Sitenin sağında bir giydirme reklam

"KORKULARINIZ GERÇEK OLACAK, TÜRKİYE BAŞINIZA YIKILACAK!"

Siyaset 18.06.2022 - 12:04, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7665+ kez okundu.
 

"KORKULARINIZ GERÇEK OLACAK, TÜRKİYE BAŞINIZA YIKILACAK!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülmesi ile ilgili CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal açıklamada bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülmesi ile ilgili CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal açıklamada bulundu. Sarıal,yazılı açıklamasında şunları söyledi: "AKP İktidarı Döneminde Siyaset Şirazesinden çıkmış durumda. Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmış, Kuvvetler birliği oluşturulmuştur.  Yasama,  Yürütme ve Yargı arasında karşılıklı denetim mekanizmaları ortadan kaldırılmış, yargı bağımlı duruma getirilmiştir. Bu durum, tek adamcı; tümüyle diktatörel bir düzen kurulmasıyla sonuçlanmıştır.  Ülkenin bütün kurum ve kuruluşları tek adamcı, siyasal tekelci bir ağın cenderesi içine hapsedilmiştir. Bağımlı kurumlar ve bağımlı birleşik güçler tekil bir iradenin emrine amade duruma getirilmiştir. Meclis halk adına çalışamaz, yargı Türk Milleti adına karar veremez duruma gelmiştir.  Üzülerek belirtmek gerekir ki, halk iradesi sandık demokrasisine indirgenmiştir.   Siyasal normlar, ekonomik ilkeler, demokratik yöntemler; ve dahası demokratik devlet geleneği tümüyle ortadan kaldırılmış, devlet işleyemez ve işlevsiz atıl duruma getirilmiştir. Kamu ve kamu çalışanları akıl üretemez, görev bölüşümü içinde halk hizmeti veremez durumdadır.  Dış ilişkilerde bilgi, deneyim ve uzmanlık ilkeleri bir kenara atılarak diğer uluslara meydan okuma; içeride ise ekonomik kararları talimatla belirleme, talimatla yargılama, talimatla mahkum ettirme, talimatla salıverme anlayışı egemendir. Ülke her alanda duvara toslamış; “halk fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş” durumdadır. Canan bacım, Kaftancıoğlu başkanım hiç üzülmesin, her mücadelenin bir bedeli vardır. Bunlar ödenmeden yol alınmaz. Ancak ödenen bedellerin karşılığında başarı kazanılacaksa, halkın sorunlarına çözüm olabileceksek bedel ödemeye değer. AKP’ye sesleniyorum.. Sona geldiniz. Kokularınız gerçek olacak, sandık günü geldiğinde Türkiye başınıza yıkılacak.. Az kaldı, bu iktidarı ülkenin her köşesinden silip süpürüp atacağız. Demokrasiyi ve kurumlar devletini yeniden kuracağız. Sandık az ötemizde duruyor.. Umutsuz ve karamsar değiliz. Doğan her gün bize umut aşılıyor.  Canan Kaftancıoğlu’na geçmiş olsun diyoruz."  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülmesi ile ilgili CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülmesi ile ilgili CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal açıklamada bulundu.

Sarıal,yazılı açıklamasında şunları söyledi: "AKP İktidarı Döneminde Siyaset Şirazesinden çıkmış durumda. Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmış, Kuvvetler birliği oluşturulmuştur. 
Yasama,  Yürütme ve Yargı arasında karşılıklı denetim mekanizmaları ortadan kaldırılmış, yargı bağımlı duruma getirilmiştir. Bu durum, tek adamcı; tümüyle diktatörel bir düzen kurulmasıyla sonuçlanmıştır. 

Ülkenin bütün kurum ve kuruluşları tek adamcı, siyasal tekelci bir ağın cenderesi içine hapsedilmiştir. Bağımlı kurumlar ve bağımlı birleşik güçler tekil bir iradenin emrine amade duruma getirilmiştir. Meclis halk adına çalışamaz, yargı Türk Milleti adına karar veremez duruma gelmiştir. 

Üzülerek belirtmek gerekir ki, halk iradesi sandık demokrasisine indirgenmiştir.  
Siyasal normlar, ekonomik ilkeler, demokratik yöntemler; ve dahası demokratik devlet geleneği tümüyle ortadan kaldırılmış, devlet işleyemez ve işlevsiz atıl duruma getirilmiştir. Kamu ve kamu çalışanları akıl üretemez, görev bölüşümü içinde halk hizmeti veremez durumdadır. 

Dış ilişkilerde bilgi, deneyim ve uzmanlık ilkeleri bir kenara atılarak diğer uluslara meydan okuma; içeride ise ekonomik kararları talimatla belirleme, talimatla yargılama, talimatla mahkum ettirme, talimatla salıverme anlayışı egemendir. Ülke her alanda duvara toslamış; “halk fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş” durumdadır.

Canan bacım, Kaftancıoğlu başkanım hiç üzülmesin, her mücadelenin bir bedeli vardır. Bunlar ödenmeden yol alınmaz. Ancak ödenen bedellerin karşılığında başarı kazanılacaksa, halkın sorunlarına çözüm olabileceksek bedel ödemeye değer.

AKP’ye sesleniyorum.. Sona geldiniz. Kokularınız gerçek olacak, sandık günü geldiğinde Türkiye başınıza yıkılacak.. Az kaldı, bu iktidarı ülkenin her köşesinden silip süpürüp atacağız. Demokrasiyi ve kurumlar devletini yeniden kuracağız. Sandık az ötemizde duruyor..

Umutsuz ve karamsar değiliz. Doğan her gün bize umut aşılıyor. 

Canan Kaftancıoğlu’na geçmiş olsun diyoruz."
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.