Sitenin sağında bir giydirme reklam

ŞEHRİ, 2017'DEN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Gündem 05.01.2017 - 23:23, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7830+ kez okundu.
 

ŞEHRİ, 2017'DEN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Zonguldak Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, 2016 yılının terör olayları yüzünden kendisini vicdanen çok yaraladığını belirtti. Esnaflara yedi buçuk milyon TL kredi verdiklerini de dile getiren Şehri: “Zonguldak Esnaf ve Kefalet Koparatifi Başkanı Ercan Şehri geçtiğimiz yılın esnaf açısından değerlendirmesini yaptı.
Ayrıca terörü de lanetleyen Şehri, 2017'nin ise esnaf açısından zor geçeceğini belirtti.Ercan Şehri yaptığı açıklamasında; "2016 yılı terör olayları yüzünden bizi vicdanen çok yaraladı. Meydana gelen olaylar bizleri çok üzdü. Ölen kişilere Allah rahmet diliyoruz. Olmaması lazımdı ama kaderin önüne geçilemiyor, bunun için çok üzgünüz. Esnaf olarak 2016 yılında biz yedi buçuk milyon TL kredi verdik. Üç Milyon sekiz yüz bin lira da faizsiz kredi verdik. Geri ödemeler çok güzel giderken son dört ayda aksamalar başladı.Mesela 3 senedir düzenli ödeyenler on beş yirmi gün gecikmeli olarak ödeme yapabildiler. Ama yine sağ duyulu davranıp zorlanan esnafımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Kimsenin de zarara uğramasını istemiyoruz. Puanımız gittikçe düşüyor. 187'den 52'ye kadar düştük böyle giderse iki buçuk ay içerisinde 40lara kadar düşeceğiz. Eğer 35 olursa puanımız 150 bin lira kredi vereceğiz. Son zamanlarda 100 bin liraya kadar çok kişiye de kredi verdik, gayet güzel bir rakam. Bizim bu kredileri dağıtmamız Zonguldakta ki ekonomiye katkımız olmuştur. Toplam on bir buçuk milyonu bulmuştur verdiğimiz kredi. Bu paranın piyasada dolaşması bizi birazda olsun rahatlattı. Aldığımız duyumlara göre genel merkezimiz bu sene Türkiye genelinde yüzde 50 daha fazla Esnaf Kefalet Kooparatiflerine para ayırdı. Bizim grup atlayıp beşinci gruba düşmemiz daha iyi oldu bazı kriterleri aramıyor Halkbankası. Kredi kartı borcu olanlar için ufak tefek borçlarını kapatmışlara kredi versekte büyük borçlulara kredi veremiyoruz. Şimdilik tek ricam verilen kredilerin geri ödemeleridir." dedi.2017 yılında Esnaf için öngörü bulunan Şehri; " Bu sene hepimiz esnafın iyi olmasını isteriz ama bu durumda iyi olmayacağını tahmin ediyorum.Çünkü zamlar esnafı biraz etkiledi.İnşallah 2017'nin iyi olmasını temenni ediyoruz." dedi
Zonguldak Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, 2016 yılının terör olayları yüzünden kendisini vicdanen çok yaraladığını belirtti. Esnaflara yedi buçuk milyon TL kredi verdiklerini de dile getiren Şehri: “Zonguldak Esnaf ve Kefalet Koparatifi Başkanı Ercan Şehri geçtiğimiz yılın esnaf açısından değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca terörü de lanetleyen Şehri, 2017'nin ise esnaf açısından zor geçeceğini belirtti.
Ercan Şehri yaptığı açıklamasında; "2016 yılı terör olayları yüzünden bizi vicdanen çok yaraladı. Meydana gelen olaylar bizleri çok üzdü. Ölen kişilere Allah rahmet diliyoruz. Olmaması lazımdı ama kaderin önüne geçilemiyor, bunun için çok üzgünüz. Esnaf olarak 2016 yılında biz yedi buçuk milyon TL kredi verdik. Üç Milyon sekiz yüz bin lira da faizsiz kredi verdik. Geri ödemeler çok güzel giderken son dört ayda aksamalar başladı.Mesela 3 senedir düzenli ödeyenler on beş yirmi gün gecikmeli olarak ödeme yapabildiler. Ama yine sağ duyulu davranıp zorlanan esnafımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Kimsenin de zarara uğramasını istemiyoruz. Puanımız gittikçe düşüyor. 187'den 52'ye kadar düştük böyle giderse iki buçuk ay içerisinde 40lara kadar düşeceğiz. Eğer 35 olursa puanımız 150 bin lira kredi vereceğiz. Son zamanlarda 100 bin liraya kadar çok kişiye de kredi verdik, gayet güzel bir rakam. Bizim bu kredileri dağıtmamız Zonguldakta ki ekonomiye katkımız olmuştur. Toplam on bir buçuk milyonu bulmuştur verdiğimiz kredi. Bu paranın piyasada dolaşması bizi birazda olsun rahatlattı. Aldığımız duyumlara göre genel merkezimiz bu sene Türkiye genelinde yüzde 50 daha fazla Esnaf Kefalet Kooparatiflerine para ayırdı. Bizim grup atlayıp beşinci gruba düşmemiz daha iyi oldu bazı kriterleri aramıyor Halkbankası. Kredi kartı borcu olanlar için ufak tefek borçlarını kapatmışlara kredi versekte büyük borçlulara kredi veremiyoruz. Şimdilik tek ricam verilen kredilerin geri ödemeleridir." dedi.
2017 yılında Esnaf için öngörü bulunan Şehri; " Bu sene hepimiz esnafın iyi olmasını isteriz ama bu durumda iyi olmayacağını tahmin ediyorum.Çünkü zamlar esnafı biraz etkiledi.İnşallah 2017'nin iyi olmasını temenni ediyoruz." dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.