Sitenin sağında bir giydirme reklam

BU RANT PROJESiNE DUR DiYECEK KiMSE YOK MU

Kozlu 13.10.2017 - 17:06, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4037+ kez okundu.
 

BU RANT PROJESiNE DUR DiYECEK KiMSE YOK MU

Mimarlar Odası neden bir açıklama yapmıyor? Şehir Plancıları Odası Neden duyarsız davranıyor? Mahkeme kararlarına muhalefet edilerek yapılan kişiye özel bu imar düzenlemesine ‘Dur’ diyecek herhangi bir kurum yok mu? Ak Parti Genel Merkezi Kozlu’nun İmar Rant Cenneti olarak anılmasından rahatsız olmuyor mu? Vatandaşın son ümidi Vali Ahmet Çınar!!!
Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde Belediyeye iş yapan E.Zeki Berberoğlu isimli müteahhitin de ortakları arasında bulunduğu şehir merkezindeki arsaya yapılması planlanan 16 katlı, inşaat ile ilgili geçtiğimiz hafta yaptığımız habere kamuoyundan gelen tepkiler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Kozlu kent merkezinde bulunan arsaya geçtiğimiz yıllarda özel imar revizyonu ile 16 kat inşaat izni verilmesi kamuoyunda büyük tepkilere yol açmış ve belediye müteahhitine özel parsel bazında yapılan düzenleme, tepkileri azaltmak amacıyla başka bir meclis toplantısında tekrar görüşülerek kat eksiltmesine gidilmeden ada bazında şeklinde yeniden 16 kat olarak kabul edilmişti. Ancak aynı toplantıda kabul edilen 16 kat uygulamasının kabulüne arsanın 400 metre kareden büyük olma şartı gibi kurnazca bir şart eklenerek diğer küçük parsel sahipleri adeta belediye müteahhiti olan ve kamuoyunda Başkan ve ekibi ile çok yakın ilişkileri olduğu bilinen E. Zeki Berberoğlu ve ortaklarının kucağına itilmişti. Aradan bir yıl geçtikten sonra, Kozlu’nun siluetini de bozacak şekilde ne Zonguldak ne de çevre illerde, 40 bin nüfuslu hiçbir ilçe merkezinde eşi benzeri bulunmayan, tamamen kişiye özel rant amaçlı hazırlandığı her halinden belli olan 16 katlı inşaat projesinin hayata geçirileceği, geçtiğimiz haftalarda müteahhit E.Zeki Berberoğlu tarafından sosyal medya hesabından ilan edildikten sonra kamuoyundaki tepkiler yeniden alevlenmeye başladı. Böyle bir projenin, alüvyonlu, geçmişte dere yatağı olan ve çevresindeki en yüksek kat sayısının 6-7 kat olduğu bir alana yapılmasını Kozlu’ya ihanet olarak nitelendiren vatandaşlar, Kozlu Belediyesi’nin müteahhitden yana tavrından sonra çareyi Zonguldak’ın sorunları ile ilgili geldiği günden beri etkin mesai harcayan Vali Ahmet Çınar’a seslerini duyurmak olarak görüyorlar.  Ayrıca Kozlulular, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odasının da hali hazırda Revizyon İmar Planları mahkeme tarafından iptal edilmiş Kozlu’da, mahkeme kararlarına muhalefet edilerek yapılmış bir revizyon imar düzenlemesi ile gözünü para hırsı bürümüş müteahhit ve onun dümen suyuna giden siyasetçilere karşı kamu yararına mücadele                           etmeye davet ettiklerini dile getiriyorlar.  Vatandaşlar, Kozlu şehir merkezine 16 katlı gökdelen modeli bir yapının inşa edilmesine engel olma yolundaki tüm bu çabalarının sonuçsuz kalması durumunda, Belediye Başkanı, İmar Komisyonu üyeleri ve karara onay veren Belediye Meclis üyeleri ile ilgili bireysel olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup yürütmeyi durdurma davası açacaklarını dile getiriyorlar. Diğer yandan kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen bu güne kadar herhangi bir açıklamada bulunmayan Zonguldak Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor.(BKH)
Mimarlar Odası neden bir açıklama yapmıyor? Şehir Plancıları Odası Neden duyarsız davranıyor? Mahkeme kararlarına muhalefet edilerek yapılan kişiye özel bu imar düzenlemesine ‘Dur’ diyecek herhangi bir kurum yok mu? Ak Parti Genel Merkezi Kozlu’nun İmar Rant Cenneti olarak anılmasından rahatsız olmuyor mu? Vatandaşın son ümidi Vali Ahmet Çınar!!!

Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde Belediyeye iş yapan E.Zeki Berberoğlu isimli müteahhitin de ortakları arasında bulunduğu şehir merkezindeki arsaya yapılması planlanan 16 katlı, inşaat ile ilgili geçtiğimiz hafta yaptığımız habere kamuoyundan gelen tepkiler gün geçtikçe artarak devam ediyor.

Kozlu kent merkezinde bulunan arsaya geçtiğimiz yıllarda özel imar revizyonu ile 16 kat inşaat izni verilmesi kamuoyunda büyük tepkilere yol açmış ve belediye müteahhitine özel parsel bazında yapılan düzenleme, tepkileri azaltmak amacıyla başka bir meclis toplantısında tekrar görüşülerek kat eksiltmesine gidilmeden ada bazında şeklinde yeniden 16 kat olarak kabul edilmişti. Ancak aynı toplantıda kabul edilen 16 kat uygulamasının kabulüne arsanın 400 metre kareden büyük olma şartı gibi kurnazca bir şart eklenerek diğer küçük parsel sahipleri adeta belediye müteahhiti olan ve kamuoyunda Başkan ve ekibi ile çok yakın ilişkileri olduğu bilinen E. Zeki Berberoğlu ve ortaklarının kucağına itilmişti.

Aradan bir yıl geçtikten sonra, Kozlu’nun siluetini de bozacak şekilde ne Zonguldak ne de çevre illerde, 40 bin nüfuslu hiçbir ilçe merkezinde eşi benzeri bulunmayan, tamamen kişiye özel rant amaçlı hazırlandığı her halinden belli olan 16 katlı inşaat projesinin hayata geçirileceği, geçtiğimiz haftalarda müteahhit E.Zeki Berberoğlu tarafından sosyal medya hesabından ilan edildikten sonra kamuoyundaki tepkiler yeniden alevlenmeye başladı.

Böyle bir projenin, alüvyonlu, geçmişte dere yatağı olan ve çevresindeki en yüksek kat sayısının 6-7 kat olduğu bir alana yapılmasını Kozlu’ya ihanet olarak nitelendiren vatandaşlar, Kozlu Belediyesi’nin müteahhitden yana tavrından sonra çareyi Zonguldak’ın sorunları ile ilgili geldiği günden beri etkin mesai harcayan Vali Ahmet Çınar’a seslerini duyurmak olarak görüyorlar. 

Ayrıca Kozlulular, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odasının da hali hazırda Revizyon İmar Planları mahkeme tarafından iptal edilmiş Kozlu’da, mahkeme kararlarına muhalefet edilerek yapılmış bir revizyon imar düzenlemesi ile gözünü para hırsı bürümüş müteahhit ve onun dümen suyuna giden siyasetçilere karşı kamu yararına mücadele                           etmeye davet ettiklerini dile getiriyorlar. 

Vatandaşlar, Kozlu şehir merkezine 16 katlı gökdelen modeli bir yapının inşa edilmesine engel olma yolundaki tüm bu çabalarının sonuçsuz kalması durumunda, Belediye Başkanı, İmar Komisyonu üyeleri ve karara onay veren Belediye Meclis üyeleri ile ilgili bireysel olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup yürütmeyi durdurma davası açacaklarını dile getiriyorlar.

Diğer yandan kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen bu güne kadar herhangi bir açıklamada bulunmayan Zonguldak Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.