Sitenin sağında bir giydirme reklam

MADENCİLERİN MÜCADELESİNE ULUSLARARASI DESTEK

Ekonomi 14.07.2016 - 16:16, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6753+ kez okundu.
 

MADENCİLERİN MÜCADELESİNE ULUSLARARASI DESTEK

MADENCİLERİN MÜCADELESİNE ULUSLARARASI DESTEK
x Merkezi İsviçre’de bulunan ve 143 ülkeden 700 sendikaya üye 50 milyondan fazla maden, enerji ve sanayi işçisini temsil eden Küresel Sanayi İşçileri Sendikası IndustriALL Global Union, Zonguldaklı maden işçilerine destek ve dayanışma mesajı yayınladı. Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan imzasıyla IndustriALL Global Union adına yayınlanan mesajda Küresel sendikanın, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi ve hatta kapatılması için düğmeye bastığını büyük bir öfke ve kızgınlıkla takip ettiği belirtilerek, “Sizler yalnız değilsiniz. Sizin onurlu ve kararlı mücadeleniz aynı zamanda küresel sendikamıza üye milyonlarca işçinin de mücadelesidir. Zafer bizlerin olana kadar, ulusal ve küresel düzeydeki destek ve dayanışmamız sizlerle beraber olacaktır” denildi. IndustriALL Global Union’ın “Sayın Genel Başkan, Sayın Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Maden-İş’in yiğit üyeleri” şeklinde başlayan destek ve dayanışma mesajı şöyle; “Küresel Sendikamız, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi ve hatta kapatılması için düğmeye bastığını büyük bir öfke ve kızgınlıkla takip etmektedir. Ancak Zonguldak’ın yiğit maden işçileri ve onların yılmaz sendikası Genel Maden-İş, bu tür tehditlerin üzerinden mücadele ile nasıl geleceğini tarihteki örnekleri ile gayet iyi göstermiştir. Bugünkü basın toplantısı ile de bu geleneğin ve kararlılığın devam ettiğini bir kez  daha ortaya koymaktasınız. Sizleri kutluyoruz. Tüm dünyadaki maden işçileri ve onların küresel örgütü IndustriALL, kararlı mücadelesini sürdüren Genel Maden-İş Sendikamızı ve mücadelelerini sürdüren tüm üyelerini en içten dayanışma duygularıyla selamlamaktadır. İnsanca yaşamak, iş sahibi olmak, çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek ve güzel bir gelecek hazırlamak en temel haklardan birisidir. Her türlü haksız ve hukuksuz yol ve yöntem kullanılarak işlerin ellerinden alınarak yoksulluğa mahkum edilmek istenen Zonguldak maden işçilerinin hak, ekmek ve özgürlük mücadelesinde IndustriALL olarak her türlü destek ve dayanışmamızın sizlerle beraber olduğunu bilmenizi isteriz. Sizler yalnız değilsiniz. Sizin onurlu ve kararlı mücadeleniz aynı zamanda küresel sendikamıza üye milyonlarca işçinin de mücadelesidir. Zafer bizlerin olana kadar, ulusal ve küresel düzeydeki destek ve dayanışmamız sizlerle beraber olacaktır. Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması”.
MADENCİLERİN MÜCADELESİNE ULUSLARARASI DESTEK

x

Merkezi İsviçre’de bulunan ve 143 ülkeden 700 sendikaya üye 50 milyondan fazla maden, enerji ve sanayi işçisini temsil eden Küresel Sanayi İşçileri Sendikası IndustriALL Global Union, Zonguldaklı maden işçilerine destek ve dayanışma mesajı yayınladı.

Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan imzasıyla IndustriALL Global Union adına yayınlanan mesajda Küresel sendikanın, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi ve hatta kapatılması için düğmeye bastığını büyük bir öfke ve kızgınlıkla takip ettiği belirtilerek, “Sizler yalnız değilsiniz. Sizin onurlu ve kararlı mücadeleniz aynı zamanda küresel sendikamıza üye milyonlarca işçinin de mücadelesidir. Zafer bizlerin olana kadar, ulusal ve küresel düzeydeki destek ve dayanışmamız sizlerle beraber olacaktır” denildi.

IndustriALL Global Union’ın “Sayın Genel Başkan, Sayın Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Maden-İş’in yiğit üyeleri” şeklinde başlayan destek ve dayanışma mesajı şöyle;

“Küresel Sendikamız, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi ve hatta kapatılması için düğmeye bastığını büyük bir öfke ve kızgınlıkla takip etmektedir.

Ancak Zonguldak’ın yiğit maden işçileri ve onların yılmaz sendikası Genel Maden-İş, bu tür tehditlerin üzerinden mücadele ile nasıl geleceğini tarihteki örnekleri ile gayet iyi göstermiştir. Bugünkü basın toplantısı ile de bu geleneğin ve kararlılığın devam ettiğini bir kez  daha ortaya koymaktasınız. Sizleri kutluyoruz.

Tüm dünyadaki maden işçileri ve onların küresel örgütü IndustriALL, kararlı mücadelesini sürdüren Genel Maden-İş Sendikamızı ve mücadelelerini sürdüren tüm üyelerini en içten dayanışma duygularıyla selamlamaktadır.

İnsanca yaşamak, iş sahibi olmak, çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek ve güzel bir gelecek hazırlamak en temel haklardan birisidir. Her türlü haksız ve hukuksuz yol ve yöntem kullanılarak işlerin ellerinden alınarak yoksulluğa mahkum edilmek istenen Zonguldak maden işçilerinin hak, ekmek ve özgürlük mücadelesinde IndustriALL olarak her türlü destek ve dayanışmamızın sizlerle beraber olduğunu bilmenizi isteriz.

Sizler yalnız değilsiniz. Sizin onurlu ve kararlı mücadeleniz aynı zamanda küresel sendikamıza üye milyonlarca işçinin de mücadelesidir. Zafer bizlerin olana kadar, ulusal ve küresel düzeydeki destek ve dayanışmamız sizlerle beraber olacaktır.

Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.