Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERTAN KABOTAJ BAYRAMINDA BALIKÇI BARINAKLARINI YIKTIRDI

Kozlu 05.07.2015 - 18:44, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7016+ kez okundu.
 

ERTAN KABOTAJ BAYRAMINDA BALIKÇI BARINAKLARINI YIKTIRDI

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramında Kozlu Belediyesi tarafından Polis Ekiplerinin desteği ile Kozlu Limanında bulunan balıkçı barınakları yıkıldı.
*Yıkımın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanan 1 Temmuz’a denk gelmesi manidar olarak karşılandı.* Yıkıma tepki gösteren Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muammer Gökdemir ve Kooperatif İkinci başkanı Ergün Kayhan Belediye tarafından Kozlulu balıkçıların mağdur edildiğini dile getirerek şunları söyledi;* Kozlu Belediyesi tarafından yapılan prestij park projesi kapsamında, Polis evi altındaki kısımda çekekleri bulunan balıkçılar bir protokol ile birlikte çekekleri anahtar teslim kendilerine teslim edileceği vaadi ile birlikte Milli Emlak’tan kiralık olan yerlerini terk ederek buraya geldiler.* Önceki dönem Kozlu Belediye Başkanı olan Ali Bektaş’ın balıkçı esnafına çekeklerini 3 ay içerisinde teslim edeceğine dair sözü var.n Ancak şu anda her biri mağdur olmuş durumda. Projenin kanuna uygun olmadığı gerekçesi ile balıkçıların ağlarını, oltalarını ve balıkçılık malzemelerini koydukları kapalı alan belediye yıkım ekipleri tarafından yıkılıyor. n Soruna kendisinden önceki yönetimin yanlışı olduğu gerekçesi ile herhangi bir çözüm üretmeyen ve Kabotaj ve Denizcilik Bayramında balıkçı barınaklarının yıkımı yönünde Belediye Ekiplerine emir veren şu anki belediye Başkanı Ertan Şahin’den yazı ile Balıkçı Barınaklarının yönetiminin Kozlu Su Ürünleri Kooperatifine Devredilmesini çözüm arayışlarının Kooperatif bünyesinde aranmasını istedik ancak olumlu yanıt alamadık.* Türkiye’de işletmesini Belediyenin yaptığı Kozlu ve Filyos’tan başka bir balıkçı barınağı yok!* Belediye ya protokolü iptal edip Barınakların yönetimini Kozlu Su ürünleri Koperatifine verecek ya da Kooperatif ile yaptığı protokol gereği çekekleri yıkılan balıkçılara barınaklarını teslim edecek. Bunun çözümü bu’ dedi.* Barınağı kendisi gelmeden yıkılan ve olay yerine gelip barınağının yıkıldığını gören Barınak sahiplerinden Hayrettin Tekir ise elindeki mahkeme kararlarını göstererek. ‘Benim elimde Bölge İdare Mahkemesinden aldığım yürütmeyi durdurma kararlarım var. Ben mahkemeyi kazanmışım. Belediye Danıştay’a başvurmuş itiraz etmiş. Danıştay daha kararını vermeden yani mahkeme devam ederken nasıl olur da hem de ben başında yokken bana ait barınak yıkılır. Şu anda durumu belgeleyip belediye hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım’ dedi. (BKH)
1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramında Kozlu Belediyesi tarafından Polis Ekiplerinin desteği ile Kozlu Limanında bulunan balıkçı barınakları yıkıldı.

*Yıkımın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanan 1 Temmuz’a denk gelmesi manidar olarak karşılandı.
* Yıkıma tepki gösteren Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muammer Gökdemir ve Kooperatif İkinci başkanı Ergün Kayhan Belediye tarafından Kozlulu balıkçıların mağdur edildiğini dile getirerek şunları söyledi;
* Kozlu Belediyesi tarafından yapılan prestij park projesi kapsamında, Polis evi altındaki kısımda çekekleri bulunan balıkçılar bir protokol ile birlikte çekekleri anahtar teslim kendilerine teslim edileceği vaadi ile birlikte Milli Emlak’tan kiralık olan yerlerini terk ederek buraya geldiler.
* Önceki dönem Kozlu Belediye Başkanı olan Ali Bektaş’ın balıkçı esnafına çekeklerini 3 ay içerisinde teslim edeceğine dair sözü var.
n Ancak şu anda her biri mağdur olmuş durumda. Projenin kanuna uygun olmadığı gerekçesi ile balıkçıların ağlarını, oltalarını ve balıkçılık malzemelerini koydukları kapalı alan belediye yıkım ekipleri tarafından yıkılıyor.
n Soruna kendisinden önceki yönetimin yanlışı olduğu gerekçesi ile herhangi bir çözüm üretmeyen ve Kabotaj ve Denizcilik Bayramında balıkçı barınaklarının yıkımı yönünde Belediye Ekiplerine emir veren şu anki belediye Başkanı Ertan Şahin’den yazı ile Balıkçı Barınaklarının yönetiminin Kozlu Su Ürünleri Kooperatifine Devredilmesini çözüm arayışlarının Kooperatif bünyesinde aranmasını istedik ancak olumlu yanıt alamadık.
* Türkiye’de işletmesini Belediyenin yaptığı Kozlu ve Filyos’tan başka bir balıkçı barınağı yok!
* Belediye ya protokolü iptal edip Barınakların yönetimini Kozlu Su ürünleri Koperatifine verecek ya da Kooperatif ile yaptığı protokol gereği çekekleri yıkılan balıkçılara barınaklarını teslim edecek. Bunun çözümü bu’ dedi.
* Barınağı kendisi gelmeden yıkılan ve olay yerine gelip barınağının yıkıldığını gören Barınak sahiplerinden Hayrettin Tekir ise elindeki mahkeme kararlarını göstererek. ‘Benim elimde Bölge İdare Mahkemesinden aldığım yürütmeyi durdurma kararlarım var. Ben mahkemeyi kazanmışım. Belediye Danıştay’a başvurmuş itiraz etmiş. Danıştay daha kararını vermeden yani mahkeme devam ederken nasıl olur da hem de ben başında yokken bana ait barınak yıkılır. Şu anda durumu belgeleyip belediye hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım’ dedi. (BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.