Sitenin sağında bir giydirme reklam

TROMBOFLEBİT

MAKALELER 18.12.2020 - 09:03, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4289+ kez okundu.
 

TROMBOFLEBİT

-Toplar damarların iltihap ve pıhtı ile tıkanmasına tromboflebit denir İltihapsız haline ise damar içi tromboz denir. Bacakta görüldüğünde bir bacak diğerine göre çok daha fazla şiş gergin ve kızarıktır. Nedenleri arasında ayakta tedavi edilmemiş bir enfeksiyon kaynağı , doğum kontrol hapı kullanımı, genetik yatkınlık, uzun süre hareketsiz kalma , Onkolojik nedenler sayılabilir. Önemli olan ise bu pıhtıların yerinden koparak akciğer embolisi yapması ve sonuçta kuru havada boğulma şeklinde ölüme sebep vermesidir.   YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
-Toplar damarların iltihap ve pıhtı ile tıkanmasına tromboflebit denir
İltihapsız haline ise damar içi tromboz denir.
Bacakta görüldüğünde bir bacak diğerine göre çok daha fazla şiş gergin ve kızarıktır.
Nedenleri arasında ayakta tedavi edilmemiş bir enfeksiyon kaynağı , doğum kontrol hapı kullanımı, genetik yatkınlık, uzun süre hareketsiz kalma , Onkolojik nedenler sayılabilir. Önemli olan ise bu pıhtıların yerinden koparak akciğer embolisi yapması ve sonuçta kuru havada boğulma şeklinde ölüme sebep vermesidir.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.