Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ONLINE KARNE SADECE ÖĞRENCİLERE Mİ?

Hayatımıza Koronavirus girmeden ve henüz uzaktan eğitim ile sadece AÖF öğrencilerinin muhatap olduğu dönemlerde, her eğitim öğretim yılı sona erdiğinde gazete manşetlerinde "Yarıyıl tatili heyecanı" ve "Karne Heyecanı" gibi ifadelerle karşılaşırdık. Şimdi "Heyecan" kelimesine zaten gerek kalmamışken öğrenciler ve velileri bir de "online karne" kavramı ile tanıştılar. Karnenin bile heyecanı kalmadı. Neydi o eski günler? Kırık notları olan öğrencilerin ailelerinden tepki görmemek adına mürekkepli kalem ile yazılan karne notlarını çamaşır suyuna batırılmış pamuk ile silip yerine yüksek notlar yazmaları bile başlı başına bir heyecan kaynağıydı.  Dedim ya isin heyecanı filan kalmadı! Notları yükseltmeye de gerek yok. Karneler online olunca bakanda tüm öğrencilere mağdur oldukları hoşgörüsü ile yüksek not verilmesi talimatını verince, işin olmayan heyecanı hepten yok oldu gitti. Bu tabloda 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılı sona erdi ve öğrenciler karnelerini aldılar.  Ancak bir karne de bu şartlar altında uzaktan eğitim gören yavrularımıza ve sınıfta gösterdiği performansın çok daha fazlasını ekran başında göstererek öğrencilerinin dikkatini diri tutmaya çalışan öğretmenlerimizin işini daha da güçleştiren, parasını alıp, başta köylerdeki abonelerine internet hizmetini vermeyen Türk Telekom yöneticilerine ve eğitim modeli uzaktan yapıp, öğrencileri tabletsiz bırakan eğitim sisteminin başındakilere vermek gerekiyor. Ama bunlara beleş yüksek not yok! Çünkü hiçbiri hak etmedi.
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2021 - Çarşamba

ONLINE KARNE SADECE ÖĞRENCİLERE Mİ?

Hayatımıza Koronavirus girmeden ve henüz uzaktan eğitim ile sadece AÖF öğrencilerinin muhatap olduğu dönemlerde, her eğitim öğretim yılı sona erdiğinde gazete manşetlerinde "Yarıyıl tatili heyecanı" ve "Karne Heyecanı" gibi ifadelerle karşılaşırdık.
Şimdi "Heyecan" kelimesine zaten gerek kalmamışken öğrenciler ve velileri bir de "online karne" kavramı ile tanıştılar.
Karnenin bile heyecanı kalmadı.
Neydi o eski günler?
Kırık notları olan öğrencilerin ailelerinden tepki görmemek adına mürekkepli kalem ile yazılan karne notlarını çamaşır suyuna batırılmış pamuk ile silip yerine yüksek notlar yazmaları bile başlı başına bir heyecan kaynağıydı. 
Dedim ya isin heyecanı filan kalmadı!
Notları yükseltmeye de gerek yok.
Karneler online olunca bakanda tüm öğrencilere mağdur oldukları hoşgörüsü ile yüksek not verilmesi talimatını verince, işin olmayan heyecanı hepten yok oldu gitti.
Bu tabloda 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılı sona erdi ve öğrenciler karnelerini aldılar. 
Ancak bir karne de bu şartlar altında uzaktan eğitim gören yavrularımıza ve sınıfta gösterdiği performansın çok daha fazlasını ekran başında göstererek öğrencilerinin dikkatini diri tutmaya çalışan öğretmenlerimizin işini daha da güçleştiren, parasını alıp, başta köylerdeki abonelerine internet hizmetini vermeyen Türk Telekom yöneticilerine ve eğitim modeli uzaktan yapıp, öğrencileri tabletsiz bırakan eğitim sisteminin başındakilere vermek gerekiyor.
Ama bunlara beleş yüksek not yok!
Çünkü hiçbiri hak etmedi.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.