Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

VALİ’NİN BAŞINI GAF’I YEDİ

Önceki gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gece imzaladığı Valiler Kararnamesi ile birçok Vali’nin görev yeri değişti. Bazıları ‘Mülkiye Başmüfettişi’ olarak merkeze çekilirken, Bazıları da farklı illere atandı. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş merkeze çekilirken, Afyon Karahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ın yeni Valisi oldu.  Bürokraside merkeze çekilmek başarısızlık ya da istenileni verememek olarak nitelendirilir! Bu bağlamda Erdoğan Bektaş Ankara tarafından başarısız görülmüş olacak ki, başka bir ile atanmak yerine merkeze çekilmesine karar verilmiş. Ancak Erdoğan Bektaş’ın merkeze çekilmesinin asıl sebeplerinden biride Türkiye’nin Yeni Korona Virüs (Covid-19) Salgını ile en yoğun mücadele ettiği günlerde, tüm ülke tarafında büyük takdir gören sağlık çalışanlarına yönelik küçük düşürücü o gafı oldu. Vali Erdoğan Bektaş’ın, 17 Nisan 2020 tarihinde düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarına yönelik;  “Bizim bütün rakamımız 567 iken bu 567 içersisinde maalesef 137 tane sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. ….Sağlıkçılarımızı biz misafirhane de misafir ettik, heyetimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servislerini sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarında ki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular, hem bizi sıkıntıya soktular…’’ şeklindeki  sözleri yerel gazetelerden tutun da, internet siteleri, ulusal gazeteler ve Ulusal TV kanalları dahil, tüm medyaya malzeme oldu.  *** Diğer yandan Vali Bektaş’ın Vali yardımcıları dahil,  diğer bürokratların fikirlerine kapalı olması, istişareden uzak kendi fikrini dayatan ve farklı fikir beyan edenleri azarlayan bir yapıya sahip oluşu da Zonguldak kamuoyunda gereğinden fazla yıpranmasına ve başarısız olarak değerlendirilmesine sebep olan bazı özelliklerinden olarak nitelendiriliyor. *** Emeğin Başkenti, Karaelmas diyarı Zonguldak zor şehirdir! Kendine has dengeleri olan, farklı kültürlerin bir araya geldiği ve kaynaştığı, Büyük şehir olmasa da, büyük şehir kadar stratejik öneme sahip olan, ‘Ve Zonguldak’ ta yaşamakta zordur, bürokrat olmakta… Bu nedenle bürokratlar dengeleri iyi kurmaları gerekir. Dengeyi iyi kuran biraz daha uzun kalır, şehirle özdeşleşir, Kuramayan da kısa sürede başka şehre atanır, İsmi dahi anılmaz, unutulur gider. Vali Erdoğan Bektaş’a şimdiye kadar Zonguldak’a yaptığı hizmetler için kamuoyu adına teşekkür ederken, bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyoruz.
Ekleme Tarihi: 18 Haziran 2020 - Perşembe

VALİ’NİN BAŞINI GAF’I YEDİ

Önceki gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gece imzaladığı Valiler Kararnamesi ile birçok Vali’nin görev yeri değişti.

Bazıları ‘Mülkiye Başmüfettişi’ olarak merkeze çekilirken,

Bazıları da farklı illere atandı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş merkeze çekilirken,

Afyon Karahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ın yeni Valisi oldu. 

Bürokraside merkeze çekilmek başarısızlık ya da istenileni verememek olarak nitelendirilir!

Bu bağlamda Erdoğan Bektaş Ankara tarafından başarısız görülmüş olacak ki, başka bir ile atanmak yerine merkeze çekilmesine karar verilmiş.

Ancak Erdoğan Bektaş’ın merkeze çekilmesinin asıl sebeplerinden biride Türkiye’nin Yeni Korona Virüs (Covid-19) Salgını ile en yoğun mücadele ettiği günlerde, tüm ülke tarafında büyük takdir gören sağlık çalışanlarına yönelik küçük düşürücü o gafı oldu.

Vali Erdoğan Bektaş’ın, 17 Nisan 2020 tarihinde düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarına yönelik;

 “Bizim bütün rakamımız 567 iken bu 567 içersisinde maalesef 137 tane sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar.

….Sağlıkçılarımızı biz misafirhane de misafir ettik, heyetimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servislerini sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarında ki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular, hem bizi sıkıntıya soktular…’’

şeklindeki  sözleri yerel gazetelerden tutun da, internet siteleri, ulusal gazeteler ve Ulusal TV kanalları dahil, tüm medyaya malzeme oldu. 

***

Diğer yandan Vali Bektaş’ın Vali yardımcıları dahil,  diğer bürokratların fikirlerine kapalı olması, istişareden uzak kendi fikrini dayatan ve farklı fikir beyan edenleri azarlayan bir yapıya sahip oluşu da Zonguldak kamuoyunda gereğinden fazla yıpranmasına ve başarısız olarak değerlendirilmesine sebep olan bazı özelliklerinden olarak nitelendiriliyor.

***

Emeğin Başkenti, Karaelmas diyarı Zonguldak zor şehirdir!

Kendine has dengeleri olan, farklı kültürlerin bir araya geldiği ve kaynaştığı,

Büyük şehir olmasa da, büyük şehir kadar stratejik öneme sahip olan,

‘Ve Zonguldak’ ta yaşamakta zordur, bürokrat olmakta…

Bu nedenle bürokratlar dengeleri iyi kurmaları gerekir.

Dengeyi iyi kuran biraz daha uzun kalır, şehirle özdeşleşir,

Kuramayan da kısa sürede başka şehre atanır,

İsmi dahi anılmaz, unutulur gider.

Vali Erdoğan Bektaş’a şimdiye kadar Zonguldak’a yaptığı hizmetler için kamuoyu adına teşekkür ederken, bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.