Sitenin sağında bir giydirme reklam

EYLEM BİTTİ, SORUNLAR BİTMEDİ

Gündem 10.06.2016 - 02:12, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8009+ kez okundu.
 

EYLEM BİTTİ, SORUNLAR BİTMEDİ

4 aylık maaşlarını alamayan, işyerlerine kayyum atandıktan sonra üretimin durdurulması nedeniyle işsiz kalan ve haklarını aramak için birçok eylem yapan, son olarak açlık grevi yapan Deka maden işçileri, seslerini duyurmak için Ankara'ya gittiler. Kamuoyunda yer alan 'işçilerin haklarını aldıkları' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten işçileri, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu ile başta Deniz Baykal, Özgür Özel, M.Rıza Yalçınkaya gibi isimler olmak üzere birçok CHP'li milletvekili ağırladı. DEMİRTAŞ VE TURPÇU’YA TALİMAT İşçiler, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini anlatarak, başından itibaren kendilerine verdiği destek için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiler. CHP lideri de işçilere; bugüne kadar hep işçilerin yanında olduklarını, bundan sonra sorunları çözülünceye kadar yanlarında olacaklarını belirterek, her aşamada işçilere destek olunması için CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu’ya talimat verdi. İşçiler, Veli Ağbaba, Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu ile birlikte basın toplantısına katılarak, seslerini tüm Türkiye' ye duyurma fırsatı yakaladı. VALİ EYLEM KIRICILIĞI YAPTI Polis zorlaması sonucunda açlık grevine dönüşen işçi eyleminde; kayyumu bizzat yöneten valinin, işçilerin haklarını almasını değil eylemin bitirilmesini amaçladığını belirten Ağbaba, "İşçi arkadaşlarımızın kendi alın teriyle kazandıkları haklar hala verilmiş değil. Vali, burada eylem kırıcılığı yapmıştır. Hükümet, bu insanlara iş güvencesi sağlamak, kıdem tazminatı gibi haklarını ödemek zorundadır "dedi. ENERJİ BAKANINA YANLIŞ BİLGİ AKTARILMIŞ Madenci arkadaşlarımızın kavgası, her şeyden önce ekmek kavgasıdır diyen Demirtaş, eylemin amacının herhangi bir siyasi amaç taşımadığını, tek amacın yasal haklarını almak ve iş güvencesinin sağlanması olduğunu ifade etti. Demirtaş, hükümetin yanlış politikaları sonucu, işsizliğin Zonguldak'ın kronik sorunu olduğunu, Zonguldak'ın kanayan yarası olduğunu vurguladı. Bu işçilerin hepsinin deneyimli madenciler olduğunu belirten CHP'li Demirtaş, TTK'nın 5500 işçi açığının bulunduğunu hatırlatarak, bu işçilerin TTK'ya alınarak mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Eylemi son ana kadar sürdüren 17 işçiye 6-7 bin lira, diğer 230 işçiye ise sadece 1400 lira ödeme yapıldığını belirten Demirtaş, bürokratların Enerji Bakanı'na yanlış bilgi aktardığını iddia etti. Kıdem tazminatı ve diğer hakların ödenmediğini söyleyen Demirtaş, 'Eylem bitti ama sorunlar bitmedi' dedi. ALIN TERİMİZ KÖMÜR KARASIYSA İşçiler adına konuşma yapan Cemal Akın, “Bizim sadaka gibi az az verilen ücretlere ihtiyacımız yok. Bizim hiçbir şekilde mağduriyetimiz giderilmedi. Alın terimiz kömür karasıysa, hakkımızı istiyoruz. Ramazana boynu bükük girdik, bayrama boynu bükük girmek istemiyoruz” açıklamasında bulundu. 


4 aylık maaşlarını alamayan, işyerlerine kayyum atandıktan sonra üretimin durdurulması nedeniyle işsiz kalan ve haklarını aramak için birçok eylem yapan, son olarak açlık grevi yapan Deka maden işçileri, seslerini duyurmak için Ankara'ya gittiler. Kamuoyunda yer alan 'işçilerin haklarını aldıkları' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten işçileri, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu ile başta Deniz Baykal, Özgür Özel, M.Rıza Yalçınkaya gibi isimler olmak üzere birçok CHP'li milletvekili ağırladı.

DEMİRTAŞ VE TURPÇU’YA TALİMAT

İşçiler, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini anlatarak, başından itibaren kendilerine verdiği destek için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiler. CHP lideri de işçilere; bugüne kadar hep işçilerin yanında olduklarını, bundan sonra sorunları çözülünceye kadar yanlarında olacaklarını belirterek, her aşamada işçilere destek olunması için CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu’ya talimat verdi.

İşçiler, Veli Ağbaba, Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu ile birlikte basın toplantısına katılarak, seslerini tüm Türkiye' ye duyurma fırsatı yakaladı.

VALİ EYLEM KIRICILIĞI YAPTI

Polis zorlaması sonucunda açlık grevine dönüşen işçi eyleminde; kayyumu bizzat yöneten valinin, işçilerin haklarını almasını değil eylemin bitirilmesini amaçladığını belirten Ağbaba, "İşçi arkadaşlarımızın kendi alın teriyle kazandıkları haklar hala verilmiş değil. Vali, burada eylem kırıcılığı yapmıştır. Hükümet, bu insanlara iş güvencesi sağlamak, kıdem tazminatı gibi haklarını ödemek zorundadır "dedi.

ENERJİ BAKANINA YANLIŞ BİLGİ AKTARILMIŞ

Madenci arkadaşlarımızın kavgası, her şeyden önce ekmek kavgasıdır diyen Demirtaş, eylemin amacının herhangi bir siyasi amaç taşımadığını, tek amacın yasal haklarını almak ve iş güvencesinin sağlanması olduğunu ifade etti. Demirtaş, hükümetin yanlış politikaları sonucu, işsizliğin Zonguldak'ın kronik sorunu olduğunu, Zonguldak'ın kanayan yarası olduğunu vurguladı.

Bu işçilerin hepsinin deneyimli madenciler olduğunu belirten CHP'li Demirtaş, TTK'nın 5500 işçi açığının bulunduğunu hatırlatarak, bu işçilerin TTK'ya alınarak mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Eylemi son ana kadar sürdüren 17 işçiye 6-7 bin lira, diğer 230 işçiye ise sadece 1400 lira ödeme yapıldığını belirten Demirtaş, bürokratların Enerji Bakanı'na yanlış bilgi aktardığını iddia etti. Kıdem tazminatı ve diğer hakların ödenmediğini söyleyen Demirtaş, 'Eylem bitti ama sorunlar bitmedi' dedi.

ALIN TERİMİZ KÖMÜR KARASIYSA

İşçiler adına konuşma yapan Cemal Akın, “Bizim sadaka gibi az az verilen ücretlere ihtiyacımız yok. Bizim hiçbir şekilde mağduriyetimiz giderilmedi. Alın terimiz kömür karasıysa, hakkımızı istiyoruz. Ramazana boynu bükük girdik, bayrama boynu bükük girmek istemiyoruz” açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.