehri olmasını düşünenlerden biriyim.
Bununla birlikte Aktivistlere bakacak olursak, ‘Kömür öldürür’, ‘Termik Santrallar Zehir saçar’, ‘Demir Çelik tesisleri havayı kirletir’, ‘Sanayi tesisleri kanser saçar’, ‘Hidroelektrik santraller Doğa katliamına yol açar’ gibi birçok söylemle sanayileşmenin her zaman karşısında olduklarını görürüz.
Ancak gerçek, uygulanabilir yapıcı çözüm üretmekten geri dururlar. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelin demekten öteye gitmezler.
Tamam, yenilenebilir enerjiden de faydalanmak güzel ancak, insanlara iş alanları ve istihdam yaratacak işletmeler de lazım bu şehrin gelişmesi için.
Bakın Erdemir sadece Ereğli’nin değil, Batı Karadeniz Bölgesinin ekonomisine can veriyor. Erdemir’siz bir Ereğli köy olmaktan öteye gidebilir mi?
Ya köy olan Muslu? Ya da Çatalağzı Beldesi?
Eren Enerji Santralının kurulması ile kaderleri değişmedi mİ?
Birçok insan göç etmekten kurtulup, göç edenler çalışmak için kendi memleketlerine dönmediler mi?
Hava kirliliği vs. bazı etkenler yok mu?
Vardır elbette. Ancak emin olun Gazipaşa caddesinde boş gezenlerin soluduğu zehirli egzoz dumanı dolu hava Çatalağzı ve Ereğli ile mukayese dahi edilemez!
Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurarak şehrimizin gelişmesi adına doğru enerji politikalarına destek vermek, gerekli olduğuna olan inanç ve düşüncelerimle tüm hemşerilerimi yeni Türkiye değil ama yeni Zonguldak için el ele vermeye çağırıyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.