Sitenin sağında bir giydirme reklam

Konserveden zehirlenen ailenin yaşam mücadelesi sürüyor

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2019 - 00:20, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3279+ kez okundu.
 

Konserveden zehirlenen ailenin yaşam mücadelesi sürüyor

Numuneler temiz çıktı
Zonguldak’ta yedikleri konserveden zehirlendikleri tahmin edilen "Clostridium Botulinum" toksini sebebiyle yaşam mücadelesi veren çiftin çiftinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor. Çaycuma ilçesine Kayıkçılar Köyünde yaşayan Ramazan (55) ve Zuhriye Yıldız (54) çifti evde yedikleri turşu ve pekmezin ardından rahatsızlandı. Çift önce ilçedeki sağlık kuruluşuna başvurdu. Ardından BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Burada tetkikleri yapılan çift yoğun bakıma alındı. Yedikleri konserveden zehirlendikleri tahmin edilen ve hastalıklarına sebep olduğu düşünülen ölümcül gıda zehirlenmesi olan 'Botulizm' nedeniyle hayati tehlikeleri süren çiftin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor. Yaklaşık 1 aydır tedavileri devam eden çiftin ailesi gelecek güzel haberleri bekliyor. BEÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan Pişkin, çiftinin tedavilerinin yoğun bakımda devam ettiğini söyledi. Rapor geldi, numuneler temiz çıktı Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Sağlık Bakanlığına gönderilen raporun sonuçlarının geldiğini belirtti. Güner, “Raporda evdeki yiyeceklerden alınan numunelerde 'clostridium botulinum' bakterisine rastlanılmadı ama bu olmadığı anlamına gelmez. Çünkü toksin gıdada belirli bir noktadadır onun yemişlerdir alttaki temiz yer kalmıştır. Burada bir sonuç çıkmaması 'clostridium botulinum' olmadığı anlamına gelmez. Burada önemli olan klinik bulgu dediğimiz hastaların bulguları” şeklinde konuştu.
Numuneler temiz çıktı

Zonguldak’ta yedikleri konserveden zehirlendikleri tahmin edilen "Clostridium Botulinum" toksini sebebiyle yaşam mücadelesi veren çiftin çiftinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor.

Çaycuma ilçesine Kayıkçılar Köyünde yaşayan Ramazan (55) ve Zuhriye Yıldız (54) çifti evde yedikleri turşu ve pekmezin ardından rahatsızlandı. Çift önce ilçedeki sağlık kuruluşuna başvurdu. Ardından BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Burada tetkikleri yapılan çift yoğun bakıma alındı. Yedikleri konserveden zehirlendikleri tahmin edilen ve hastalıklarına sebep olduğu düşünülen ölümcül gıda zehirlenmesi olan 'Botulizm' nedeniyle hayati tehlikeleri süren çiftin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor. Yaklaşık 1 aydır tedavileri devam eden çiftin ailesi gelecek güzel haberleri bekliyor.
BEÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan Pişkin, çiftinin tedavilerinin yoğun bakımda devam ettiğini söyledi.
Rapor geldi, numuneler temiz çıktı
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Sağlık Bakanlığına gönderilen raporun sonuçlarının geldiğini belirtti. Güner, “Raporda evdeki yiyeceklerden alınan numunelerde 'clostridium botulinum' bakterisine rastlanılmadı ama bu olmadığı anlamına gelmez. Çünkü toksin gıdada belirli bir noktadadır onun yemişlerdir alttaki temiz yer kalmıştır. Burada bir sonuç çıkmaması 'clostridium botulinum' olmadığı anlamına gelmez. Burada önemli olan klinik bulgu dediğimiz hastaların bulguları” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.