Sitenin sağında bir giydirme reklam

JAPON TURİSTLER MİYAZAKİ ATSUSHİ’Yİ ANDILAR

Kültür 18.06.2014 - 12:31, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7745+ kez okundu.
 

JAPON TURİSTLER MİYAZAKİ ATSUSHİ’Yİ ANDILAR

Türk kültürünü tanımak için Zonguldak’a gelen Japon misafirler, halk oyunu ekibiyle karşılıklı çiftetelli oynadı. Miyazaki Parkı’nı da ziyaret eden doktorlar, Van Depremi’nde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.
Geçtiğimiz yıl Japonya’da gerçekleştirilen Zonguldak tanıtım gününde THY’nin iki kişiyi misafir etmek için hediye ettiği biletlerle Türkiye’ye gelen Japon doktorlar Tada Mariko ve Linuma Akemi Zonguldak’a geldi. Japonya’da yaşayan Zonguldaklı Murat Ensici’nin girişimleriyle Zonguldak’a gelen Japon doktorlar, Zonguldak’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.     TÜRK KÜLTÜRÜNE HAYRAN KALDILAR   Ziyaret kapsamında Can Polat Pamay Spor Salonu’na gelen Japon doktorlar, burada halk oyunu ekibinin gösterilerini izledi. Türk Kültürü’ne hayran kalan Japon Doktorlar, ayrıca folklor gösterilerine katıldı. Kaşıkla oynayan Japon Doktorlar, tanıtım programı sonrasında da halk oyunu ekibiyle karşılıklı çifte telli oynadılar. Program sonunda ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız, Japon doktorlara yöresel oyunlarda kullanılan kaşıklardan hediye etti.     MİYAZAKİ ATSUSHİ’Yİ UNUTMADILAR   2011 yılında Van’da meydana gelen depremde gönüllü olarak çalıştığı esnada hayatını kaybeden Japon Doktor Miyazaki Atsushi’nin anısına yapılan anıtı ziyaret eden doktorlar, burada hayatını kaybeden meslektaşlarını andılar.   Kozlu Eski Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından yaptırılan anıtı ziyaretlerinde duygulanan Mariko ve Akemi, duygu yüklü olduklarını ifade etti. Japon doktorlara anıt ziyaretinde madenci heykeli de hediye edildi. Miyazaki Atsushi’nin Van’da gönüllü olarak çalıştığını ifade eden Bektaş, anıt ziyaretinde Japon misafirleri de yalnız bırakmadı. Bektaş, “Tamamen insani duygularla vatandaşlarımıza yardım etmek için hayatını kaybetti. Bizler de vefamızı gösterelim dedik. O ne niyetlerle Türkiye’ye geldiyse bizde sadece insanlığın ortada kalmadığını göstermek amacıyla bu anıtı yaptık. Nur içinde yatsın. Misafirlerimize de hoş geldin diyoruz. Bizleri onurlandırdılar. Bizler de onlara misafirperverliğimizi göstereceğiz” dedi.
Türk kültürünü tanımak için Zonguldak’a gelen Japon misafirler, halk oyunu ekibiyle karşılıklı çiftetelli oynadı. Miyazaki Parkı’nı da ziyaret eden doktorlar, Van Depremi’nde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.

Geçtiğimiz yıl Japonya’da gerçekleştirilen Zonguldak tanıtım gününde THY’nin iki kişiyi misafir etmek için hediye ettiği biletlerle Türkiye’ye gelen Japon doktorlar Tada Mariko ve Linuma Akemi Zonguldak’a geldi. Japonya’da yaşayan Zonguldaklı Murat Ensici’nin girişimleriyle Zonguldak’a gelen Japon doktorlar, Zonguldak’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

 

  TÜRK KÜLTÜRÜNE HAYRAN KALDILAR

  Ziyaret kapsamında Can Polat Pamay Spor Salonu’na gelen Japon doktorlar, burada halk oyunu ekibinin gösterilerini izledi. Türk Kültürü’ne hayran kalan Japon Doktorlar, ayrıca folklor gösterilerine katıldı. Kaşıkla oynayan Japon Doktorlar, tanıtım programı sonrasında da halk oyunu ekibiyle karşılıklı çifte telli oynadılar. Program sonunda ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız, Japon doktorlara yöresel oyunlarda kullanılan kaşıklardan hediye etti.

 

  MİYAZAKİ ATSUSHİ’Yİ UNUTMADILAR

  2011 yılında Van’da meydana gelen depremde gönüllü olarak çalıştığı esnada hayatını kaybeden Japon Doktor Miyazaki Atsushi’nin anısına yapılan anıtı ziyaret eden doktorlar, burada hayatını kaybeden meslektaşlarını andılar.

  Kozlu Eski Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından yaptırılan anıtı ziyaretlerinde duygulanan Mariko ve Akemi, duygu yüklü olduklarını ifade etti. Japon doktorlara anıt ziyaretinde madenci heykeli de hediye edildi. Miyazaki Atsushi’nin Van’da gönüllü olarak çalıştığını ifade eden Bektaş, anıt ziyaretinde Japon misafirleri de yalnız bırakmadı. Bektaş, “Tamamen insani duygularla vatandaşlarımıza yardım etmek için hayatını kaybetti. Bizler de vefamızı gösterelim dedik. O ne niyetlerle Türkiye’ye geldiyse bizde sadece insanlığın ortada kalmadığını göstermek amacıyla bu anıtı yaptık. Nur içinde yatsın. Misafirlerimize de hoş geldin diyoruz. Bizleri onurlandırdılar. Bizler de onlara misafirperverliğimizi göstereceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.