Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kız Meslek Lisesinde yürütmeyi durdurma kararı

Gündem 07.01.2021 - 13:09, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7674+ kez okundu.
 

Kız Meslek Lisesinde yürütmeyi durdurma kararı

  Zonguldak İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesinin başvurusu üzerine, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun önce kültür varlığı olarak tescil edip, daha sonra vaz geçtiği kararının yürütmesini durdurdu. Koruma Kurulunun bir önceki kararına geri dönüp binanın tescili yönündeki işlemleri tamamlaması bekleniyor. Zonguldak İdare Mahkemesi yıkılması gündemde olan Kız Meslek Lisesi için ön emli bir karar aldı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan bugün zoom bağlantısı üzerinden bir basın toplantısı yaparak, mahkemenin, başvuruları üzerine, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun önce kültür varlığı olarak tescil edip, daha sonra vaz geçtiği kararının yürütmesini durdurduğunu açıkladı. Candan avukatları aracılığıyla süreci yakından takip ettiklerini söyleyerek, “Zonguldak Kız Enstitüsü olarak tasarlanan yaklaşık 60 yıllık bu yapı, hala aynı amaç için kullanılmaktadır. Yapıya ait planlara bakıldığında bir takım yenilikler yapılsa da mevcut tasarımının korunduğu görülmektedir. Kız Meslek Lisesinin tarihsel-kültürel değer taşıması, yapısal olarak dönemin özgün mimari özelliklerini yansıtması, yapı stili bakımından tekil örnek taşıması gibi özellikleri göz önüne alındığında tescil edilmesi, kentsel simge anlamında önemli ve değerlidir. Okul yapısının Zonguldak iline kazandırılması koruma hukukunun amacına hizmet edecekken kurul kararı ile yapının tescilinin uygun olmadığı yönünde karar verilmiş olması açıkça kamu yararına aykırıdır. Mahkeme de bilirkişi kararında dayanarak talebimiz yerinde bulmuş, Kurul’un kararının yürütmesini durdurmuştur.  Şimdi bir önceki kararına dönüp tescili yönündeki işlemleri tamamlamak zorundadır” dedi. 
 
Zonguldak İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesinin başvurusu üzerine, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun önce kültür varlığı olarak tescil edip, daha sonra vaz geçtiği kararının yürütmesini durdurdu. Koruma Kurulunun bir önceki kararına geri dönüp binanın tescili yönündeki işlemleri tamamlaması bekleniyor.
Zonguldak İdare Mahkemesi yıkılması gündemde olan Kız Meslek Lisesi için ön emli bir karar aldı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan bugün zoom bağlantısı üzerinden bir basın toplantısı yaparak, mahkemenin, başvuruları üzerine, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun önce kültür varlığı olarak tescil edip, daha sonra vaz geçtiği kararının yürütmesini durdurduğunu açıkladı. Candan avukatları aracılığıyla süreci yakından takip ettiklerini söyleyerek, “Zonguldak Kız Enstitüsü olarak tasarlanan yaklaşık 60 yıllık bu yapı, hala aynı amaç için kullanılmaktadır. Yapıya ait planlara bakıldığında bir takım yenilikler yapılsa da mevcut tasarımının korunduğu görülmektedir. Kız Meslek Lisesinin tarihsel-kültürel değer taşıması, yapısal olarak dönemin özgün mimari özelliklerini yansıtması, yapı stili bakımından tekil örnek taşıması gibi özellikleri göz önüne alındığında tescil edilmesi, kentsel simge anlamında önemli ve değerlidir. Okul yapısının Zonguldak iline kazandırılması koruma hukukunun amacına hizmet edecekken kurul kararı ile yapının tescilinin uygun olmadığı yönünde karar verilmiş olması açıkça kamu yararına aykırıdır. Mahkeme de bilirkişi kararında dayanarak talebimiz yerinde bulmuş, Kurul’un kararının yürütmesini durdurmuştur.  Şimdi bir önceki kararına dönüp tescili yönündeki işlemleri tamamlamak zorundadır” dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.