Sitenin sağında bir giydirme reklam

RAMAZAN YAKLAŞTIKÇA GIDA FİYATLARI ARTIYOR MU?

Gündem 12.06.2014 - 12:52, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6961+ kez okundu.
 

RAMAZAN YAKLAŞTIKÇA GIDA FİYATLARI ARTIYOR MU?

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan bakliyat ve et fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın gözünü korkutuyor.
Vatandaş esnafı fırsatçılıkla suçlarken esnaf vatandaşı, alış-veriş yapmadan önce iyi bir fiyat araştırması yapması yönünde uyarıyor. Vatandaş’a düşen fiyat araştırmasını iyi yapmak! Kozlu’da 40 yıldır toptan ve perakende gıda-bakliyat satışı ile uğraşan Ali Toraman, Ramazan nedeni ile fiyatlarda herhangi bir ayarlama yapmadıklarını, ancak bu hiç kimsenin de yapmayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Toraman şunları söyledi; ‘Biz kırk yıldız bu millete hizmet veriyoruz.Bu işin hem toptancılığını hem perakendeciliğini yapıyoruz. Müşteri bizim için her zaman değerli, Ramazan da fırsatçılık yapmamız söz konusu değil. Ancak Özellikle Zonguldak merkezde bazı esnafların yaptığını duyuyoruz. Ayrıca bir ürünü ucuz gösterip diğerini pahalı satan Ulusal Zincir marketlerde bunu yapıyormuş. Vatandaş kalkıyor Zonguldak’tan bize mal almaya geliyor.Niye geliyor? Çünkü piyasayı araştırmış ucuz ve kaliteli ürünü burada bulmuş. Vatandaşımızın yapması gereken şey önce piyasayı araştırmak, ucuza ve kaliteli ürünü nereden buluyorsa, alışverişini oradan yapmak. Ancak bu yıl bir tek kayısı fiyatlarında aşırı artış oldu. O da soğuk geçen kış mevsiminin ardından yaşanan don olayından dolayı ürünün piyasada az oluşundan. Kayısı 12 TL den 28 TL2ye çıktı.Bunun Ramazanla alakası yok’ diye konuştu. Kemiksiz et Ramazan’da 35 TL’yi bulur! Kozlu’da kasap dükkanı bulunan Celal Yıldırım ise,zaten normalde piyasanın çok yüksek olduğunu, et fiyatlarının Ramazan ayı itibarı ile daha da artmaya başladığı ifade ederek şunları söyledi; ‘Kesim 20 TL’ye kadar çıkmış durumda.Ancak biz elimizden geldiği kadar fiyatları alt seviyede tutmaya çalışıyoruz.Bir ay önce kemiksiz et 23TL iken şu an 29 TL’ye çıkmış durumda. Bu fiyatların Ramazan ayının başlaması ile kilogram bazında 35 TL ye kadar çıkacağını tahmin ediyorum. Bunu biz değil piyasa belirliyor.’ Şeklinde konuştu. (BKH) 
Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan bakliyat ve et fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın gözünü korkutuyor.

Vatandaş esnafı fırsatçılıkla suçlarken esnaf vatandaşı, alış-veriş yapmadan önce iyi bir fiyat araştırması yapması yönünde uyarıyor.

Vatandaş’a düşen fiyat araştırmasını iyi yapmak!

Kozlu’da 40 yıldır toptan ve perakende gıda-bakliyat satışı ile uğraşan Ali Toraman, Ramazan nedeni ile fiyatlarda herhangi bir ayarlama yapmadıklarını, ancak bu hiç kimsenin de yapmayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Toraman şunları söyledi; ‘Biz kırk yıldız bu millete hizmet veriyoruz.Bu işin hem toptancılığını hem perakendeciliğini yapıyoruz. Müşteri bizim için her zaman değerli, Ramazan da fırsatçılık yapmamız söz konusu değil. Ancak Özellikle Zonguldak merkezde bazı esnafların yaptığını duyuyoruz. Ayrıca bir ürünü ucuz gösterip diğerini pahalı satan Ulusal Zincir marketlerde bunu yapıyormuş. Vatandaş kalkıyor Zonguldak’tan bize mal almaya geliyor.Niye geliyor? Çünkü piyasayı araştırmış ucuz ve kaliteli ürünü burada bulmuş. Vatandaşımızın yapması gereken şey önce piyasayı araştırmak, ucuza ve kaliteli ürünü nereden buluyorsa, alışverişini oradan yapmak. Ancak bu yıl bir tek kayısı fiyatlarında aşırı artış oldu. O da soğuk geçen kış mevsiminin ardından yaşanan don olayından dolayı ürünün piyasada az oluşundan. Kayısı 12 TL den 28 TL2ye çıktı.Bunun Ramazanla alakası yok’ diye konuştu.

Kemiksiz et Ramazan’da 35 TL’yi bulur!

Kozlu’da kasap dükkanı bulunan Celal Yıldırım ise,zaten normalde piyasanın çok yüksek olduğunu, et fiyatlarının Ramazan ayı itibarı ile daha da artmaya başladığı ifade ederek şunları söyledi; ‘Kesim 20 TL’ye kadar çıkmış durumda.Ancak biz elimizden geldiği kadar fiyatları alt seviyede tutmaya çalışıyoruz.Bir ay önce kemiksiz et 23TL iken şu an 29 TL’ye çıkmış durumda. Bu fiyatların Ramazan ayının başlaması ile kilogram bazında 35 TL ye kadar çıkacağını tahmin ediyorum. Bunu biz değil piyasa belirliyor.’ Şeklinde konuştu. (BKH) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.