Sitenin sağında bir giydirme reklam

LASTİKÇİLERDE KIŞ LASTİĞİ MESAİSİ YOĞUN GEÇİYOR

Gündem 02.12.2015 - 21:10, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4334+ kez okundu.
 

LASTİKÇİLERDE KIŞ LASTİĞİ MESAİSİ YOĞUN GEÇİYOR

  Yasa gereği yük ve yolcu nakli yapan araçlarda 1 Aralık 2015 tarihinden itibaren kış lastiği kullanma zorunluluğu, bazı araç sürücülerinin işini son güne bırakması nedeniyle oto lastik satış ve tamiri yapan servislerde aşırı yoğunluğa sebep oldu. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar araç lastiği değiştirme mesaisi uygulayan servisler yetkilileri ve çalışanları, araç sahiplerini 1 Aralık tarihini geçirmemesi yönünde uyardılar. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık Salı günü başladı.1 Aralıktan itibaren kış lastiği takmayanlara 571 TL ceza kesilecek. Cezanın miktarı 1 Ocaktan sonra artarak 602 TL olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012 yılında yürürlüğe giren ‘Araçların yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik’ e göre kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.

 

Yasa gereği yük ve yolcu nakli yapan araçlarda 1 Aralık 2015 tarihinden itibaren kış lastiği kullanma zorunluluğu, bazı araç sürücülerinin işini son güne bırakması nedeniyle oto lastik satış ve tamiri yapan servislerde aşırı yoğunluğa sebep oldu.

Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar araç lastiği değiştirme mesaisi uygulayan servisler yetkilileri ve çalışanları, araç sahiplerini 1 Aralık tarihini geçirmemesi yönünde uyardılar.

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık Salı günü başladı.1 Aralıktan itibaren kış lastiği takmayanlara 571 TL ceza kesilecek. Cezanın miktarı 1 Ocaktan sonra artarak 602 TL olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012 yılında yürürlüğe giren ‘Araçların yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik’ e göre kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.