Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BAŞKASININ HATASININ BEDELİNİ ÖDEMEK

Kozlu Belediyesi sıkıntılı günlerden geçiyor… Şüphesiz bunun en büyük sıkıntısını, daha önce de iyi niyetinden şüphe etmediğimi defalarca ifade ettiğim Başkan Kerim Yılmaz yaşıyor. Bu bana bir düşünürün ‘Ne zor şeydir şu hayatta başkalarının hatalarının bedelini ödemek’ şeklindeki ünlü sözünü hatırlattı. Önceki dönemde yapılan hatalı revizyon imar planlarının, Başkan olmadığı yani belirleyici söz sahibi olmadığı bir dönemde, başkaları tarafından ne karşılığı olduğu ya da ne şekilde kimin nemalandığı bilinmeyen, kişiye özel sağlanan çıkar ve imtiyazların hesabını vermek Kerim Yılmaz’a kaldı. Ha şimdi birileri çıkar da, ‘Kerim Yılmaz ve diğerleri de o dönemde meclis üyesiydi her karara el kaldırıp kabul etmeselerdi’ diyebilir. Hüdai Dökmeci gibi Belediye Başkanlığı yapmış imar konularında tecrübeli bir isimin dahil, CHP’li meclis üyelerinin Kozlu’nun menfaatine olacağını düşünerek evet oyu verdikleri imar revizyonunu içeren bazı maddelerden soruşturma geçirdiklerini göz önüne alacak olursak, AKP’li Belediye Meclis üyelerinin aynı kararlara grup kararlarına aykırı hayır oyu vermelerini beklemek biraz hayal ürünü olurdu. Öyle ya da böyle malı götüren köprüyü geçti mi bilmem ama ekip ruhuyla, arkadaşa güven ve vefa duygusu ile bilmeden el kaldıranlar şimdi hesabını verecek. Bunlara Kerim Yılmaz da dâhil! *** Ancak Kerim Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı makamına oturduktan sonra kendisine menfaat sağladığı yönünde bir eleştiriye hiçbir şekilde onay vermem. Kendisi için değil Kozlu için çalışan bir Belediye Başkanı. Tek sıkıntı ekip zayıf! Önceki dönemde Başkana soru soramayan bir ekip şimdi başkandan her attığı adım için kendilerinin onayını almasını bekliyor. Maddi sıkıntılarda dâhil geçmiş dönemden gelen birçok birikmiş sorunun başkanı sıkıntıya soktuğu bir dönemde ekip arkadaşları başkanın elini kolaylaştıracaklarına sorumluluktan ve tepkiden kaçarak bütün yükü başkanın sırtına bırakmayı tercih ediyor. Bunun en büyük örneği işten çıkarılma kararı alınıp sonra iptal edilen taşeron işçiler meselesinde yaşandı. Şimdi sorsanız Kerim Yılmaz Başkanlığı bıraksa hanginiz başkan olmak ister diye AKP grubundan tek bir Allahın kulu talip olmaz! Pardon Hikmet ve Tahsin her türlü şartta ortaya çıkabilir. Bunu gözden kaçırdım… Her neyse ancak bu ekibin unutmaması gereken bir şey var; O arkasında dik duruş gösteremedikleri siyasi yol arkadaşları Kerim Yılmaz’la kendileri ve tüm Kozlu aynı gemide ve bu gemi batarsa hep birlikte batacağız. Kendilerinin kurtulacağını ya da kazançlı çıkacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar…
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2017 - Perşembe

BAŞKASININ HATASININ BEDELİNİ ÖDEMEK

Kozlu Belediyesi sıkıntılı günlerden geçiyor…

Şüphesiz bunun en büyük sıkıntısını, daha önce de iyi niyetinden şüphe etmediğimi defalarca ifade ettiğim Başkan Kerim Yılmaz yaşıyor.

Bu bana bir düşünürün ‘Ne zor şeydir şu hayatta başkalarının hatalarının bedelini ödemek’ şeklindeki ünlü sözünü hatırlattı.

Önceki dönemde yapılan hatalı revizyon imar planlarının,

Başkan olmadığı yani belirleyici söz sahibi olmadığı bir dönemde, başkaları tarafından ne karşılığı olduğu ya da ne şekilde kimin nemalandığı bilinmeyen, kişiye özel sağlanan çıkar ve imtiyazların hesabını vermek Kerim Yılmaz’a kaldı.

Ha şimdi birileri çıkar da, ‘Kerim Yılmaz ve diğerleri de o dönemde meclis üyesiydi her karara el kaldırıp kabul etmeselerdi’ diyebilir.

Hüdai Dökmeci gibi Belediye Başkanlığı yapmış imar konularında tecrübeli bir isimin dahil, CHP’li meclis üyelerinin Kozlu’nun menfaatine olacağını düşünerek evet oyu verdikleri imar revizyonunu içeren bazı maddelerden soruşturma geçirdiklerini göz önüne alacak olursak, AKP’li Belediye Meclis üyelerinin aynı kararlara grup kararlarına aykırı hayır oyu vermelerini beklemek biraz hayal ürünü olurdu.

Öyle ya da böyle malı götüren köprüyü geçti mi bilmem ama ekip ruhuyla, arkadaşa güven ve vefa duygusu ile bilmeden el kaldıranlar şimdi hesabını verecek.

Bunlara Kerim Yılmaz da dâhil!

***

Ancak Kerim Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı makamına oturduktan sonra kendisine menfaat sağladığı yönünde bir eleştiriye hiçbir şekilde onay vermem.

Kendisi için değil Kozlu için çalışan bir Belediye Başkanı.

Tek sıkıntı ekip zayıf!

Önceki dönemde Başkana soru soramayan bir ekip şimdi başkandan her attığı adım için kendilerinin onayını almasını bekliyor.

Maddi sıkıntılarda dâhil geçmiş dönemden gelen birçok birikmiş sorunun başkanı sıkıntıya soktuğu bir dönemde ekip arkadaşları başkanın elini kolaylaştıracaklarına sorumluluktan ve tepkiden kaçarak bütün yükü başkanın sırtına bırakmayı tercih ediyor.

Bunun en büyük örneği işten çıkarılma kararı alınıp sonra iptal edilen taşeron işçiler meselesinde yaşandı.

Şimdi sorsanız Kerim Yılmaz Başkanlığı bıraksa hanginiz başkan olmak ister diye AKP grubundan tek bir Allahın kulu talip olmaz!

Pardon Hikmet ve Tahsin her türlü şartta ortaya çıkabilir. Bunu gözden kaçırdım…

Her neyse ancak bu ekibin unutmaması gereken bir şey var;

O arkasında dik duruş gösteremedikleri siyasi yol arkadaşları Kerim Yılmaz’la kendileri ve tüm Kozlu aynı gemide ve bu gemi batarsa hep birlikte batacağız.

Kendilerinin kurtulacağını ya da kazançlı çıkacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.