Sitenin sağında bir giydirme reklam

KOZLU’DA İYİ PARTİ BOMBASI

Kozlu (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.02.2024 - 00:21, Güncelleme: 08.02.2024 - 00:21 4445+ kez okundu.
 

KOZLU’DA İYİ PARTİ BOMBASI

İyi Parti’nin Kozlu Belediye Başkan Adayı Tolga Gören’mi olacak?
İyi Parti’nin Kozlu Belediye Başkan Adayı Tolga Gören’mi olacak? 2023 yılında gerçekleştirilen Milletvekili Seçimlerinde İyi Parti’nin 2. Sıra Milletvekili adayı olarak seçimlerdeki performansı ile dikkat çeken Tolga Gören, İYİ Parti’nin aldığı oyların milletvekili çıkartmaya yeterli olmaması sonucu partisinden istifa ederek 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde CHP’den Belediye Başkan Aday adayı olmuştu. Yaklaşık 2,5 ay süren CHP’deki Aday adaylığı sürecinde kamuoyu yoklamaları ve anketlerde ismi en çok çıkan ve aday olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Tolga Gören  aday gösterilmeyerek adaylığı aylar öncesinden belirlenmiş, Kdz. Ereğli ve Zonguldak’taki bazı rant çevrelerinin ve sermaye guruplarının adayı olarak adlandırılan Altuğ Dökmeci CHP’nin Kozlu Belediye Başkanı olarak ilan edilmişti. Her ne kadar kamuoyunda Altuğ Dökmeci’nin  Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Tolga Gören ve bazı aday adaylarının desteklerini almak ve oy potansiyellerinden faydalanmak için Başkan Yardımcılığı sözü verdiği gündeme getirilse de, siyasi kulislerde İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş’ın verdiği bir demeç gözlerin Tolga Gören üzerine çevrilmesine neden oldu. Şu ana kadar Kozlu Belediye Başkan Adayını ilan etmeyen İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş’a ;‘7 ay önceki Milletvekili adayınız Tolga Gören CHP’in en popüler aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmedi. Gelip sizden başvuru yapsa aday gösterir misiniz?’ şeklinde sorulan bir soru üzerine, Adıbaş’ın verdiği; ‘Bizim kapımız devletimize ve bayrağımıza düşman olanlar hariç herkese açık. Siyasette uzun süreli kırgınlık ve düşmanlıklar olmaz. Tolga Gören bizim partimizin ikinci sıra milletvekili olarak siyasi mücadele vermiş bir arkadaşımız. Şu anda CHP’nin üyesi. Böyle bir şeyin ihtimal dahilinde olabilmesi için öncelikle CHP üyeliğini sonlandırıp yasal başvuru süreci sona ermeden yeniden İYİ Parti üyesi olması gerekir’ şeklindeki cevap, CHP’deki aday adaylığı sürecinde hakkı gasp edildiği öne sürülen Tolga Gören’in 20 Şubat öncesi CHP’den istifa edip, yeniden İYİ Parti saflarına katılıp, İYİ Parti’nin Kozlu Belediye Başkan adayı olacağı görüşünü öne çıkardı. Şimdi gözler Tolga Gören’de ve nasıl bir yol izleyeceğinde olacak.
İyi Parti’nin Kozlu Belediye Başkan Adayı Tolga Gören’mi olacak?

İyi Parti’nin Kozlu Belediye Başkan Adayı Tolga Gören’mi olacak?

2023 yılında gerçekleştirilen Milletvekili Seçimlerinde İyi Parti’nin 2. Sıra Milletvekili adayı olarak seçimlerdeki performansı ile dikkat çeken Tolga Gören, İYİ Parti’nin aldığı oyların milletvekili çıkartmaya yeterli olmaması sonucu partisinden istifa ederek 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde CHP’den Belediye Başkan Aday adayı olmuştu.

Yaklaşık 2,5 ay süren CHP’deki Aday adaylığı sürecinde kamuoyu yoklamaları ve anketlerde ismi en çok çıkan ve aday olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Tolga Gören  aday gösterilmeyerek adaylığı aylar öncesinden belirlenmiş, Kdz. Ereğli ve Zonguldak’taki bazı rant çevrelerinin ve sermaye guruplarının adayı olarak adlandırılan Altuğ Dökmeci CHP’nin Kozlu Belediye Başkanı olarak ilan edilmişti.

Her ne kadar kamuoyunda Altuğ Dökmeci’nin  Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Tolga Gören ve bazı aday adaylarının desteklerini almak ve oy potansiyellerinden faydalanmak için Başkan Yardımcılığı sözü verdiği gündeme getirilse de, siyasi kulislerde İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş’ın verdiği bir demeç gözlerin Tolga Gören üzerine çevrilmesine neden oldu.

Şu ana kadar Kozlu Belediye Başkan Adayını ilan etmeyen İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş’a ;‘7 ay önceki Milletvekili adayınız Tolga Gören CHP’in en popüler aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmedi. Gelip sizden başvuru yapsa aday gösterir misiniz?’ şeklinde sorulan bir soru üzerine,

Adıbaş’ın verdiği; ‘Bizim kapımız devletimize ve bayrağımıza düşman olanlar hariç herkese açık. Siyasette uzun süreli kırgınlık ve düşmanlıklar olmaz. Tolga Gören bizim partimizin ikinci sıra milletvekili olarak siyasi mücadele vermiş bir arkadaşımız. Şu anda CHP’nin üyesi. Böyle bir şeyin ihtimal dahilinde olabilmesi için öncelikle CHP üyeliğini sonlandırıp yasal başvuru süreci sona ermeden yeniden İYİ Parti üyesi olması gerekir’ şeklindeki cevap, CHP’deki aday adaylığı sürecinde hakkı gasp edildiği öne sürülen Tolga Gören’in 20 Şubat öncesi CHP’den istifa edip, yeniden İYİ Parti saflarına katılıp, İYİ Parti’nin Kozlu Belediye Başkan adayı olacağı görüşünü öne çıkardı.

Şimdi gözler Tolga Gören’de ve nasıl bir yol izleyeceğinde olacak.

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.