Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BEKTAŞ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş geçtiğimiz gün yerel basına verdiği bir röportajda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Şimdi bazıları diyecek ki, ‘Neye güvenerek kendini aday ilan etti? Bakalım Ak Parti onu aday yapacak mı?’ Öncelikle daha önceki köşe yazılarımızdan birinde yaptığımız şu tespiti bir kere daha hatırlatalım; Kozlu’da Belediye Başkanı seçilebilmek, bazılarının hayal dünyasında kurguladığı kadar basit değil! Öncelikle taban oyu 4-5 bin olan bir partiden aday olacaksınız! Sonra bu taban oyları muhafaza edip, kendi şahsi oyunuzdan da partinin oylarının üzerine bir 4-5 bin oy ekleyeceksiniz! Kozlu’da bu kritere sahip 2 parti var. AKP ve CHP. Bu iki partiden birinden aday olup üzerine kendi şahsi 4-5 bin oy ekleyebilecek Kozlu’da kaç kişi var? Ben iki kişi sayarım; Biri Ali Bektaş diğeri rahmetli Hüdai Dökmeci. Varsa benim şahsi 4-5 bin oyum var diyen delikanlı siyasetçi onu da yazarım. Ama öyle yalandan laga luga yapmasın. Kozlu’da herkes kimin şahsi kaç oyu olabileceğini az çok tahmin edebiliyor. E Kozlu’da herkes bunu tahmin edebiliyorsa, Ak Partinin Genel Merkezi’de bunu biliyordur. Bunun için Ali Bektaş çıkıp ‘ben adayım’ diyebiliyor. Var mı Ak Partiden aday olup üstüne kendinden 4-5 bin oy koyabilecek babayiğit? Ha bir de meclis üyeliklerine kimlerin yazılacağı konusu çok önem taşıyor. Üç kuruş oturum parasına muhtaç, çoluğunu çocuğunu belediyeye işe koymaktan ve el kaldırıp indirmekten başka bir beklentisi ya da becerisi olmayan kişilerle de halkın karşısına çıkan bir aday kendi şahsi oyu ne kadar olursa olsun, kendi şansını zora sokar. İktidar cephesinde durum böyle iken muhalefet cephesinde işler karışık. Yenilenme adı altında devam eden kongre sürecinde CHP’de milletvekillerinin güç savaşına tanık oluyoruz. Parti şimdiden ikiye bölünmüş ve kamplaşmış görüntüsü sergiliyor. Birlik beraberliğin olmadığı bir tabloda nasıl aday tespitinde bulunup, partinin oylarına kendi oylarını ekleyip seçim alacak, hem de Bektaş karşısında seçim alacak adayı nasıl ve nereden bulacaklar işin orası muamma… Bu seçimde ittifak yapmayacağını açıklayan İYİ Parti ise ittifak yapmazsa ne Zonguldak Belediye Meclisi’ne ne de Kozlu’ya bırakın başkanı meclis üyesi bile sokamaz! Son olarak şu tespiti de yapalım; Eğer Bektaş bu seçimde yeniden aday olursa, en büyük ihaneti ve darbeyi muhalefetten değil kendi içinden görecek. Hayalleri yıkılanlar, Bektaş’a seçimi kaybettirmek için ellerinden geleni artlarına koymayacaklar.
Ekleme Tarihi: 28 Eylül 2023 - Perşembe

BEKTAŞ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş geçtiğimiz gün yerel basına verdiği bir röportajda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Şimdi bazıları diyecek ki, ‘Neye güvenerek kendini aday ilan etti? Bakalım Ak Parti onu aday yapacak mı?’

Öncelikle daha önceki köşe yazılarımızdan birinde yaptığımız şu tespiti bir kere daha hatırlatalım;

Kozlu’da Belediye Başkanı seçilebilmek, bazılarının hayal dünyasında kurguladığı kadar basit değil!

Öncelikle taban oyu 4-5 bin olan bir partiden aday olacaksınız!

Sonra bu taban oyları muhafaza edip, kendi şahsi oyunuzdan da partinin oylarının üzerine bir 4-5 bin oy ekleyeceksiniz!

Kozlu’da bu kritere sahip 2 parti var.

AKP ve CHP.

Bu iki partiden birinden aday olup üzerine kendi şahsi 4-5 bin oy ekleyebilecek Kozlu’da kaç kişi var?

Ben iki kişi sayarım;

Biri Ali Bektaş diğeri rahmetli Hüdai Dökmeci.

Varsa benim şahsi 4-5 bin oyum var diyen delikanlı siyasetçi onu da yazarım.

Ama öyle yalandan laga luga yapmasın.

Kozlu’da herkes kimin şahsi kaç oyu olabileceğini az çok tahmin edebiliyor.

E Kozlu’da herkes bunu tahmin edebiliyorsa,

Ak Partinin Genel Merkezi’de bunu biliyordur.

Bunun için Ali Bektaş çıkıp ‘ben adayım’ diyebiliyor.

Var mı Ak Partiden aday olup üstüne kendinden 4-5 bin oy koyabilecek babayiğit?

Ha bir de meclis üyeliklerine kimlerin yazılacağı konusu çok önem taşıyor.

Üç kuruş oturum parasına muhtaç, çoluğunu çocuğunu belediyeye işe koymaktan ve el kaldırıp indirmekten başka bir beklentisi ya da becerisi olmayan kişilerle de halkın karşısına çıkan bir aday kendi şahsi oyu ne kadar olursa olsun, kendi şansını zora sokar.

İktidar cephesinde durum böyle iken muhalefet cephesinde işler karışık.

Yenilenme adı altında devam eden kongre sürecinde CHP’de milletvekillerinin güç savaşına tanık oluyoruz.

Parti şimdiden ikiye bölünmüş ve kamplaşmış görüntüsü sergiliyor.

Birlik beraberliğin olmadığı bir tabloda nasıl aday tespitinde bulunup, partinin oylarına kendi oylarını ekleyip seçim alacak, hem de Bektaş karşısında seçim alacak adayı nasıl ve nereden bulacaklar işin orası muamma…

Bu seçimde ittifak yapmayacağını açıklayan İYİ Parti ise ittifak yapmazsa ne Zonguldak Belediye Meclisi’ne ne de Kozlu’ya bırakın başkanı meclis üyesi bile sokamaz!

Son olarak şu tespiti de yapalım;

Eğer Bektaş bu seçimde yeniden aday olursa, en büyük ihaneti ve darbeyi muhalefetten değil kendi içinden görecek. Hayalleri yıkılanlar, Bektaş’a seçimi kaybettirmek için ellerinden geleni artlarına koymayacaklar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.